Social Icons

.

Pages

12 Ιανουαρίου 2013

17 εξαιρετικά apps για το Android 4.2

Google-Play-Store-Basket

Σύντομο ιστορικό

Όταν πριν από τέσσερα χρόνια πήρα την απόφαση ν’ αγοράσω το iPhone 3GS, η Apple μόλις ξεκινούσε τα σχέδιά της για την παγκόσμια κυριαρχία — το αυθεντικό iPhone με την αλουμινένια πλάτη του είχε πείσει αρκετό κόσμο πως η εταιρεία ξέρει τι κάνει και το 3G είχε, ούτε λίγο ούτε πολύ, λατρευτεί. Εν αναμονή του 4, λοιπόν, αποφάσισα πως α) ΟΚ, το θέλω, μιας και οι εφαρμογές -τα apps- που είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν ήταν σοβαρά εργαλεία δουλειάς πέρα από παιχνίδια, β) εντάξει, θα τα σκάσω τα παράλογα λεφτά που ζητάει ο Jobs, εν μέρει πουλώντας το ελαφρώς γομάρι iPod classic μου και εν μέρει από την προσωπική μου καβάτζα και γ) θα το κρατήσω μέχρι να πεθάνει, βγάζοντάς του το λάδι στη χρήση.

Τότε, όπως και τώρα, το iPhone είναι ένα μικρό θαύμα κατασκευής και εμφάνισης. Έχει ιδανικό βάρος και μέγεθος για την παλάμη σου και είναι αρκετά καλοσχεδιασμένο για να το στείλουμε σε κάψουλα στο διάστημα ως δείγμα πολιτισμού της Γης. Αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που κατέκτησε τα πλήθη τόσο εύκολα, που έγινε το μέτρο σύγκρισης με οποιοδήποτε “έξυπνο τηλέφωνο” κυκλοφόρησε μετά απ’ αυτό. Τσούκου: ο λόγος που αγαπήθηκε τόσο είναι το λειτουργικό του σύστημα iOS και τα apps του. Γιατί, κουμπάρε, να το χαίρεσαι το εξαιρετικά φτιαγμένο, όμορφο τηλέφωνό σου — αλλά το δικό μου έχει εφαρμογή Pantone, παίζει Angry Birds, μου βρίσκει τον γρηγορότερο δρόμο ως την δουλειά μου και συνδέεται με SSH στον server μου! Πώς; SMS; Πού ζεις, στα ’90s;

Σήμερα

Ελάχιστα χρόνια μετά, το τοπίο στις κινητές συσκευές έχει αλλάξει πολύ: η Apple εξελίσσει συνεχώς τόσο τις συσκευές της όσο και το λειτουργικό της σύστημα. Το iOS App Store έχει σπάσει κάθε όριο, προσφέροντας εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές που μετατρέπουν το iPhone σε χάρτη, σε φωτογραφική μηχανή, σε θολό τζάμι για να γράψεις με το δάχτυλο, σε τηλεόραση, σε εσπρεσσομηχανή. Κυκλοφόρησε το iPad και ήρθε η επανάσταση της ταμπλέτας. Βγήκε το Android, η πρόταση της Google για λειτουργικό σύστημα κινητών συσκευών — και μέσα σ’ ελάχιστο διάστημα βρέθηκε να κυριαρχεί ως λειτουργικό, με τις περισσότερες συσκευές που κυκλοφορούν να το χρησιμοποιούν. Τα “παλιά” κινητά τηλέφωνα αντικαθιστούνται με νέα smartphones σε πολύ γρήγορο ρυθμό — το ίδιο και τα netbooks και laptops, με ταμπλέτες.

Μόλις πρόσφατα βρέθηκα και με μια ταμπλέτα Google Nexus 7, ένα δώρο αυτή τη φορά. Το σχήμα, το μέγεθος και το βάρος του είναι τέλεια για συσκευή που κουβαλάς πάντα μαζί σου χωρίς να την πολυσκέφτεσαι ως “μπαγκάζι“. Εμφανισιακώς, είναι πανέμορφο. Με το πρώτο άγγιγμα μ’ εντυπωσίασε η τελευταία έκδοση του λειτουργικού Android, η 4.2 / “Jelly Bean” — σε κάποιους τομείς, όπως η παραμετροποίηση, πιστεύω πως είναι ανώτερο του iOS. Και, όπως ανακάλυψα, το αντίστοιχο “μαγαζί εφαρμογών” της Google, το Google Play είναι γεμάτο από πολύ ενδιαφέρουσες και χρήσιμες εφαρμογές. Σίγουρα, δεν έχει φτάσει στο επίπεδο του App Store της Apple, αλλά δώσε του αρκετό χρόνο και πιστεύω πως θα το κάνει. Ξεχνώντας λοιπόν τα παιχνίδια -τουλάχιστον για σήμερα- πιστεύω πως ήρθε η ώρα να γνωριστείς με ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές.

