Social Icons

.

Pages

14 Απριλίου 2011

Το μυστήριο του Jack του Αντεροβγάλτη

image

Το όνομα «Jack ο Αντεροβγάλτης» είναι ίσως το πιο διάσημο στα παγκόσμια χρονικά του εγκλήματος. Όμως η πραγματική ταυτότητα του ατόμου που κρυβόταν πίσω από αυτό το όνομα, παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστη. Στα χρόνια 1888-1891, το όνομα αυτό προκαλούσε τον τρόμο στους κατοίκους του East End του Λονδίνου και ήταν γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Το μυστήριο και ο μύθος που περιέβαλαν τη συγκεκριμένη ιστορία εξακολουθούν, μέχρι σήμερα να τη στοιχειώνου, με αποτέλεσμα να είναι ακόμα δύσκολο να εξακριβώσει κανείς τα πραγματικά δεδομένα.

Το έργο του εντοπισμού και της σύλληψης του τρομερού δολοφόνου είχε ανατεθεί στους αξιωματικούς της Scotland Yard. Μπορεί να απέτυχαν, όμως απέτυχαν έχοντας καταβάλει κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια, έχοντας διερευνήσει κάθε πιθανή και απίθανη πτυχή της ιστορίας, προσπαθώντας να απαλλάξουν το Λονδίνο από τον τρόμο.

Με το πέρασμα του χρόνου το μυστήριο έχει ενισχυθεί, σε σημείο που η αλήθεια να έχει σχεδόν πλήρως κρυφτεί. Αμέτρητα άρθρα, βιβλία, θεατρικά και κινηματογραφικά έργα, ακόμα και μιούζικαλς, έχουν δραματοποιήσει και παραποιήσει τα δεδομένα σε τέτοιο βαθμό, ώστε φανταστικά κομμάτια της ιστορίας να είναι περισσότερο γνωστά και αποδεκτά από ότι η αλήθεια.

Οι ύποπτοι

Το μυστήριο του Jack του Αντεροβγάλτη

Οι πραγματικοί ύποπτοι είναι πολύ λιγότεροι από όσους έχουν κατά καιρούς αναφέρει διάφοροι συγγραφείς. Στην πραγματικότητα, αν κανείς περιοριστεί σε όσους οι αστυνομικοί της εποχής θεωρούσαν πιθανούς ενόχους, καταλήγει σε μόλις τέσσερις:

Κοσμίνσκι, ένας φτωχός Πολωνοεβραίος που κατοικούσε στην περιοχή του Whitechapel

Montague John Druitt, ένας δικηγόρος και δάσκαλος, ηλικίας 31 ετών, που αυτοκτόνησε το Δεκέμβριο του 1888

Michael Ostrog,  ρωσικής καταγωγής, κλέφτης και απατεώνας με πολλά ψευδώνυμα, ο οποίος πιστεύεται ότι το 1888 ήταν 55 ετών και είχε εγκλειστεί αρκετές φορές σε άσυλα

Dr Francis J. Tumblety, 56 ετών, Αμερικανός κομπογιαννίτης γιατρός, ο οποίος συνελήφθη το Νοέμβριο του 1888 για παραπτώματα άσεμνης συμπεριφοράς και εγκατέλειψε τη χώρα αργότερα τον ίδιο μήνα, έχοντας καταφέρει να αφεθεί ελεύθερος με ιδιαίτερα υψηλή εγγύηση.

Οι πρώτοι τρεις από τους υπόπτους πήραν το «χρίσμα» από τον Sir Melville Macnaghten ο οποίος ήταν δεύτερος στην ιεραρχία του Εγκληματολογικού τμήματος (Criminal Investigation Deptment) της Scotland Yard τον Ιούνιο του 1889. Κατονομαζόντουσαν σε μια έκθεση με ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου 1894, αν και δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τους βάρυναν υποψίες την εποχή που γινόντουσαν οι φόνοι. Μάλιστα, στην αναφορά του Macnaghten υπάρχουν αρκετά περίεργα λάθη.

Ο επικεφαλής του Εγκληματολογικού, Dr. Robert Anderson και ο αξιωματικός επικεφαλής των ερευνών επιθεωρητής Donald Swanson, φαίνεται πώς έκλιναν υπέρ του Κοσμίνσκι. Ο Druit φαίνεται πώς ήταν η επιλογή του Macnaghten, ενώ  το γεγονός ότι ο Ostrog είχε συλληφθεί και φυλακιστεί πριν τη σύνταξη της έκθεσης αφήνει τον ιστορικό να αναρωτιέται γιατί συμπεριλαμβανόταν στον κατάλογο των πιθανών υπόπτων.

Ο επιθεωρητής John George Littlechild, διοικητής του Ειδικού Κλάδου της Scotland Yard to 1888, σε ένα γράμμα που απηύθυνε στις 23 Σεπτεμβρίου 1913 στον εγκληματολόγο αρθρογράφο και συγγραφέα George R Sims, ανέφερε πώς ο τέταρτος ύποπτος, ο Tumblety, ήταν «μεταξύ των υπόπτων» την εποχή των φόνων και «κατά τη γνώμη μου πολύ πιθανόν ο πραγματικός ένοχος».

Είναι προφανές πώς μεταξύ των αξιωματικών της Scotland Yard που ήξεραν καλά τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, δεν υπήρχε κοινή βεβαιότητα για την ενοχή κάποιου από τους παραπάνω υπόπτους.

Και για τους τέσσερις υπόπτους υφίστανται επιχειρήματα κατά τις ενοχής τους, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχουν ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία για κανένα από αυτούς. Επιπλέον είναι προφανές πώς η αστυνομία δε μπορούσε να στηρίξει κατηγορία για κανένα από αυτούς και είναι εντελώς απίθανο να υπάρξει ποτέ απόδειξη ενοχής. Εάν η αστυνομία δε μπορούσε να το καταφέρει τότε, τί ελπίδες μπορεί να έχει ένα ενθουσιώδης σύγχρονος ερευνητής;

Όμως, για να ξεκαθαρίσουμε τη σύγχυση κάποιου ο οποίος δε γνωρίζει την υπόθεση, ας επιστρέψουμε στα δεδομένα της. Ποιος ήταν ο «Jack o Αντεροβγάλτης» και τί ήταν οι «Φόνοι του Whitechapel»;

Τα εγκλήματα
Το μυστήριο του Jack του Αντεροβγάλτη
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι φόνοι του Αντεροβγάλτη και οι «Φόνοι του Whitechapel» δεν είναι το ίδιο πράγμα, παρότι η δεύτερη υπόθεση συμπεριλαμβάνει και την πρώτη.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 11 φόνοι του Whitechapel (όλοι τους έχουν κατά καιρούς ερευνηθεί και ώς φόνοι του Αντεροβγάλτη.

