Social Icons

.

Pages

10 Ιανουαρίου 2013

Προοπτική διαπλανητικών ταξιδιών μέσα σε αστροπολιτείες

377966 370939109668107 1767314787 nΚαλλιτεχνική απεικόνιση τεράστιου κυλινδρικού σκάφους (διαστημική αποικία-Αστροπολιτεία) που περιέχει περισσότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε ένα ταξίδι στα αστέρια. Καλλιτέχνης ο Rick Guidice που δημιούργησε αυτό το όραμα για τη NASA στη δεκαετία του 1970

Στην ταινία της Disney «Wall-E», μια ομάδα ανθρώπων γίνεται ένας τεμπέλικος και παχύσαρκος πληθυσμός μετά από εκατοντάδες χρόνια μέσα σε ένα διαστημόπλοιο. Η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας και η αφθονία των τροφίμων, έκανε τους κατοίκους του διαστημόπλοιου νοχελικούς και με λίγη επιθυμία να βρίσκονται σε φόρμα.

Όμως, ενώ το "Wall-E" ήταν επιστημονική φαντασία, τουλάχιστον ένας ανθρωπολόγος πιστεύει ότι η ανθρώπινη φυλή θα αλλάξει όταν οι επόμενες γενιές ξεκινήσουν τις διαστημικές αποστολές στον Άλφα Κενταύρου ή και άλλα κοντινά αστέρια.

Στο σκεπτικό του Cameron Smith στο Portland State University, η εξέλιξη θα συνεχιστεί σε διαστημόπλοια, παρά τις προσπάθειες για τον περιορισμό της. (Λογο προσωρινών τεχνικών δυσκολιών)

"Πιστεύω ότι η νέα πίεση, η αναπνοή αέρα, η βαρύτητα και η ακτινοβολία του νέου περιβάλλοντος θα αποφασίσει σχετικά με τα πρώτα στάδια της ανάπτυξης του εμβρύου. Αυτό θα είναι η φυσική επιλογή των νέων επιλεκτικών παραγόντων στο γονιδίωμα," είπε ο Smith στο SPACE.com σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αφού αναφέρει τις απόψεις του και σε μια πρόσφατη επιστημονική συνδιάσκεψη.

«Ακριβώς ότι νέα χαρακτηριστικά θα επιλεγούν υπέρ ή κατά, για να διαδώσουν ή να διαγραφούν από τον πληθυσμό, είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί, όμως." [Οράματα του για διαστρικά ταξίδια Starship (Gallery) ]

Γενετικός έλεγχος

Για να διατηρήσετε την εξέλιξη σε μια ευνοϊκή τροχιά, στις αρχές οι άποικοι θα πρέπει να εξετάζονται όσο το δυνατόν περισσότερο για τα γενετικά προβλήματα, είπε ο Smith.

"Μικροί πληθυσμοί είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στο« φαινόμενο του ''ιδρυτή'' », στο οποίο η γενετική σύσταση του αρχικού πληθυσμού θέτει τις βάσεις για τις μελλοντικές γενιές, έτσι η γενετική σύνθεση του αρχικού πληθυσμού πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά," έγραψε.

Αλλά δεν είμαστε εντελώς σίγουροι ακόμα τι γονίδια προκαλούν προβλήματα υγείας, προειδοποίησε.

"Με το παλιό μοντέλο της παρακολούθησης σε θέματα υγείας, όπως ανακαλύπτουμε καταλήγουμε στο ότι πολλές ασθένειες είναι πολυγονιδιακές - δηλαδή ελέγχονται από πολλά γονίδια - και μπορεί να ενεργοποιηθούν από άγνωστες προς το παρόν περιβαντολλογικές αιτίες » είπε.

Τόνισε επείσης ότι ο ίδιος δεν ειναι υπέρ μιας νέας "υπερ-φυλής" ανθρώπων, η οποία θα ανοίξει νέα ηθικά ζητήματα.

Η γενετική ποικιλότητα είναι σημαντική για την υγεία του πληθυσμού, είπε.

Ωστόσο, η αποικία θα πρέπει να έχει την ελάχιστη πολυ-ποικιλία ανθρώπων με διαφορετικά γονίδια, είπε ο Smith.