Google+, Google Calendar, Google Now, Google Drive, Google Maps, Gmail…

Google Now: ελαφρώς creepy, τρομερά χρήσιμο

Google Now: ελαφρώς creepy, τρομερά χρήσιμο

Ας ξεκινήσουμε με τα προγράμματα της ίδιας της Google — η οποία, στην προσπάθειά της να πείσει για την βιωσιμότητα του Android έχει δημιουργήσει μερικές πανέμορφες, εύχρηστες εφαρμογές για τα ήδη γνωστά της προϊόντα.

Το Google Now είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη: ένα σύστημα καρτών οι οποίες εμφανίζονται ακριβώς… πριν τις χρειαστείς, και σου δίνουν πληροφορίες που η Google πιστεύει πως σου είναι χρήσιμες. Δουλεύει; Ναι, η προσωπική μου εμπειρία είναι πως δουλεύει θαυμάσια: κάρτες για την εξωτερική θερμοκρασία εμφανίζονται όταν μετακινείσαι, όπως και για τις αποστάσεις (π.χ. από τη δουλειά ως το σπίτι και το αντίστροφο). Αν χρησιμοποιείς Gmail θα δεις ακόμη πιο εντυπωσιακά πράγματα στο Google Now σου: κάρτες που σ’ ενημερώνουν για πτήσεις σου, για πακέτα που περιμένεις να παραλάβεις κ.α.

Η όλη σουίτα εφαρμογών της Google -καθώς ως τέτοια αντιμετωπίζεται πλέον από την εταιρεία- με τα Calendar, Drive, Maps, Gmail κτλ. είναι ίσως η πιο χρηστική προσθήκη στο Android — και όλες οι εφαρμογές εκτός από το Drive έρχονται προεγκατεστημένες στο σύστημα. Όλες τους έχουν θαυμάσιο touch περιβάλλον, εύκολο στη χρήση και όμορφο στο μάτι, και δεν υπάρχει λειτουργία τους που να μην μπορείς να πετύχεις γρήγορα με κινητό ή ταμπλέτα.

Το πιο καλοσχεδιασμένο app, όμως, πρέπει να είναι αυτό του Google+: τόσο καλοσχεδιασμένο που με έπεισε πως αυτή τη φορά η Google βλέπει τα κοινωνικά δίκτυα σοβαρά. Χρησιμοποιώντας ένα έξυπνο grid και μεγάλα κουμπιά, η εφαρμογή είναι τζιτζί και το ίδιο το δίκτυο δείχνει να γεμίζει από τεχνόφιλους και geeks, ένα σημάδι πως σίγουρα οι πιο… κοινοί θνητοί θ’ ακολουθήσουν.

Κατέβασε το Google Drive

ES File Explorer File Manager

ES File Explorer File Manager: απίστευτες δυνατότητες για mobile file browser

ES File Explorer File Manager: απίστευτες δυνατότητες για mobile file browser

Μια από τις πρώτες απογοητεύσεις όταν κρατάς το νέο σου iPhone στα χέρια σου είναι η συνειδητοποίηση πως δεν μπορείς να διαχειριστείς καθόλου το σύστημα αρχείων του — δεν μπορείς να έχεις απ’ ευθείας, κοινή πρόσβαση σε όποιο αρχείο θέλεις αλλά πρέπει να έχεις μια εφαρμογή για κάθε τύπο αρχείου. Κάτι που δεν συμβαίνει στο Android.