Ημερομηνία
Θύμα
Λεπτομέρειες

Τρίτη, 3/4/1888
Emma Elizabeth Smith
Δέχθηκε επίθεση και ληστεύθηκε στην οδό Osborn στο Whitechapel

Τρίτη, 7/8/1888
Martha Tabram
George Yard Buildings, Whitechapel.

Παρασκευή 31/8/1888
Mary Ann Nichols
Buck’s Row, Whitechapel,

Σάββατο, 8/9/1888
Annie Chapman
Πίσω αυλή στο 29 της οδού Hanbury, Spitalfields.

Κυριακή 30/9/1888
Elizabeth Stride
Αλάνα δίπλα στο 40 της οδού Berner, St Georges-in-the- East.

Κυριακή 30/9/1888
Catherine Eddowes
Mitre Square, Aldgate, City of London.

Παρασκευή 9/11/1888
Mary Jane Kelly
13 Miller’s Court, 26 Dorset Street Spitalfields.

Πέμπτη, 20/12/1888
Rose Mylett
Clarke’s Yard, High Street. Poplar.

Τετάρτη, 17/7/1889
Alice McKenzie
Castle Alley, Whitechapel.

Τρίτη, 10/9/1889
Κορμός αγνώστου γυναικός
Βρέθηκε κάτω από γέφυρα τραίνου στην οδό Pinchin, Whitechapel,

Παρασκευή, 13/2/1891
Frances Coles
κάτω από γέφυρα τραίνου, Swallow Gardens, Whitechapel.

Στους φόνους των Nichols, Chapman, Stride, Eddowes, Kelly, McKenzie και Coles, είχε κοπεί ο λαιμός των θυμάτων. Σε όλους τους φόνους εκτός αυτών των Stride και Mylett τα θύματα υπέστησαν ακρωτηριασμούς στην κοιλιακή χώρα. Στην περίπτωση της Chapman, ο δολοφόνος είχε αφαιρέσει τη μήτρα του θύματος. Από την Eddowes είχαν αφαιρεθεί η μήτρα και το αριστερό νεφρό, ενώ στην περίπτωση της Kelly, είχε αφαιρεθεί, σύμφωνα με τις ενδείξεις, η καρδιά.

Λόγω του είδους και της συχνότητας των φόνων εκτιμήθηκε πώς δεν ήταν δυνατό η εγκληματολογική μονάδα του τοπικού αστυνομικού τμήματος, υπό τον επιθεωρητή Edmund Reid, να χειριστεί μόνη της την υπόθεση. Αμέσως μετά το φόνο της Nichols, τα κεντρικά της Scotland Yard έστειλαν τους επιθεωρητές Frederick George Abberline, Henry Moore, και Walter Andrews, με ένα αριθμό υφιστάμενων αξιωματικών, για το σχηματισμό μιας ομάδας που θα ασχολούταν με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Μετά το φόνο της Eddowes, στο κυνήγι του δολοφόνου ενεπλάκη και η Αστυνομία Πόλης (City Police), υπό τον επιθεωρητή James McWilliam.

Όλοι οι φόνοι που περιέχονται στον παραπάνω πίνακα παρέμειναν ανεξιχνίαστοι, ποτέ, κανείς δεν καταδικάστηκε για κάποιον από αυτούς. Πρέπει λοιπόν να σημειωθεί, πώς απλά δεν ξέρουμε με βεβαιότητα ποιοί από αυτούς διεπράχθησαν από το ίδιο άτομο. Με την πάροδο των ετών και τη μελέτη των στοιχείων, κυρίως όμως ώς αποτέλεσμα της άποψης του Macnaghten, ώς θύματα του Αντεροβγάλτη θεωρούνται οι:

Nichols

Chapman

Stride

Eddowes

Kelly,

ενώ η Tabram, θεωρείται από κάποιους ιστορικούς ότι είναι ένα πιθανό έκτο θύμα.

Φόνοι που δεν έγιναν από τον Αντεροβγάλτη

Τα υπάρχοντα στοιχεία καταδεικνύουν με αρκετή σιγουριά ότι η Smith δολοφονήθηκε από μια ομάδα τριών ατόμων. Η αστυνομία είχε ερευνήσει μια υποψία ότι η Tabram δολοφονήθηκε από ένα στρατιώτη. Η Mylett, σύμφωνα με τον Υποδιοικητή Robert Anderson, πιθανότατα στραγγαλίστηκε από κάποιον πελάτη της.

Οι πληγές της McKenzie φαίνεται ότι έγιναν από διαφορετικό άτομο. Ο «Κορμός της οδού Pinchin» ήταν σίγουρα μια προσπάθεια να ξεφορτωθεί κάποιος ένα πτώμα, ενώ η Coles πιθανότατα δολοφονήθηκε από το σύντροφό της, James Thomas Sadler, ο οποίος συνελήφθη και είχε, για ένα διάστημα, κατηγορηθεί πώς ήταν ο Αντεροβγάλτης.

Το όνομα

Το μυστήριο του Jack του Αντεροβγάλτη

Είναι σχεδόν βέβαιο πώς ένας από τους λόγους που η ιστορία αυτών των φριχτών φόνων εκδιδομένων γυναικών απέκτησε τη φήμη της και περιτυλίχθηκε σε μυστήριο, ήταν και το όνομα «Jack ο Αντεροβγάλτης». Το όνομα είναι εύκολο να εξηγηθεί. Ήταν γραμμένο στο τέλος μιας επιστολής, με ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου 1888, η οποία εστάλη στο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων στις 27 Σεπτεμβρίου 1888. Από εκεί προωθήθηκε στη Μητροπολιτική Αστυνομία στις 29 Σεπτεμβρίου.