Ένα συνοδευτικό άρθρο που έγραψε στο Scientific American επισήμανε με μια μελέτη της σουηδικής Amish, της Ινδίας και της Γιούτα, επάνω στην ποικιλία των πληθυσμών.

Η μελέτη έδειξε δύο φορές οτι πολλά απο τα βρέφη έχασαν τη ζωή τους όταν γεννήθηκαν από πρώτα ξαδέρφια μεν, που ήταν όμως γονιδιακά μη συμβατά.

Αρκετοί ανθρωπολόγοι έχουν προτείνει ένα ελάχιστο ποσοστό 500 ατόμων που θα χρειαστούν για να αποφευχθούν τα γενετικά προβλήματα, που προέρχονται από διασταυρώσεις.

Ο Smith πρότεινε τον συντελεστή ασφαλείας των 2.000 κατοίκων για να αποφευχθεί η κατάρρευση του πληθυσμού.

Αυτό είναι περίπου το ήμισυ του πληθυσμού ενός τυπικού αεροπλανοφόρου, πρόσθεσε.

Μια νέα κουλτούρα

Εκτός από τις γενετικές αλλαγές, ο Smith προβλέπει ότι οι άποικοι θα βιώσουν τις αλλαγές στον πολιτισμό και την τεχνολογία τους.

Η τέχνη θα αλλάξει ανάλογα με το πού και το πως ζουν οι άποικοι. (Ορισμένοι αστροναύτες χρησιμοποιούν ήδη τη μουσική, την ποίηση και μιλούν για την εμπειρία τους στο χώρο.)

Οι άποικοι θα φτιάξουν ιστορίες που μιλούν για οσα μοιράστηκαν από την εμπειρία τους στο χώρο, δημιουργώντας τις διαφορές που έχουν ήδη δει πάνω στη Γη. Μεταξύ, ας πούμε, Αυστραλών και Αμερικανών.

"Οι άποικοι του Άρη , για παράδειγμα, θα διατηρήσουν κάποια κουλτούρα της Γης, αλλά θα εφεύρουν νέες καλλιτεχνικές παραδόσεις, σύμφωνα με τα νέα υλικά και εμπειρίες." όπως ανέφερε ο Smith στο SPACE.com.

Ένας σημαντικός παράγοντας, πρόσθεσε, θα μπορούσαν να είναι οι συνθήκες φωτισμού στον Άρη: Ο κατακόκκινος εξωτερικός φωτισμός και το τεχνητό φως θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που οι άνθρωποι βιώνουν στη Γη.

Έργο του Smith είναι η διδασκαλία της ανθρώπινης εξέλιξης, με έμφαση στην πληθυσμιακή γενετική μοντελοποίηση με δημογραφικά στοιχεία των μικρών αποικιών.

Διατηρεί επίσης ένα έντονο ενδιαφέρον για τις διαστημικές πτήσεις.

Μεταξύ των χόμπι του Smith ειναι να επικοινωνεί με τον Ίκαρο (Interstellar), μια διεθνής ομάδα επιστημόνων οι οποίοι εργάζονται σταδιακά σε σχέδια για διαστημόπλοια που θα μπορούσαν να κάνουν ΕΞΩ-ΑΣΤΡΙΚΑ-ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ αυτόν τον αιώνα.

Ο Smith κατασκευάζει επίσης ένα νεο διαστημικό κοστούμι πίεσης που θα λειτουργήσει μέχρι και 50.000 πόδια πίεση σε ένα τετραγονικό μέτρο.

Αυτός αποκαλεί το έργο του κοστούμι ΆΛΦΑ.

«Εμπνέομαι από τον Konstantin Tsiolkovsky ... Ο οποίος επινόησε τα επανδρωμένα διαστημικά ταξίδια σχεδόν εξ ολοκλήρου από το μυαλό του, με ελάχιστους πόρους, σχεδόν έναν αιώνα πριν," έγραψε ο Σμιθ.

"Επίσης, δεν αναμένω ταχεία άλματα προς εποικισμού του διαστήματος , αλλά αναμένεται ότι θα συμβεί κάποια στιγμή στο μέλλον...Έτσι, το έργο μου θα είναι ένα μικρό κομμάτι ενός πολύ μεγάλου παζλ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com