Social Icons

.

Pages

4 Ιανουαρίου 2013

5+1 τρελά που κάνει η τεστοστερόνη στον άντρα!

Ακούτε τη λέξη τεστοστερόνη και το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε είναι … αντρίλα! 

Όμως μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Βόννης έδειξε ότι η συχνά παρεξηγημένη ορμόνη μπορεί να ενισχύσει την κοινωνική συμπεριφορά και τις ειλικρινείς αντιδράσεις.
Όμως η τεστοστερόνη κάνει και άλλα πράγματα από τον να σε κάνει τίμιο. ΟΙ έρευνες έδειξαν ότι η ορμόνη αυτή όχι μόνον επηρεάζει τον τρόπο που δρας αλλά και ο τρόπος που δρας μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα τεστοστερόνης. Αυτό είναι το ένα. Παρακάτω θα διαβάσεις 5 ακόμα πιο τρελά πράγματα που η τεστοστερόνη σε βοηθάει να κάνεις – εκτός από δυνατούς μυς.

Κέρδισε το κορίτσι.  Οι ερευνητές από το Πανεπιστημίου του Wayne State University συνέκριναν 2 ομάδες ανδρών που συναγωνίζονταν να κερδίσουν την προσοχή της ίδιας γοητευτικής γυναίκας και βρήκαν ότι οι άντρες με χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης… δεν είχαν καμία ευκαιρία. Οι άντρες με υψηλότερα ποσοστά Τ –ορμόνης έλεγχαν τα πράγματα και τη συζήτηση και … έμπαιναν και γοητεύαν.

Ξαφνικός Θάνατος; Όχι εσείς! Τι άλλο κάνει η Τεστοστερόνη για σας; Τϊ θα λέγατε να καθυστερήσει λίγο το ραντεβού με τον… μαυροφορεμένο κύριο με την κάπα και το δρεπάνι! Χαμηλά επίπεδα χοληστερίνης δείχνουν σύνδεση με τον Διαβήτη 2 και την παχυσαρκία ενώ μία έρευνα επιπλέον έδειξε σχέση χαμηλής Τ- με καρδιοπάθειες- και όχι από τις πολλές συμπάθειες.

Τεστοστερόνη όπως… έμμηνος κύκλος. Γνωρίζατε ότι το σώμα σας προγραμματίζει να έχει τα υψηλότερα ποσοστά τεστοστερόνης ανάλογα με τον έμμηνο κύκλο της συντρόφου σας; Σε μία έρευνα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η κορύφωση της τεστοστερόνη σας γίνεται κάθε 28 ημέρες και τα Σαββατοκύριακα οπόταν οι άντρες αναφέρουν ότι κάνουν περισσότερο σεξ. Επιπλέον το σεξ με την νέα ή με πολλαπλές συντρόφους στέλνει την τεστοστερόνη σας σε …ουράνια επίπεδα. 

Πορνό = τεστοστερόνη= αισιοδοξία! Περίεργη εξίσωση... Οι άντρες που έβλεπαν πορνό εκτίναξαν κατά 35% την τεστοστερόνη τους μία ώρα και 90 λεπτά μετά την προβολή, σύμφωνα με έρευνα. Και δεν αποτελεί βέβαια καμία έκπληξη ότι το απόλαυσαν κιόλας. Με την προβολή ερωτικών βίντεο οι άντρες ανέφεραν μεγαλύτερα επίπεδα ενέργειας και αισιοδοξίας. Σαν να τις ακούω τις δικαιολογίες: Βλέπω πορνό… γιατί με κάνει να αισιοδοξώ, το λέει και η έρευνα!

Η τεστοστερόνη μας οδήγησε στην κρίση. Ερευνητές μελέτησαν 98 άντρες για να συγκρίνουν τα επίπεδα της Τεστοστερόνης σε σχέση με την προθυμία τους να αναλάβει χρηματοοικονομικούς κινδύνους σε ένα προσομοιωτή σε υπολογιστή. Το αποτέλεσμα; Οι άντρες με περισσότερη τεστοστερόνη ήταν πρόθυμοι να επενδύσουν περισσότερα χρήματα. Λέτε να φταίει η τεστοστερόνη για την κρίση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com