Το γράμμα του Αντεροβγάλτη
Jack the Ripper Letter
Το γράμμα ήταν διατυπωμένο με μάλλον μακάβριο και ανατριχιαστικό λόγο και ξεκινούσε: «Αγαπητό μου Αφεντικό…». Συνέχιζε λέγοντας «Αυτό το αστείο για τον Leather Apron με έκανε έξω φρενών ….» (ο Leather Apron ήταν κάποιος ονόματι John Pizer ο οποίος ήταν για ένα σύντομο χρονικό διάστημα ύποπτος για το φόνο της Chapman). «Έχω ξεκινήσει δουλειά με τις πόρνες και δε θα σταματήσω να τις ξεσκίζω ….», συνεχίζοντας σε παρόμοιο ύφος. Η υπογραφή «Jack ο Αντεροβγάλτης» δημοσιοποιήθηκε και άρχισε να εξάπτει τη φαντασία του κοινού.

Οι δύο φόνοι της 30ης Σεπτεμβρίου 1888 έδωσαν στο γράμμα ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Ο άγνωστος αποστολέας έστειλε την 1η Οκτωβρίου μια κάρτα, γραμμένη με κόκκινο μελάνι, στην οποία αναφερόταν στον εαυτό του ώς «άτακτος Jacky» και στη συνέχεια μιλούσε για το «διπλό γεγονός ….» . Και πάλι υπέγραφε ώς «Jack ο Αντεροβγάλτης». Οι ιστορικοί εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να συζητούν για τη γνησιότητα και τη σημασία αυτής της κάρτας.

Το μήνυμα στον τοίχο
Το μυστήριο του Jack του Αντεροβγάλτη
Αμέσως μετά το φόνο της Eddowes, ένα κομμάτι από το ματωμένο φουστάνι της βρέθηκε σε ένα στενό στην οδό Goulston στο Whitechapel. Πάνω από το ματωμένο ύφασμα, στον τούβλινο τοίχο του στενού, ήταν γραμμένο με κιμωλία: «Οι Εβραίοι είναι Οι άνθρωποι που Δε θα Κατηγορηθούν για τίποτα». Ένα μήνυμα από το δολοφόνο ή απλά αντισημιτικά συνθήματα; Οι γνώμες των ειδικών διίστανται.

Η δημοσιότητα
Το μυστήριο του Jack του Αντεροβγάλτη
Περίπου αυτή τη χρονική στιγμή ο πανικός έφτασε στη μέγιστη τιμή του και οι φόνοι είχαν γίνει πλέον ένα διεθνές θέμα, με άρθρα σε εφημερίδες της Ευρώπης και της Αμερικής. Ακόμα και σε αυτό το στάδιο, οι εφημερίδες είχαν ξεκινήσει να φτιάχνουν θεωρίες για την ταυτότητα του δολοφόνου, συμπεριλαμβάνοντας γιατρούς, χασάπηδες, ναυτικούς και παρανοϊκούς κάθε είδους.

Η εικόνα του δολοφόνου ώς ενός κακοντυμένου, ξεπεσμένου άνδρα, με σκούρα ρούχα, πλατύγυρο καπέλο, που κουβαλάει μια γυαλιστερή μαύρη τσάντα, είχε αρχίσει να γίνεται διάσημη. Ο τύπος και ιδιαίτερα τα κουτσομπολίστικα έντυπα που μόλις είχαν κάνει την εμφάνισή τους, είχαν ξετρελαθεί. Τον Οκτώβριο, ακόμα και χωρίς νέους φόνους στο Whitechapel, είχαν ακόμα αρκετά να γράψουν. Υπήρχαν δεκάδες συλλήψεις υπόπτων (συνήθως ακολουθούσαν άμεσες απελευθερώσεις), υπήρχαν αστυνομικές έρευνες από σπίτι σε σπίτι, ιδιωτικοί ντετέκτιβς και μέλη επιτροπών πολιτών για την περιφρούρηση κυριολεκτικά πλημμύριζαν τους δρόμους.

Η ανακάλυψη ενός γυναικείου κορμού στις 2 Οκτωβρίου 1888, στα υπόγεια του υπό κατασκευή νέου κτιρίου της αστυνομίας στο Whitehall, προστέθηκε στον αίσθημα τρόμου που πλανιόταν πάνω από την πόλη. Ένας ποταμός από επιστολές του Jack, σταλμένες από φαρσέρ κάθε είδους, προστέθηκε στα προβλήματα της αστυνομίας.

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε στις 16 Οκτωβρίου 1888, τον Επικεφαλής της Επιτροπής Περιφρούρησης του Whitechapel, τον οικοδόμο George Lusk. Έλαβε με το ταχυδρομείο ένα χαρτόκουτο με το μισό κομμάτι ενός ανθρώπινου νεφρού. Μαζί με το φρικιαστικό περιεχόμενο υπήρχε και ένα γράμμα με αποστολέα «από την Κόλαση …». Ο συγγραφέας της επιστολής ισχυριζόταν πώς είχε τηγανίσει και φάει το άλλο μισό του νεφρού και πώς ήταν «πολύ καλό». Ο ταραγμένος Lusk πήγε το νεφρό και το γράμμα στην αστυνομία. Η αστυνομία και ο ιατροδικαστής της θεώρησαν πώς επρόκειτο για μια κακόγουστη φάρσα κάποιου φοιτητή ιατρικής, όμως αρκετοί άλλοι πίστεψαν πώς ήταν κομμάτι του νεφρού που είχε αφαιρεθεί από την Eddowes.

Οι δικαστικές έρευνες τροφοδοτούν τις εικασίες του Τύπου

Το μυστήριο του Jack του Αντεροβγάλτη

Ο ιατροδικαστής Wynne Baxter διενήργησε δημόσιες και μακράς διάρκειας δικαστικές έρευνες για όσα θύματα ήταν στη δικαιοδοσία του (ήταν και τα περισσότερα), τροφοδοτώντας έτσι τον πυρετό του Τύπου γύρω από την υπόθεση. Κατά τη διάρκεια των ανοικτών ακροάσεων δε δίσταζε να κατακρίνει, με τρόπο απότομο, τους μάρτυρες. Μέχρι το 1891 που οι φόνοι σταμάτησαν οι ιδιοκτήτες του  Working Lads’ Institute, όπου λάμβαναν χώρα οι ακροάσεις, δεν μπορούσαν πλέον να αντέξουν τις θορυβώδεις, άναρχες συνάξεις και ενημέρωσαν τον Baxter ότι έπρεπε να βρεί κάποιο άλλο μέρος για τη διεξαγωγή της επόμενης δημόσιας έρευνας.