Το ES σου επιτρέπει να δεις όχι μόνο τα αρχεία που βρίσκονται στη συσκευή σου, αλλά και να διαχειριστείς την SD card σου -αν η συσκευή σου δέχεται μια- καθώς και ένα σωρό servers και υπηρεσίες: θέλεις να “τσιμπήσεις” αρχεία από το FTP ή SFTP σου; Εύκολο. Να συνδεθείς με το Dropbox ή το Google Drive σου, ίσως, για να επεξεργαστείς εκείνο το κείμενο από τη δουλειά; Τσεκ. Μήπως να έχεις πρόσβαση στους υπολογιστές του τοπικού σου δικτύου για να πάρεις κάτι φωτογραφίες από το τελευταίο σου ταξίδι; Piece of cake, που λέμε και στο χωριό.

Κατέβασε το ES File Explorer File Manager

AirDroid

AirDroid: διαχειρίσου τη συσκευή σου από οποιονδήποτε browser

AirDroid: διαχειρίσου τη συσκευή σου από οποιονδήποτε browser

Η ιδέα είναι εξαιρετικά απλή: μέχρι τώρα έχουμε δει αρκετές φορές κινητές συσκευές να χρησιμοποιούνται ως “τηλεκοντρόλ” για τον έλεγχο του υπολογιστή: μια από τις πρώτες και πιο έξυπνες ιδέες ήταν ο έλεγχος προγραμμάτων media όπως το iTunes ή το Windows Media Player από το κινητό. Το AirDroid παίρνει αυτή τη λειτουργικότητα και την αντιστρέφει: πώς σου φαίνεται το να ελέγχεις το κινητό σου μέσα από τον υπολογιστή σου ή οποιαδήποτε συσκευή έχει browser;

Ίσως να είναι απλό σαν ιδέα, αλλά σαν λειτουργικότητα σκίζει: μπορείς να δεις τα περιεχόμενα τόσο της ίδιας της συσκευής όσο και της SD κάρτας, να έχεις απ’ ευθείας πρόσβαση σε φωτογραφίες, εικόνες και wallpapers (ακόμη και να ορίσεις μια απ’ αυτές ως wallpaper!), να διαχειριστείς τα SMS, τις επαφές και τα ringtones σου από τον υπολογιστή, ακόμη και να στείλεις κατ’ ευθείαν μηνύματα ή να εγκαταστήσεις/απεγκαταστήσεις εφαρμογές.

Η σύνδεση ανάμεσα στη συσκευή και τον υπολογιστή γίνεται με HTTPS, άρα είναι ασφαλής και η εφαρμογή χρησιμοποιεί ελάχιστους πόρους στο κινητό ή ταμπλέτα σου. Βολικότατο!

Κατέβασε το AirDroid

Flipboard

Flipboard: το απόλυτο περιοδικό.-

Flipboard: το απόλυτο περιοδικό.-

Το Flipboard είναι το απόλυτο περιοδικό, η καλύτερη πηγή ενημέρωσης και διασκέδασης στο κινητό ή τη ταμπλέτα σου — και μια από τις πιο όμορφες εφαρμογές που υπάρχουν για Android, παρέα με το Google+ της ίδιας της Google.

Αφότου δημιουργήσεις έναν λογαριασμό στην εταιρεία, συνδέεις σ’ αυτόν τα προφίλ σου σε κοινωνικά δίκτυα και προσθέτεις οποιαδήποτε άλλη πηγή νέων σ’ ενδιαφέρει: είτε είσαι businesswoman που παρακολουθεί το χρηματιστήριο, είτε skater που διαβάζει 20 διαφορετικά extreme sports blogs, υπάρχει κάτι για τον καθένα.

Η εφαρμογή συνδυάζει όλες τις πιθανές πηγές νέων σ’ αυτό που αποκαλεί “Cover Stories“, μιμούμενη τα παραδοσιακά περιοδικά και χωρίζει όλο το υπόλοιπο περιεχόμενο που σ’ ενδιαφέρει ανά κατηγορία. Επειδή διαμορφώνει το υλικό για πιο άνετο διάβασμα σε κάθε τύπο συσκευής, δεν χρειάζεται να κουράζεσαι με ιστοσελίδες που εμφανίζονται περίεργα: μεγάλα κομμάτια κειμένου φορμάρονται για εύκολη ανάγνωση, άρθρα με πολλές φωτογραφίες γίνονται αυτόματα γκαλερί για να χαζέψεις, βιντεάκια δουλεύουν απ’ ευθείας μέσα από την εφαρμογή… Είτε για χάσιμο χρόνου, είτε για σοβαρό διάβασμα, το Flipboard είναι εφαρμογή που πρέπει να ‘χεις εγκατεστημένη.

