Social Icons

.

Pages

15 Ιανουαρίου 2013

Ρωσική αποστολή στη Σελήνη το 2015

H πρώτη μετα-Σοβιετική αποστολή στη Σελήνη Καλλιτεχνική άποψη της προσσελήνωσης του Luna-24, το 1976

Καλλιτεχνική άποψη της προσσελήνωσης του Luna-24, στις 9 Αυγούστου του 1976

Η Ρωσική Υπηρεσία Διαστήματος (Roscosmos) προτίθεται να στείλει μία μη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη το 2015, η οποία θα εκτοξευτεί από το σχεδιαζόμενο νέο κοσμοδρόμιο της χώρας που θα κατασκευαστεί στην Άπω Ανατολή, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της Roscosmos, Βλαντιμίρ Ποπόβκιν.

Όπως δήλωσε ο κ. Ποπόβκιν, στόχος της αποστολής είναι η τοποθέτηση ενός εξερευνητικού οχήματος βάρους 500 κιλών στην επιφάνεια του δορυφόρου μας. Το όχημα θα μεταφέρει επιστημονικό εξοπλισμό βάρους 25 κιλών και θα διεξάγει έρευνα για την εύρεση νερού, συλλέγοντας παράλληλα δείγματα από το έδαφος.

Όπως ανέφερε ο κ. Ποπόβκιν, η εκτόξευση του διαστημικού σκάφους που θα μεταφέρει την αποστολή πρόκειται να γίνει από το σχεδιαζόμενο κοσμοδρόμιο Βοστόσνι, για την κατασκευή του οποίου ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δεσμευτεί πως θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Το Luna 24 υπήρξε το τελευταίο διαστημικό σκάφος της Σοβιετικής Ένωσης των αποστολών Luna που είχε ως στόχο την εξερεύνηση της Σελήνης. Το πρώτο Luna εκτοξεύθηκε στις 2 Ιανουαρίου 1959, και αφού έκανε το πρώτο προσπέρασμα της Σεληνιακής επιφάνειας, βρίσκεται ακόμη σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο.
Το Luna 24 εκτοξεύθηκε στις 9 Αυγούστου 1976, προσσεληνώθηκε στις 18 Αυγούστου και επέστρεψε στη Γη στις 22 Αυγούστου 1976 Γη με 170 γραμμάρια σεληνιακών πετρωμάτων.
wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com