Η δολοφονία της Mary Kelly, το Νοέμβριο του 1888, συνοδεύτηκε από ακρωτηριασμούς τέτοιας αγριότητας και φρίκης που δεν ήταν δυνατό να περιγραφούν και, για πρώτη φορά, άφησε άφωνο ακόμα και τον Τύπο. Ο φόνος είχε διαπραχθεί την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του νέου Δημάρχου του Λονδίνου και οι εορτασμοί επισκιάστηκαν από τα νέα της τελευταίας φρικαλεότητας του Αντεροβγάλτη.

Ο Διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Sir Charles Warren, παραιτήθηκε μετά το φόνο της Kelly, μετά από μια μακρά διαμάχη με το Υπουργείο Εσωτερικών, και αντικαταστάθηκε από τον James Monro.

Ο πανικός υποχωρεί

Μετά το φόνο της Kelly και μερικές ακόμα άκαρπες συλλήψεις ο πανικός άρχισε να υποχωρεί σιγά-σιγά και επικράτησε μια πιο ήρεμη και παθητική ατμόσφαιρα. Στις αρχές του 1889 ο επιθεωρητής Abberline αποχώρησε από την υπόθεση, αναλαμβάνοντας άλλα καθήκοντα και την ανάκριση ανέλαβε ο επιθεωρητής Henry Moore. Η τελευταία αναφορά του που σώζεται μέχρι σήμερα, χρονολογείται το 1896, όταν εμφανίστηκε μία ακόμα επιστολή από τον Αντεροβγάλτη. Η επιστολή προκάλεσε μια σύντομη αναστάτωση στον Τύπο και υποθέσεις ότι ο Αντεροβγάλτης είχε ξαναγυρίσει, καθώς πλησίαζε η δεκαετής επέτειος από τους πρώτους φόνους του. Ο τελευταίος σοβαρός ύποπτος που συνελήφθη ήταν ο Saddler, όμως τα ναυτικά του ταξίδια τον απάλλαξαν από τις κατηγορίες για τους φόνους του 1888.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, η υπόθεση αυτή είναι ένα μυστήριο και είναι επίσης το τέλειο υπόστρωμα για ένα ευφάνταστο συγγραφέα ή ένα επίδοξο ερασιτέχνη ερευνητή. Εξακολουθεί μέχρι σήμερα να είναι τόσο δημοφιλής ώστε να προκαλεί το ακαδημαϊκό και ερευνητικό ενδιαφέρον. Λεπτομερή σχέδια καταστρώνονται, η Βικτοριανή ατμόσφαιρα αναπλάθεται, οι ταχυδρομικοί κατάλογοι της εποχής ανασύρονται από τα αρχεία. Οι εφημερίδες της εποχής ερευνώνται εξονυχιστικά για κάθε ίχνος πληροφορίας. Η παραμικρή λεπτομέρεια που ανακαλύπτεται γίνεται δεκτή ώς μέγιστος θρίαμβος, δικαιολογώντας συχνά και τη συγγραφή ενός ακόμα σχετικού βιβλίου.

Τα αρχεία και άλλο υλικό αναφοράς

Η Νέα Scotland Yard δεν έχει φακέλους για τους φόνους, ούτε λεπτομέρειες των ανακρίσεων. Τα αρχεία έχουν μεταφερθεί στο Γραφείο Κρατικών Αρχείων (Public Record Office, Ruskin Avenue, Kew), και περιλαμβάνουν:
MEPO 1/48

Επιστολές του Διοικητή, εμπιστευτικά και προσωπικά, 1867-91
MEPO 1/54

Εξερχόμενα, 1890-1919
MEPO 1/55

Αλληλογραφία με το Υπουργείο Εσωτερικών, 1883-1904
MEPO 1/65

Αλληλογραφία με το Υπουργείο Εσωτερικών, 1868-91
MEPO 2/227

Αστυνομικές ενισχύσεις στο Whitechapel μετά το φόνο στην οδό Pinchin, 1891
MEPO 31140

Οι φάκελοι των φόνων του Whitechapel (λείπει αυτός της Emma Smith)
MEPO 3/141

Αλληλογραφία και ύποπτοι για τους φόνους στο Whitechapel
MEPO 3/142

Τα γράμματα του «Jack του Αντεροβγάλτη»
MEPO 3/3153

Έγγραφα σχετικά με τους φόνους στο Whitechapel που επιστράφηκαν στην Αστυνομία το 1987
MEPO 3/3155

Φωτογραφίες των θυμάτων των φόνων στο Whitechapel (λείπει η πρωτότυπη της Stride)
MEPO 3/3156

Αντίγραφο της φωτογραφίας της Elizabeth Stride

Οι συγκεκριμένοι φάκελοι περιέχουν άφθονο υλικό, αν και πιθανότατα άλλο τόσο έχει χαθεί, είτε εξαιτίας μικροκλοπών, είτε απλά λόγω καταστροφής με την πάροδο του χρόνου.

Πολλά βιβλία έχουν γραφθεί με αντικείμενο την ιστορία του «Jack του Αντεροβγάλτη» και η ποιότητά τους ποικίλλει. Άλλα επικεντρώνονται σε συγκεκριμένους υπόπτους, ενώ άλλα απευθύνονται στο σπουδαστή ή τον ερευνητή και περιέχουν τα περισσότερα από τα διαθέσιμα στοιχεία σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τον αναγνώστη-χρήστη να αποφύγει μια χρονοβόρα έρευνα στα αρχεία.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο σοβαρός ιστορικός δε μπορεί παρά να καταφύγει στα αρχεία που αναφέρθησαν νωρίτερα, καθώς επίσης και στα αντίστοιχα αρχεία του Υπουργείου των Εσωτερικών που φυλάσσονται επίσης στο Γραφείο Κρατικών Αρχείων.

Δύο προτεινόμενα βιβλία αναφοράς για την υπόθεση είναι:

The Jack the Ripper.A-Z, by Paul Begg, Martin Fido, and Keith Skinner, published by Headline, 1996.

The Complete History of Jack the Ripper, by Philip Sugden, published by Robinson, 1995.