Κατέβασε το Flipboard

Komik Reader

Komik Reader: comics on the go!

Komik Reader: comics on the go!

Τα κόμικς στην Ελλάδα είναι ελαφρώς παραγνωρισμένα .Παρ’ ολ’ αυτά -ή ίσως και ακριβώς εξαιτίας τους- μια εφαρμογή που αξίζει να κουβαλάς πάντα μαζί σου είναι το Komik Reader — ο πιο εύκολος τρόπος για να διαβάζεις κόμικς στο κινητό ή τη ταμπλέτα σου.

Κυκλοφορούν αρκετές προτάσεις σ’ αυτή τη κατηγορία, αλλά οι περισσότερες εστιάζουν στην κατανάλωση περιεχομένου απ’ ευθείας από την “πηγή” του, τους εκδότες δηλαδή, που προσπαθούν να σε κλείσουν στο ιδιωτικό τους κλουβί. Ως υπέρμαχοι των ανοιχτών αρχείων, λοιπόν, δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε το Komik, που εστιάζει στην αντιπέρα όχθη: τα απολύτως ανοιχτά CBR και CBZ, αλλά και απλούς κοινούς φακέλους με εικόνες.

Αυτό δεν σημαίνει πως το διάβασμα δεν είναι απολαυστικό. Η εφαρμογή δημιουργεί αυτόματα μικρογραφίες σελίδων, σου επιτρέπει να ζουμάρεις εύκολα σε σημεία -άχρηστο σε ταμπλέτες, τρομερά χρήσιμο σε κινητά- και δημιουργεί μια εύχρηστη βάση δεδομένων του τι διαβάζεις (θυμάται και πού σταμάτησες στο κάθε κόμικ). Προτεινόμενη — αν δεν διάβαζες κόμικς ως τώρα, ίσως ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις!

Κατέβασε το Komik Reader

Pixlr Express

Pixlr Express: η καλύτερη επιλογή για επεξεργασία φωτογραφιών στο Android.

Pixlr Express: η καλύτερη επιλογή για επεξεργασία φωτογραφιών στο Android.

Υπάρχουν πλέον πολλές επιλογές για να επεξεργαστείς τις φωτογραφίες σου στο Android. Η καλύτερη είναι το Pixlr Express, η μετεξέλιξη του προγράμματος Pixlr-o-matic της πεπειραμένης στον χώρο του imaging Autodesk.

Το Pixlr σου επιτρέπει να κάνεις ό,τι ακριβώς θα ήθελες με μια φωτογραφία — ειδικά αν είναι πορτραίτο. Από την αυτόματη βελτίωσή της (στρώσιμο τόνων κτλ., όπως θα τα περίμενες και στο Photoshop) ως την λεύκανση των δοντιών και το ξεκοκκίνισμα των ματιών. Αλλά από εκεί και πέρα ξεκινάνε τα ωραία: κάθε είδους εφεδάκι και προσθήκη είναι πιθανή: άπειρα περιγράμματα, φωτιστικά εφέ, τεχνητή παλαίωση φωτογραφιών, αφαίρεση ή προσθήκη θορύβου, τοπικό blur ή sharpness…

Μπορείς φυσικά ν’ αποθηκεύσεις ή να μοιραστείς οπουδήποτε θέλεις τις τελικές εικόνες σου. Σκέψου το ως ένα πολύ χρήσιμο μπαστάρδεμα ανάμεσα στα έτοιμα, εύκολα εφέ εφαρμογών όπως το Instagram ή το Hipstamatic και ενός πλήρες και σοβαρού photo editor.

Κατέβασε το Pixlr Express

Swiftkey 3

Swiftkey: έξυπνο, γρήγορο, βολικό πληκτρολόγιο.

Swiftkey: έξυπνο, γρήγορο, βολικό πληκτρολόγιο.

