Social Icons

.

Pages

29 Δεκεμβρίου 2012

15 σημάδια ότι το Δαχτυλίδι της Φωτιάς ξυπνάει ... όπως κι εμείς...


Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου επικεντρώνεται σε άλλα πράγματα, το Δαχτυλίδι της Φωτιάς (Ring of Fire) στον Ειρηνικό Ωκεανό βρίσκεται σε αφύπνιση. Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων μηνών υπήρξε μια σταθερή σειρά από μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις και σεισμούς που έχουν συμβεί κατά μήκος σε ολόκληρη την περίμετρο του Ειρηνικού Ωκεανού.
Όμως, δεδομένου ότι κανένα από αυτά τα γεγονότα δεν συνέβη κοντά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, δεν έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη, και αυτό μπορεί να επιφέρει ύπουλες εξελίξεις.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι αν η δραστηριότητα κατά μήκος του Δακτυλίου της Φωτιάς επεκταθεί, είναι αναπόφευκτο ότι αργά ή γρήγορα ένα μεγάλο γεγονός θα γίνει ακόμα και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Έτσι, όταν αυτό συμβεί, όλος ο κόσμος θα στραφεί και πάλι στην Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού.
Πρόκειται για μια ζώνη σε σχήμα πέταλου, μήκους 40.000 χλμ., που σχηματίζεται από τις ακτές της αμερικανικής ηπείρου και τις ακτές της Ασίας, που βρέχονται από τον Ειρηνικό ωκεανό. Το πέταλο αυτό συνδέεται με μία σχεδόν συνεχή σειρά από ωκεάνιες τάφρους, ηφαιστειακά τόξα, ηφαιστειακές ζώνες και λιθοσφαιρικές πλάκες.
Το «Δαχτυλίδι της φωτιάς» περιλαμβάνει 452 ηφαίστεια και φιλοξενεί πάνω από το 75% των ενεργών και αδρανών ηφαιστείων στον κόσμο. Στο «Δαχτυλίδι της φωτιάς» σημειώνονται περίπου το 90% των σεισμών παγκοσμίως, αλλά και το 80% των μεγαλύτερων σεισμών του κόσμου. Ο τελευταίος καταστροφικός σεισμός των 8,8 Ρίχτερ, τον Φεβρουάριο του 2009 στη Χιλή, είναι ένας από τους σεισμούς που έδωσε αυτή η ζώνη.
Το «Δαχτυλίδι της φωτιάς» είναι το άμεσο αποτέλεσμα της κίνησης και των συγκρούσεων των τεκτονικών πλακών. Η επόμενη πιο σεισμογενής περιοχή (5-6% των σεισμών παγκοσμίως και 17% των ισχυρότερων σεισμών του κόσμου, είναι η ζώνη που, από την Ιάβα ώς τη Σουμάτρα, περνάει μέσα από τα Ιμαλάια, διασχίζει τη Μεσόγειο και φτάνει μέχρι τον Ατλαντικό ωκεανό. Η Νέα Ζηλανδία τυχαίνει επίσης να βρίσκεται ακριβώς πάνω στο σημείο όπου ενώνονται η ινδο-αυστραλιανή λιθοσφαιρική πλάκα και η λιθοσφαιρική πλάκα του Ειρηνικού.
Όταν το Δαχτυλίδι της Φωτιάς είναι πολύ δραστήριο, γίνεται ένα πραγματικά μεγάλο πρόβλημα ... ανεξέλεγκτο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που βλέπουν ότι το Δαχτυλίδι της Φωτιάς φαίνεται να εισέρχεται σε μια περίοδο αυξημένης δραστηριότητας.
Εδώ είναι τα 15 σημάδια ότι το Δαχτυλίδι της Φωτιάς ξυπνάει ... όπως και εμείς...
1 - Το Όρος Lokon, το οποίο βρίσκεται στην Ινδονησία, έχει εκραγεί περισσότερες από 800 φορές από τον Ιούλιο. Την Δευτέρα, 17η Δεκεμβρίου, η ηφαιστειακή τέφρα από την διαρροή του ηφαιστείου έφτασε σε ύψη άνω των 3 χιλιομέτρων.
2 - Πορτοκαλί συναγερμός έχει εκδοθεί για τις πόλεις και τα χωριά κοντά στο ηφαίστειο Tungurahua στον Ισημερινό. Τρίτη, 18 του Δεκέμβρη όντως εξερράγη και η λάβα εκτινάσσεται έως και μισό μίλι πάνω από κρατήρα του.
3 - Μεγάλες ποσότητες λάβας συνεχίζουν να ρέουν από το ηφαίστειο Tolbachik που βρίσκεται στη χερσόνησο Καμτσάτκα, στη Ρωσική Άπω Ανατολή και με θέα τον Ειρηνικό Ωκεανό.
4 - Η λάβα συνεχίζει να ρέει και η τέφρα συνεχίζει να αυξάνεται από το ηφαίστειο Fuego στη Γουατεμάλα.
5 - Τρίτη 18 του Δεκέμβρη, ένα λοφίο τέφρας πάνω από το 2,5 χλμ. από το ηφαίστειο Paluweh στην Ινδονησία.