πηγή: met.police.uk

via

Read more »

Τέτοιο λευκό πάνθηρα δεν έχετε ξαναδεί… (Photos+video)

Τέτοιο λευκό πάνθηρα δεν έχετε ξαναδεί... (1)

Απολαύστε το εκπληκτικό θέαμα και ανακαλύψτε στη συνέχεια περί τίνος πρόκειται…

Τέτοιο λευκό πάνθηρα δεν έχετε ξαναδεί... (2)

Πρόκειται για μια υπερρεαλιστική ζωγραφιά του καλλιτέχνη Craig Tracy πάνω σ’ ένα γυμνό γυναικείο σώμα με την μορφή bodypainting. Το συγκεκριμένο έργο χρειάστηκε 24 ώρες δουλειάς για να ολοκληρωθεί, με μια ώρα ύπνου ενδιάμεσα.

Δείτε επίσης παλαιότερο αριστούργημα του ίδιου καλλιτέχνη:

Δείτε καρέ καρέ την δημιουργία ενός εκπληκτικού bodypainting στις πλάτες τριών κοριτσιών. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά απίστευτο!

ΠΗΓΗ

by SociaLMagazinE

Read more »

Αποκάλυψη 2012: Μια επιστημονική έρευνα για το τέλος του Πολιτισμού

2012

Αναφορικά με την τρομακτική υποψία ότι το τέλος του πολιτισμού μας θα έρθει το 2012, οι άνθρωποι συνήθως στρέφονται στους οπαδούς των μυστικών προφητειών των Μάγιας. Όχι στους επιστήμονες. Αλλά μια ομάδα ερευνητών της NASA σε αναφορά τους που δημοσιεύτηκε στις αρχές του χρόνου (2009) επισήμαναν τους κινδύνους που σχετίζονται με το καταστροφικό ενδεχόμενο των ηλιακών καταιγίδων.

Με τίτλο 'Σοβαρά διαστημικά καιρικά γεγονότα κατανοώντας τις κοινωνικές και οικονομικές επιδράσεις' (Severe Space Weather Events Understanding Societal and Economic Impacts) η αναφορά αυτή περιγράφει τις συνέπειες που θα έχει η εξαπόλυση ενέργειας από τις ηλιακές αναλαμπές, οι οποίες θα μπορούσαν να διασπάσουν το μαγνητικό πεδίο της Γης και να υπερφορτώσουν μετασχηματιστές υψηλής τάσεως με κολοσσιαία ηλεκτρικά ρεύματα και να δημιουργήσουν βραχυκυκλώματα σε ενεργειακά δίκτυα. Μια τέτοια καταστροφή θα κόστιζε στις Ηνωμένες Πολιτείες το ποσό του ενός έως δύο τρισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο για τον πρώτο χρόνο, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της επιστημονικής ομάδας, και η πλήρης ανάκαμψη πιθανώς θα χρειαζόταν τέσσερα με δέκα χρόνια. Αυτό βέβαια, θα ήταν μόνο ένα τμήμα των οικουμενικών καταστροφών.

Αντίο, Πολιτισμέ.

Ακόμα χειρότερα, η επόμενη περίοδος έντονης ηλιακής ακτινοβολίας αναμένεται για το 2012 και συμπίπτει με την παρουσία μιας ασυνήθιστα μεγάλης τρύπας στη γεωμαγνητική ασπίδα της Γης. Αλλά η σχετική αναφορά δεν έτυχε μεγάλης προσοχής, πιθανότατα εξαιτίας των παρόμοιων ειδήσεων που προέρχονται από τον χώρο του παραφυσικού και της συνωμοσιολογίας. Σύμφωνα με τις σχετικές θεωρίες, οι αστρονόμοι του πολιτισμού των Μάγιας είχαν προβλέψει πως το 2012 θα σήμανε την καταστροφική έναρξη μιας νέας εποχής.
Το εάν οι Μάγιας αναφερόντουσαν πράγματι σε κάτι, ή εάν όλο αυτό αποτελεί μια ανατριχιαστική σύμπτωση θα παραμείνει άγνωστο για μερικά ακόμα χρόνια. Αλλά σύμφωνα με τον Lawrence Joseph, συγγραφέα του βιβλίου 'Αποκάλυψη 2012: Μια επιστημονική έρευνα για το τέλος του Πολιτισμού' (Apocalypse 2012: A Scientific Investigation into Civilization's End), ο ίδιος παρακολουθούσε το θέμα για σχεδόν πέντε χρόνια, αλλά όταν έμαθε για την αναφορά των επιστημόνων της NASA τρόμαξε πραγματικά. Ας δούμε στη συνέχεια ποιες είναι οι απόψεις του επί του θέματος, καθώς και τις απόψεις του John Kappenman που είναι διευθύνων διοικητικός υπάλληλος της εταιρίας Meta Tech (συμβουλευτική εταιρία για ηλεκτρομαγνητικές καταστροφές). Ποια είναι η πιθανότητα για μια αποκάλυψη γεωμαγνητικού τύπου και πως μπορούμε να τη σταματήσουμε.

Ερώτηση: Πιστεύετε πως αποτελεί σύμπτωση το γεγονός ότι οι Μάγιας προέβλεψαν την αποκάλυψη ακριβώς για την εποχή που οι αστρονόμοι λένε πως ο ήλιος θα έρθει σε μια περίοδο μέγιστης αναταραχής;

Lawrence Joseph: Διατηρώ απεριόριστο σεβασμό για τους αστρονόμους των Μάγιας. Δεν μπορώ να θεωρήσω το γεγονός ως σύμπτωση. Αλλά συστήνω οι άνθρωποι να επιβεβαιώσουν εάν οι Μάγιας πράγματι δήλωσαν αυτό που λέγεται πως δήλωσαν. Επισκέφτηκα τη Γουατεμάλα και πέρασα μια βδομάδα με δύο σαμάνους των Μάγιας που είχαν περάσει είκοσι χρόνια συζητώντας με άλλους σαμάνους για τις προφητείες. Επιβεβαίωσαν ότι οι Μάγιας βλέπουν το 2012 σαν ένα σημαντικό σημείο καμπής. Όχι το τέλος του κόσμου, όχι το τεράστιο σβήσιμο των ουρανών, αλλά τη γέννηση της πέμπτης εποχής.