Το πληκτρολόγιο του Android πλέον έχει γίνει τρομερά εύχρηστο — και μάλιστα ενσωματώνει κάποια από τη λειτουργικότητα του Swiftkey που βλέπουμε εδώ. Αλλά: αν είναι να την χρησιμοποιήσεις, γιατί να μην πας στον πρωτομάστορα εξαρχής;

Το Swiftkey είναι ένα εξαιρετικά έξυπνο και βολικό εικονικό πληκτρολόγιο για συσκευές Android. Η καλύτερη δυνατότητά του είναι σχεδόν αόρατη: σου επιτρέπει να γρφάσεις φρηγοργα χριωσ ν δηνησ σιμασήα, μιας και διορθώνει ό,τι γράφεις μ’ έναν μαγικό τρόπο. Μαθαίνει τον τρόπο γραφής σου εντός 1-2 ημερών (βοηθάει και τ’ ότι μπορεί να αναλύσει το προφίλ σου στο Facebook και τον λογαριασμό σου στο Gmail) και μόλις τον μάθει, μπορείς να είσαι σίγουρος πως στο 99% των περιπτώσεων θα διορθώνει τα κείμενά σου σωστά. Αυτό και μόνο είναι τρομερά σπάνιο.

Δεν χρειάζεται να γράψω πολλά περισσότερα πράγματα: το Swiftkey περιορίζεται σ’ αυτό και το κάνει εξαιρετικά καλά. ΟΚ, σου δίνει και μερικά χρωματάκια για να παίξεις με την εμφάνιση του πληκτρολογίου σου, μπορείς ν’ αλλάξεις μέγεθος και layout και ορισμένες άλλες παραμέτρους, αλλά τούτα είναι κυρίως διακοσμητικά. Προσωπικά, δεν σκέφτομαι να το αλλάξω με οτιδήποτε άλλο σύντομα.

Να σημειώσουμε εδώ πως υπάρχει ξεχωριστή έκδοση για κινητά και ξεχωριστή για ταμπλέτες και πως το πρόγραμμα είναι επί πληρωμής.

Κατέβασε το Swiftkey Keyboard (έκδοση για κινητά, δωρεάν δοκιμή για 1 μήνα)

Reading Trainer

Reading Trainer: μάθε να διαβάζεις πιο γρήγορα

Reading Trainer: μάθε να διαβάζεις πιο γρήγορα

Πλέον διαβάζουμε για πολλές ώρες την ημέρα — ακόμη και αν τα όσα διαβάζουμε είναι άχρηστες ή καθαρά περιστασιακές πληροφορίες: βλέπε Facebook status updates και tweets. Κι όμως, ως είδος, εμείς τα “έξυπνα” μαϊμουδάκια δείχνουμε να μην χαμπαριάζουμε από μάθηση: μετά από τόση και τόση εμπειρία καταφέρνουμε να διαβάζουμε αργά και να μην διατηρούμε γνώση, κάτι που αντανακλάται απευθείας και στο πώς προτιμάμε ν’ απευθυνόμαστε ο ένας στην άλλη.

Το Reading Trainer προσπαθεί να σε κάνει καλύτερο αναγνώστη: μέσα από μια σειρά ασκήσεων αυξάνει την ταχύτητα με την οποία διαβάζεις (το λεγόμενο “speed reading“, η πολύ γρήγορη ανάγνωση δηλαδή, είναι υπαρκτό και όχι κάποιος μύθος, ασχέτως που υπάρχουν πολλές υπερβολές) αλλά και την διατήρηση πληροφορίας απ’ ό,τι διαβάζεις.

Προσωπικά το απολαμβάνω ως “παιχνίδι“. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως μ’ έχει βοηθήσει περισσότερο από την τακτική, καθημερινή ανάγνωση στ’ αγγλικά (η εφαρμογή δεν υποστηρίζει ελληνικά) αλλά σίγουρα χαίρομαι να την ανοίγω και να δοκιμάζω τις αντοχές και την μνήμη μου (για την χείριστη ποιότητας της οποίας φημίζομαι).

Η εφαρμογή είναι επί πληρωμής.

