Social Icons

.

Pages

25 Ιανουαρίου 2013

10 από τα πιο περίεργα σπίτια στον πλανήτη

Η κατασκευή ενός σπιτιού είναι κάτι που μπορεί να αποτελέσει αφορμή για άκρως περίεργες εμπνεύσεις... Άλλοτε από ανάγκη (π.χ. λόγω φυσικών περιορισμών) και άλλοτε απλά για την υλοποίηση μίας πρωτότυπης ιδέας, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες η αρχιτεκτονική κάποιων κατοικιών μάς αφήνει με το στόμα ανοικτό.

Το BoredPanda συγκέντρωσε 10 από τα πιο παράξενα σπίτια στον κόσμο, κάθε ένα από τα οποία «κρύβει» τις ιδιαίτερότητές του για τους δικούς του λόγους. Απολαύστε τα!

1. Το διάφανο σπίτι στην Ιαπωνία

Εμπνευσμένο από τους αρχαίους προγόνους μας, οι οποίοι κατοικούσαν σε δέντρα, αυτό το διάφανο «House NA» στην Ιαπωνία είναι προφανές ότι «λούζεται» με άπλετο φως από την ημέρα, αλλά δεν προστατεύει και με τον καλύτερο τρόπο την ιδιωτική ζωή των κατοίκων του.

Σχεδιασμένο από: Sou Fujimoto Architects

2. Skateboard House στις Ηνωμένες Πολιτείες

Σας επιτρέπει να κάνετε skate σε όλες τις επιφάνειές του, εσωτερικά και εξωτερικά και έχει σχεδιαστεί ώστε να κατασκευαστεί στο Malibu.

Σχεδιασμένο από: Pierre Andre Senizergues

3. Το πιο… στενό σπίτι του κόσμου στην Πολωνία

Το Keret House είναι τοποθετημένο ανάμεσα σε δύο κτίρια, έχοντας πλάτος από μόλις 92 έως 152 εκατοστά.

Σχεδιασμένο από: Jakub Szczęsny

4. Ένας παλιός πύργος νερού που μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο σπίτι στο Βέλγιο

Ένας πύργος νερού στο Βέλγιο που χρησίμευε ως κρησφύγετο των Ναζί κατά τη διάρκεια του πολέμου, αλλά αργότερα μεταμορφώθηκε σε κατοικία.

Σχεδιασμένο από: Bham Design Studio

5. Το σπίτι του Dick Clark εμπνευσμένο από τους Flintstones στις ΗΠΑ

Αυτό το διώροφο σπίτι στο Malibu έχει εμπνευστεί από την οικογένεια των… Flintstones, το κλασικό καρτούν που πολλοί έχουμε αγαπήσει. Ο τηλεοπτικός αστέρας Dick Clark το πουλάει έναντι 3.5 εκατομμυρίων δολαρίων.

6. Το μικρότερο σπίτι 1 τμ. στον κόσμο στη Γερμανία

Αυτή η φορητή τύπου «φτιάχτο μόνος σου» κατασκευή καταλαμβάνει μόλις… 1 τετραγωνικό μέτρο και αποτελεί ίσως το μικρότερο σπίτι στον κόσμο!

Σχεδιασμένο από: Van Bo Le-Mentzel

7. Slide House, Japan

Αυτό το τριώροφο σπίτι στην Ιαπωνία έχει μία κανονική σκάλα από την μία πλευρά και μία… τσουλήθρα στην άλλη, η οποία σας επιτρέπει να… τσουλήσετε κυριολεκτικά κάτω στον πρώτο όροφο.

Σχεδιασμένο από: LEVEL Architects

8. Stone House στην Πορτογαλία

Αν και μοιάζει με έναν τεράστιο βράχο, αυτό το σπίτι στην Πορτογαλία έχει στην πραγματικότητα μία πόρτα, μία καμινάδα και ένα παράθυρο, ενώ έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο τουριστικό αξιοθέατο.

9. Μία εκκλησία που μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο οικογενειακό σπίτι στην Ολλανδία

Η Zecc Architecten μετέτρεψε σε δύο εγκαταλελλειμένες εκκλησίες που βρίσκονται στην Ουτρέχτη σε κομψές οικογενειακές κατοικίες.

Σχεδιασμένο από: Zecc Architecten

10. Giant Seashell House, Mexico

Με έμπνευση δημιουργίες του Gaudi και του Frank Lloyd Wright, μία νεαρή οικογένεια με δύο παιδιά στην πόλη του Μεξικό ζήτησε να κατασκευάσουν γι’ αυτήν ένα σπίτι με σχήμα από… κοχύλι.

Σχεδιασμένο από: Arquitectura Organica

Πηγή: Bored Panda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com