Ερώτηση: Αλλά αυτό που περιγράφεται στην αναφορά δεν μοιάζει σαν ένα τεράστιο σβήσιμο των ουρανών;

Lawrence Joseph: Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της NASA ήταν ο Dan Baker στο Εργαστήριο της Ατμοσφαιρικής και Διαστημικής Φυσικής. Μερικά από τα σχόλιά του, καθώς και τα σχόλια που ενέκρινε στη συγκεκριμένη αναφορά, συντείνουν σε μεγάλο βαθμό στην πιθανή σύνδεση μεταξύ εκτοξεύσεων μάζας από την ηλιακή κορώνα και των ενεργειακών πεδίων στη Γη. Υπάρχει στενή συσχέτιση μεταξύ του πόσο τεχνολογικά ανεπτυγμένη είναι μια κοινωνία και του πόσο βαριά μπορεί αυτή να πληγεί. Αυτό είναι το μετα-μήνυμα της αναφοράς. Είχα την καλή τύχη την τελευταία βδομάδα να συναντηθώ με τον John Kappenman της Meta Tech. Μου έκανε μια σχολαστική παρουσίαση αναφορικά με το πόσο ευάλωτο είναι το ενεργειακό δίκτυο και πόσο περισσότερο ευάλωτο γίνεται καθώς στέλνονται υψηλές τάσεις σ' αυτό. Το βλέπει ως μια μεγάλη κεραία που έλκει εκρήξεις από τον διαστημικό καιρό.

Ερώτηση: Γιατί είναι τόσο ευάλωτο;

Lawrence Joseph: Οι μετασχηματιστές πολύ υψηλής τάσης γίνονται ολοένα και πιο ευαίσθητοι καθώς αυξάνονται οι απαιτήσεις σε ενέργεια. Περίπου στο 50 τοις εκατό, ήδη δεν μπορούν να χειριστούν το ρεύμα για το οποίο έχουν σχεδιαστεί. Λίγο παραπάνω ρεύμα εάν έρθει με ακανόνιστο τρόπο θα μπορούσε να τους φέρει στα όριά τους. Ιδιαίτερα ευάλωτοι είναι οι μετασχηματιστές υπερ-υψηλής τάσης των 500,000 και 700,000 kilovolt. Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν αυτούς τους μετασχηματιστές περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Η Κίνα προσπαθεί να υλοποιήσει μετασχηματιστές μερικών εκατομμυρίων kilovolt, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν το έχουν ακόμα κατορθώσει.
Ο Kappenman επισημαίνει επίσης πως όταν εκραγούν οι μετασχηματιστές δεν μπορούν να επισκευαστούν στο πεδίο. Συχνά δεν μπορούν καθόλου να επισκευαστούν. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεσοδιάστημα ενός έως τριών χρόνων μεταξύ της στιγμής που θα γίνει μια παραγγελία και μέχρι να παραληφθεί. Σύμφωνα με τον Kappenman, υπάρχει ένα σχέδιο που δεν έχει ακόμα ελεγχθεί και αφορά στην τοποθέτηση αντιστάσεων εδάφους στο ενεργειακό δίκτυο. Κάνει τον χειρισμό λίγο πιο περίπλοκο, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που οι διαχειριστές των συστημάτων δε θα καταφέρουν να φέρουν σε πέρας. Δεν είμαι σίγουρος εάν θα έλεγε πως αυτό το σχέδιο θα μπορούσε να είναι έτοιμο μέχρι το 2012 και δεν είναι εύκολο να προσδιοριστούν κριτήρια. Είναι πάντως πιθανό να μπορούν να γίνουν κάποιες μετρήσεις για την προστασία μας απέναντι στην επόμενη ηλιακή κορύφωση.

Ερώτηση: Γιατί δεν μπορούμε απλά να κλείσουμε το δίκτυο όταν αντιληφθούμε ότι έρχεται μια καταιγίδα και να το ξαναβάλουμε μετά σε λειτουργία;

Lawrence Joseph: Οι χειριστές των ενεργειακών δικτύων βασίζονται αυτή τη στιγμή σε έναν δορυφόρο που λέγεται ACE, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου ενός εκατομμυρίου μιλίων από τη Γη, στο σημείο ισορροπίας μεταξύ του Ηλίου και της Γης. Είχε σχεδιαστεί για να λειτουργεί για πέντε χρόνια, ήδη όμως είναι ένδεκα ετών, χάνει την ισχύ του και δεν υπάρχουν σχέδια για να αντικατασταθεί. Ο ACE δίνει ένα περιθώριο 15 έως 45 λεπτών στους χειριστές των ενεργειακών μονάδων εάν κάτι πλησιάζει. Μπορούν να κλείσουν φορτία ή να κλείσουν διάφορα τμήματα του δικτύου. Αλλά το να κλείσουν ολόκληρο το πλέγμα και να το επανεκκινήσουν έχει κόστος 10 δισεκατομμύρια δολάρια και υπάρχει μεγάλη αντίσταση για να γίνει κάτι τέτοιο. Συχνά τέτοιες ηλιακές καταιγίδες χτυπούν τον Βόρειο Πόλο και δεν μετακινούνται αρκετά νότια για να μας πλήξουν. Είναι λοιπόν μια δύσκολη απόφαση και οι λανθασμένοι συναγερμοί εκνευρίζουν φοβερά τους ανθρώπους. Επιπλέον είναι μεγάλο το κόστος και η ζημιά. Αλλά σύμφωνα με την άποψη του Kappenman, αυτή τη φορά ο συναγερμός θα μπορούσε να είναι αληθινός.

Ερώτηση: Ζεις πλέον με διαφορετικό τρόπο;

Lawrence Joseph: Ερευνώ το συγκεκριμένο αντικείμενο για σχεδόν πέντε χρόνια. Αλλά η συγκεκριμένη αναφορά είναι αυτή που με τρόμαξε. Μέχρι τη στιγμή αυτή, πίστευα απλά ότι άξιζε να ερευνηθεί η πιθανότητα μιας καταστροφής που θα μπορούσε να γίνει το 2012. Η αναφορά έκανε την υπόθεση αυτή πιο πραγματική. Και έχει γραφτεί πριν την ανακάλυψη από τον δορυφόρο THEMIS της τεράστιας τρύπας στη μαγνητική ασπίδα της Γης. Δέκα με είκοσι φορές περισσότερα σωματίδια εισέρχονται μέσα από αυτό το ρήγμα από ότι αναμενόταν. Και σύμφωνα με τις προβλέψεις των αστρονόμων, ο τρόπος με τον οποίο θα αναστραφεί η ηλιακή πολικότητα το 2012 θα κάνει τον ήλιο να στραφεί ακριβώς όπως δε θα θέλαμε για το μαγνητικό μας πεδίο. Είναι μια απίστευτα κακή σειρά από συμπτώσεις.