Κατέβασε το Reading Trainer

TED

TED: δεν περιορίζεται στο "σκότωμα χρόνου" αλλά είναι και εξαιρετική πηγή ιδεών και γνώσης

TED: δεν περιορίζεται στο “σκότωμα χρόνου” αλλά είναι και εξαιρετική πηγή ιδεών και γνώσης

Ψάχνεις για κάτι να κάνεις όσο περιμένεις για το λεωφορείο ή όσο αράζεις στον καναπέ; Η λύση δεν είναι τα Angry Birds -φτάνει πια, σε πόσα διαφορετικά settings πιστεύεις πως μπορείς να εκτοξεύεις πουλάκια;- ούτε κάποιο άλλο “casual” παιχνίδι — γιατί δεν τρέφεις το μυαλό σου αντ’ αυτού;

Τα συνέδρια TED ιδρύθηκαν το 1984, αλλά δεν μονιμοποιήθηκαν πριν το 1990. Εκεί, πάρα πολλοί επαγγελματίες, διανοητές και κορυφαίες φιγούρες στον τομέα τους -και μιλάμε για πολλούς τομείς, από τους υπολογιστές ως την υγεία και από τις επιστήμες ως την αφήγηση- δίνουν διαλέξεις που σίγουρα σ’ ενδιαφέρουν.

Παρ’ όλο που η εταιρεία που χειρίζεται τα TED conferences είναι ιδιωτική, κάθε ομιλία καταγράφεται σε βίντεο και διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο, είτε για streaming (για να την δεις μέσα από τον browser σου) είτε για κατέβασμα στον υπολογιστή σου. Τώρα μπορείς να κατεβάσεις και να δεις τις ομιλίες και στο κινητό σου τηλέφωνο ή την ταμπλέτα σου. Και, πίστεψέ με, αξίζει να το κάνεις!

Κατέβασε το TED

IMO Messenger

IMO Messenger: όλα τα πρωτόκολλα επικοινωνίας σε μία εφαρμογή

IMO Messenger: όλα τα πρωτόκολλα επικοινωνίας σε μία εφαρμογή

Στην αρχή είχαμε μόνο το IRC. Μετά ήρθαν όλα τα εξειδικευμένα messengers — το MSN, το Yahoo! Talk, το ICQ, το Skype, το Google Talk, το Facebook Messaging… Σήμερα είμαστε χαμένοι ανάμεσα σε εκατό διαφορετικά πρωτόκολλα επικοινωνίας και τα αντίστοιχά τους προγράμματα, ο καθένας με πάμπολλους λογαριασμούς που σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιούμε.

Αντί να χρειάζονται δέκα λεπτά προετοιμασίας και συζήτησης πριν την συζήτηση (“έλα, είσαι στο MSN τώρα; Μήπως να μπω στο Skype;“) μια καλύτερη ιδέα είναι να ενώσουμε όλα αυτά τα πρωτόκολλα και να τα χρησιμοποιούμε μέσα από μόνο ένα πρόγραμμα. Και αυτό ακριβώς κάνει το IMO messenger.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί (το πρόγραμμα είναι δωρεάν) και δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείσαι. Το μοναδικό αρνητικό; Δείχνει να ρουφάει πολλή μπαταρία αν έχεις προσθέσει πολλά δίκτυα και έχεις πολλές επαφές στο καθένα.

Κατέβασε το IMO Messenger

SoundBow / SphereTones

SoundBow: ζωγράφισε ήχους στις χορδές

SoundBow: ζωγράφισε ήχους στις χορδές

Ώρα να χαλαρώσουμε με λίγη μουσικούλα, δεν νομίζεις; Για τελευταία πρόταση, λοιπόν, έχουμε τα SoundBow και SphereTones της Binaura

Και τα δύο προγράμματα είναι “εικονικά μουσικά όργανα” και έχουν τρομερό ενδιαφέρον αλλά και πλάκα: μπορείς να φτιάξεις μουσική χωρίς να είσαι μουσικός και να παίζεις για ώρες. Το SoundBow έχει οχτώ χορδές, πάνω στις οποίες μπορείς να ζωγραφίσεις οτιδήποτε θέλεις. Μόλις ζωγραφίσεις κάτι, αυτό λουπάρεται συνέχεια και παράγεται ήχος όταν η λούπα “περνάει” πάνω από κάποια χορδή. Το SphereTones, από την άλλη, σου επιτρέπει να δημιουργείς “σφαίρες” οι οποίες αντιπροσωπεύουν κάποιον ήχο και να τους προσθέτεις μικρότερους κύκλους οι οποίοι μόλις συγκρουστούν με την “μαμά σφαίρα”" παράγουν διαφορετικές τονικότητες του ήχου.

Εξαιρετικές ιδέες και τα δύο και με εξαιρετικό σχεδιασμό σε εικόνα και ήχο!

Κατέβασε το SoundBow  Κατέβασε το SphereTones

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com