Social Icons

.

Pages

29 Δεκεμβρίου 2012

El Diablo, ένα εστιατόριο πάνω σε ηφαίστειο!

Τι πιο φυσικό από ένα μπάρμπεκιου πάρτι, πάνω σε ένα ηφαίστειο;

Στο εστιατόριο El Diablo, οι σεφ μαγειρεύουν πραγματικά τρόφιμα με την βοήθεια της θερμότητας που παράγεται από ένα ενεργό ηφαίστειο.
Βρίσκεται στο ισπανικό νησί Lanzarote βορειοδυτικά του Μαρόκου. Το El Diablo είναι ένα μοναδικό εστιατόριο, όπου οι σεφ έχουν πρόσβαση στο δικό τους ηφαίστειο. Φυσικά το ηφαίστειο δεν ξερνάει λάβα. Αν συνέβαινε αυτό ποιος θα κάθονταν να προσπαθήσει να μαγειρέψει αλλά και ποιος θα τολμούσε να περιμένει να ψηθούν καλά τα λουκάνικα για να δειπνήσει.  Αυτό το ηφαίστειο περισσότερο μοιάζει με μια τρύπα στο έδαφος, μέσω της οποίας αποβάλλεται θερμότητα από τα βάθη της γης, γεγονός που οι έξυπνοι δημιουργοί του El Diablo έχουν εκμεταλλευτεί.
Πριν από την ύπαρξή του εστιατορίου, οι επισκέπτες στην ηφαιστειακή περιοχή αρκούνταν σε κονσέρβες με σαρδέλες και κρασί. Το 1970 όμως ο Cesar Manrique αποφάσισε να δημιουργήσει ένα εστιατόριο στην περιοχή που θα σερβίρει κανονικό φαγητό. Έτσι, με τη βοήθεια των αρχιτεκτόνων Eduardo Caceres και Jesus Soto, μια γιγάντια σχάρα χτίστηκε πάνω από την τρύπα που μπορεί να εκμεταλλεύεται την τεράστια θερμότητα. Κάπως έτσι γεννήθηκε ένα από τα πιο παράξενα ίσως εστιατόρια στον κόσμο.
Η σχάρα χρησιμοποιείται για την προετοιμασία αρκετών πιάτων που έχουν  ως βάση το κρέας και τα ψάρια.  Αν θελήσετε να τα γευτείτε  λειτουργεί κάθε Τρίτη από 6:00 έως 9:30 το βράδυ. Με 50 ευρώ μπορείτε να απολαύσετε το περιβάλλον, ένα γεύμα τριών πιάτων και να  εξασφαλίσετε την μεταφορά σας, από και προς το ξενοδοχείο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com