Ερώτηση: Εάν ο Barack Obama έλεγε, Ας προετοιμαστούμε, και δεν υπήρχαν γραφειοκρατικά εμπόδια, θα μπορούσαμε να είμαστε έτοιμοι στην ώρα μας;

Lawrence Joseph: Πιστεύω πως ναι. Θα ζητούσα στον Πρόεδρο να στραφεί σε κονδύλια για προγράμματα που ήδη έχουν προταθεί για κατασκευή έξυπνων δικτύων που έχουν ως σκοπό να βελτιώσουν την αποδοτικότητά τους και να μεταφέρουν υψηλή ενέργεια σε ώρες αιχμής. Εάν εργαστούμε σ΄ αυτόν τον τομέα, θα μπορέσουν να εξοικονομηθούν και κάποια χρήματα για το πρόγραμμα των αντιστάσεων εδάφους, εάν πετύχουν οι δοκιμές μ' αυτούς και να μπορέσουμε να σταματήσουμε το τρομακτικό ενδεχόμενο. Θα ήταν μια καλή αρχή. Πηγή: http//www.esoterica.gr

by SociaLMagazinE

Read more »

Τα δελφίνια έλκονται σεξουαλικα απο τους ανθρώπους!

image

Είναι ένα μεγάλο μυστήριο η τεράστια αγάπη των δελφινιών απέναντι στον άνθρωπο. Γιατί συμβαίνει; Η μυθολογία μας λέει ότι τα δελφίνια ήταν άνθρωποι που επέστρεψαν στη θάλασσα. Ο μεγάλος αμερικανός συγγραφέας μυστηρίου Χ.Φ. Λάβκραφτ γράφει για υβρίδια ανθρώπων και δελφινιών που ζούνε στα βάθη των ωκεανών και έχουν δημιουργήσει άγνωστους πολιτισμούς... Στο βίντεο μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα τη σεξουαλική έλξη που νιώθει το δελφίνι απέναντι στη γυναίκα...

ΠΗΓΗ

by SociaLMagazinE

Read more »

Η αλήθεια για τους βρυκόλακες

image

Θεωρείτε ότι οι βρικόλακες είναι λογοτεχνικό κατασκεύασμα και δεν έχουν καμία βάση στην πραγματικότητα; Διαβάστε στο παρακάτω αφιέρωμα, όλα όσα θέλατε να μάθετε για το θρύλο των βαμπίρ, μαζί με πιθανές εξηγήσεις και ιστορίες αληθινών… βρικολάκων!

Οι θρύλοι που αφορούν τους βρικόλακες είναι τόσο παλιοί όσο η ίδια η ανθρωπότητα. Οι αρχαίοι Έλληνες, η Μεσοποτάμιοι, οι Εβραίοι και οι Ρωμαίοι έχουν δεκάδες ιστορίες στη μυθολογία τους όπου εμφανίζονται δαίμονες και κακά πνεύματα, και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αυτά τα τα διαβολικά πλάσματα είναι οι πρόγονοι των βρικολάκων, όπως τους έχουμε στο μυαλό μας σήμερα- κυρίως λόγω του βιβλίου του Στόκερ “Κόμης Δράκουλας”.

Ο όρος “βρικόλακας”, με τα χαρακτηριστικά που γνωρίζουμε σήμερα, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στις αρχές του 18ου αιώνα από δοξασίες αλλά και αληθινές μαρτυρίες από κατοίκους των Βαλκανίων και της Δυτικής Ευρώπης.

Εκείνα τα χρόνια, η πεποίθηση ότι τα βαμπίρ υπάρχουν, προκάλεσε μαζική υστερία στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να κατηγορούνται για βαμπιρισμό και να θανατώνονται με παλούκια στην καρδιά τους -ο μόνος τρόπος να σκοτώσεις έναν “αθάνατο” βρικόλακα, σύμφωνα με τις πιο δημοφιλείς πεποιθήσεις.

Πρόσφατα μάλιστα, ιταλοί ερευνητές ανακάλυψαν τα λείψανα γυναίκας βαμπίρ που είχε ταφεί με ένα τούβλο στο στόμα της για να μην επιτεθεί στα θύματα της πανώλης που σάρωσε την πόλη τον 16ο αιώνα.

Όμως, εκείνη την εποχή, οι βρικόλακες ήταν διαφορετικοί στην εμφάνιση σε σχέση με τους βρικόλακες που βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη. Για την ακρίβεια, πριν τον 19ο αιώνα, οι βρικόλακες δεν ήταν χλωμοί και αδύνατοι, αλλά κόκκινοι, διαβολικοί και φορούσαν λεπτεπίλεπτα σάβανα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις βρικόλακας γινόταν κάποιος που είχε αυτοκτονήσει ή τον είχε δαγκώσει κάποιο ζώο, ενώ πολλές φορές βρικόλακες θεωρούνταν οι μάγισσες και οι δαιμονισμένοι.

Βαμπιρικές δοξασίες στην Ελλάδα

Βρικόλακες

Όπως και οι σλαβικές χώρες, έτσι και στη χώρα μας κυκλοφορούν πολλές δοξασίες και δεισιδαιμονίες σχετικά με τους “απέθαντους”. Όμως η ελληνική παράδοση δεν παρουσιάζει τους βρικόλακες όπως τους ξέρουμε μέσα από τις ταινίες, αφού τα χαρακτηριστικά που τους αποδίδει ταιριάζουν περισσότερο σε αυτά των ζόμπι.

Σύμφωνα με την ελληνική φολκλορική παράδοση, βρικόλακας είναι αυτός ο οποίος ξαναζωντανεύει και έχει συνήθως κακές προθέσεις. Η ίδια η λέξη “βρικόλακας” προέρχεται από τις λέξεις “βούρκος” και “λάκος”, που παραπέμπει στην σήψη του νεκρού σώματος, για αυτό και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, τους αποκαλούν και “βουρκόλακες”.

Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον στις ελληνικές δοξασίες είναι ότι σε κάθε περιοχή της Ελλάδας έχουν διαφορετική άποψη για τη μορφή, για το πότε εμφανίζεται ένας βρικόλακας και για το ποιοί… βρικολακιάζουν.

