Social Icons

.

Pages

27 Δεκεμβρίου 2012

5 μύθοι για την έκτρωση

Η άμβλωση αποτελεί ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα. Είτε το θέμα σας βρίσκει υπέρ είτε κατά, γνωρίστε 5 μύθους και αλήθειες για την έκτρωση.

Τα έμβρυα νιώθουν πόνο

Μέχρι τον 3ο μήνα της ζωής τους τα έμβρυα δεν νιώθουν πόνο. Τα εμβρυϊκά νευρικά κύτταρα μπορούν να αντιδράσουν στο τραύμα αλλά η αίσθηση του πόνου οφείλεται στο νεοφλοιό, ο οποίος σχηματίζεται μετά τον 3ο μήνα.

Τα έμβρυα έχουν συναίσθηση

Τα έμβρυα αρχίζουν να αναπτύσσουν έναν υποτυπώδη εγκέφαλο στις 7 εβδομάδες αλλά δεν είναι ικανά να έχουν συνείδηση μέχρι το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και πιθανότατα παραμένουν χωρίς συνείδηση μέχρι και τη γέννηση. Με λίγα λόγια: Tα έμβρυα και να νεογνά είναι ανίκανα να βιώσουν ή να δημιουργήσουν συναισθήματα.

Το χάπι της επόμενης ημέρας προκαλεί έκτρωση

Το χάπι της επόμενης μέρας μπορεί να προφυλάξει τη γυναίκα από την εγκυμοσύνη, μπλοκάροντας τη γονιμοποίηση του ωαρίου. Ωστόσο δεν είναι ικανό να προκαλέσει έκτρωση.

Η απαγόρευση της άμβλωσης θα αποτελέσει οριστική λύση

Σε κάποιες χώρες του κόσμου η άμβλωση τιμωρείται γιατί υπάρχει η αντίληψη ότι με αυτό τον τρόπο οι γυναίκες δεν θα κάνουν εκτρώσεις . Για παράδειγμα στο El Salvador η έκτρωση είναι παράνομη και επιφέρει ποινή φυλάκισης έως και 30 χρόνων. Τα αποτελέσματα; Μάλλον τα αντίθετα, καθώς οι γυναίκες προμηθεύονται χάπια από τη μαύρη αγορά για να προβούν μόνες τους σε αμβλώσεις. Κάτι τέτοιο έχει ως συνέπεια, να γίνονται τελικά οι εκτρώσεις αλλά με κίνδυνο της ζωής των γυναικών.

Η ανθρώπινη ζωή ξεκινάει από τη σύλληψη

Στην πραγματικότητα, η ανθρώπινη ζωή ξεκινά πριν ακόμα από τη σύλληψη καθώς κάθε ωράριο και σπερματοζωάριο αποτελούν ζωντανούς οργανισμούς. Επομένως, περισσότερο νόημα θα είχε μια συζήτηση για το πότε ξεκινά -όχι η ζωή- αλλά η επίγνωση της ζωής. Το 2000 το British House of Lords πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με την εμβρυϊκή ικανότητα αίσθησης. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η υψηλού επιπέδου ανάπτυξη του εγκεφάλου αρχίζει περίπου στις 23 εβδομάδες της κύησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com