6 - Υπήρξε ένα μέσος όρος με 4 σεισμούς ανά ώρα που εκπέμπονται από το ηφαίστειο Popocatepetl στο Μεξικό την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου. Σας υπενθυμίζουμε ότι το ηφαίστειο είναι συνεχώς υπό στενή επιτήρηση.
7 - Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα ένα από τα πιο μυστηριώδη ηφαίστεια του κόσμου στον πυθμένα του ωκεανού στα ανοικτά των ακτών της Baja, στο Μεξικό. Αυτό είναι ένα σημαντικό υποβρύχιο ηφαίστειο, στους πρόποδες της κορυφής της Μπάχα στην Καλιφόρνια σε κοντινή απόσταση. Η έκταση θόλου του με ύψος 165 μέτρα και μήκους περίπου 4000.
Οι τεκτονικές δυνάμεις του δημιουργούν ρωγμές δίνοντας αφορμή για μία ηφαιστειακή έκρηξη με σαφή κίνδυνο για τσουνάμι στην περιοχή, το οποίο θα προσθέσει και άλλους κινδύνους στην Καλιφόρνια και το San Andreas.
8 - Το Φούτζι (το οποίο δεν είναι πολύ μακριά από το Τόκιο, Ιαπωνία) ήταν αδρανής για περίπου 300 χρόνια, αλλά τους τελευταίους μήνες έχουν υπάρξει αυξανόμενες ενδείξεις δραστηριότητας. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι ένας θάλαμος μάγματος κάτω από το βουνό είναι σε μια περίοδο τεράστιας πίεσης. Ένας διακεκριμένος επιστήμονας προειδοποιεί ότι το Φούτζι είναι κοντά σε μία μεγάλης κλίμακας έκρηξη. Οι αρχές ανησύχησαν όταν μια σήραγγα, που οδηγεί στο Όρος Fuji, είχε καταρρεύσει στις 2 Δεκεμβρίου, σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους.
9 - Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι υπάρχει μια συσσώρευση μάγματος στα πιο επικίνδυνα από τα 110 ενεργά ηφαίστεια στην Ιαπωνία. Υπενθυμίζουμε ότι τα ηφαίστεια στην Ιαπωνία είναι περίπου διακόσια.
10 - Ένας σεισμός μεγέθους 6,1 έπληξε τα ανοικτά των ακτών της Sulawesi στην Ινδονησία την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου.
11 - Ένας σεισμός μεγέθους από 6,0 έπληξε την περιοχή της Νέας Βρετανίας, Παπούα Νέα Γουινέα, το Σάββατο, 15 Δεκέμβρη.
12 - Ένας σεισμός μεγέθους 6,5 έπληξε τον Κόλπο της Αλάσκα στα μέσα Νοεμβρίου.
13 - Ένας σεισμός μεγέθους 7,3 έπληξε την Ιαπωνία στις αρχές Δεκεμβρίου.
14 - Υπήρξε μια σημαντική αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή κατά μήκος της καλντέρας Long Valley στην Καλιφόρνια, και οι αρχές λένε ότι χωρίς αμφιβολία το μάγμα που κινείται εκεί κάτω, είναι πολύ ανησυχητικό.
15 - Πρόσφατα, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από πέντε εβδομάδες, περισσότεροι από 170 σημαντικοί σεισμοί έχουν καταγραφεί στην πόλη της Χιλής Η πόλη, Navidad, θεωρείται πλέον ως "μία από τις πιο ασταθείς από τη Γη."
Όλα αυτά τα γεγονότα έχουν συμβεί κατά μήκος του Δακτυλίου της Φωτιάς, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Υπάρχουν διάφορες θεωρίες που κυκλοφορούν μεταξύ των ανθρώπων
Ο Michio Kaku, ένας θεωρητικός φυσικός της επιστήμης της αστρονομίας μας λέει ότι κινούμαστε σε μια κρίσιμη φάση, μεταξύ του Δεκεμβρίου 2012 και Μαΐου του 2013, μια περίοδο κατά την οποία πολλοί έχουν προβλέψει ως ένα στάδιο έντονου διαστημικού καιρού που θα φέρει σημαντικά προβλήματα για τη ζωή στη Γη. Όλα αυτά θα πρέπει να συνδέονται στενά με το έντονο ηλιακό κύκλο που θα έρθει στο επόμενο έτος.
Το μόνο που μπορούμε σαφώς να αισθανόμαστε είναι πώς ο κόσμος έρχεται στο χείλος μιας μεγάλης αλλαγής, όχι μόνο από την άποψη των αναταραχών του κλίματος της Γης, ή κυκλικών αλλαγών που θα επέλθουν στο ηλιακό μας σύστημα, αλλά και για την απεξάρτηση της κοινωνίας από τον έλεγχο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης Πραγμάτων που φαίνεται γενικά ότι ο κατασκευασμένος μηχανισμός τους θα καταρριφθεί σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com