Πότε γίνεσαι βρικόλακας;

Στην Μυτιλήνη πιστεύουν ότι βρικολακιάζουν όσοι έχουν κάνει μεγάλα εγκλήματα, οι αυτόχειρες και όσοι δεν πηγαίνουν ποτέ στην εκκλησία.

Στην Σκύρο και σε μερικές περιοχές της Θράκης βρικολακιάζουν οι άταφοι και άψαλτοι.

Στην Άνδρο πιστεύουν ότι αν βλαστημήσεις ή καταραστείς έναν νεκρό, τότε εκείνος γίνεται βρικόλακας.

Πότε εμφανίζεται ένας βρικόλακας;

Στην Μάνη υπάρχουν δύο είδη βρικολάκων: οι “ριχτοί”, αυτοί που δεν ησυχάζουν ποτέ και βγαίνουν από τον τάφο τους κάθε μέρα και οι “Σαββατιανοί”, που βγαίνουν από το μνήμα τους μόνο το Σάββατο. Και οι δύο βγάινουν μόνο τη νύχτα και για να φύγουν πρέπει να λαλήσει ο μαύρος κόκορας.

Στην Σάμο συνήθως εμφανίζονται από τα μεσάνυχτα μέχρι να βγει ο ήλιος, αλλά μερικές φορές μπορεί να εμφανιστούν και το μεσημέρι, στις 12 ακριβώς, αλλά δεν μπορούν να απομακρυνθούν από τον τάφο τους.

Στην Χίο βγαίνουν μετά τα μεσάνυχτα και εξαφανίζονται μόνο όταν λαλήσει τρεις φορές ο άσπρος κόκκορας. Είναι λευκοντυμένοι -με τα σάβανά τους- αλλά έχουν και ένα αρχηγό, που είναι τριπλάσιος σε μέγεθος και κατάμαυρος κι ολόγυρά του χοροπηδούν οι άλλοι.

Στην Αμοργό πιστεύουν ότι οι βρικόλακες μπορούν να εμφανιστούν και στο φως της ημέρας.

Στην Κάλυμνο βγαίνουν τις κρύες νύχτες του χειμώνα, γιατί τους αρέσει ο παγωμένος άνεμος με τον οποίον ταξιδεύουν από σπίτι σε σπίτι.

Στην Μακεδονία βγαίνουν μόνο τις νύχτες με πανσέληνο.

Τι μορφή έχει ο… Έλληνας βρικόλακας;

Στη Χίο, είναι ντυμμένοι στα λευκά κι έχουν ένα αρχηγό, τριπλάσιο σε μέγεθος και κατάμαυρο.

Στην Σκόπελο είναι σκελετοί που περπατούν.

Στην Αλόννησο έχουν μαύρη και γυαλιστερή σάρκα, και λάμπουν στο σκοτάδι.

Στις Σπέτσες, στην Ύδρα και στα Κύθηρα, είναι κακόσχημοι καμπούρηδες με κατάμαυρα χέρια και μεγάλα νύχια.

Στην Τήνο έχουν τη μορφή του νεκρού, σαν φάντασμα δηλαδή, αλλά έχουν μακριά γένια, μακριά μαλλιά και γαμψά νύχια.

Στη Σαμοθράκη πιστεύουν ότι το σώμα των βρικολάκων είναι από φωτιά και μπορούν να γίνουν αόρατοι.

Αληθινοί βρικόλακες- δολοφόνοι

Μανουέλα και Ντάνιελ Ρούντα

Βρικόλακες

Η 23χρόνη τότε Μανουέλα γνώρισε το σύζυγό της, Ντάνιελ, μέσω μιας αγγελίας ενός γερμανικού περιοδικού. “Μαυρομάλλης βρικόλακας αναζητάει πριγκίπισσα του σκότους που να έχει απαρνηθεί τη ζωή και να μισεί τους πάντες και τα πάντα”. Λίγο καιρό αφού απάντησε στην αγγελία του, παντρεύτηκαν και οι μέρες κυλούσαν “ήρεμα”, με λατρείες στον Σατανά και αυταπάρνηση σε όλες τις αξίες της ζωής.

Μέχρι που το 2001, το πήγαν ένα βήμα παραπέρα. Το ζευγάρι κάλεσε στο σπίτι του τον συνεργάτη και φίλο του Ντάνιελ, Φρανκ Χάγκεν, και αφού τον μαχαίρωσαν και οι δύο 66 φορές, τον χτύπησαν με τσεκούρι και αφού ξεψύχησε, ήπιαν το αίμα του σε ποτήρι και έκαναν σεξ στο φέρετρο όπου συνήθιζε να κοιμάται η Μανουέλα.

Στο δικαστήριο δήλωσαν ότι δεν θεωρούσαν πως έκαναν κάτι κακό, αφού υπακούσαν στις διαταγές του Κυρίου τους, τον Σατανά. Όσο περίεργο είναι το έγκλημα τους, άλλο τόσο περίεργο είναι το γεγονός ότι η ποινή που τους επιβλήθηκε ήταν μόνο 15 χρόνια σε ψυχιατρική κλινική.

Ρίτσαρντ Τρέντον Τσέις

Βρικόλακες

Μέσα σε έναν μόνο μήνα, ο Τσέις ή αλλίως “Ο Βρικόλακας του Σακραμέντο” δολοφόνησε 6 ανθρώπους και ύστερα ήπιε το αίμα τους και έφαγε τα απομεινάρια τους.

Στο δικαστήριο που έγινε το 1979, δήλωσε πως το έκανε επειδή νόμιζε πως οι Ναζί του είχαν δώσει ένα δηλητήριο που θα μετέτρεπε το αίμα του σε… αλεύρι, και ο μόνος τρόπος να το αποφύγει ήταν να φάει το σώμα και το αίμα άλλων ανθρώπων.

Οι ένορκοι δεν πίστεψαν ότι ήταν τρελός και πως οι φόνοι δεν ήταν προμελετημένοι και τον καταδίκασαν σε θάνατο. Δεν πρόλαβε όμως να γίνει το θέλημα του δικαστηρίου.

Ο Τσέις αυτοκτόνησε μέσα στο κελί του, το Δεκέμβριο του 1980, με τη βοήθεια αντικαταθλιπτικών φαρμάκων που του είχαν χορηγηθεί από γιατρό της φυλακής.

Ρόντρικ Τζάστον Φέρελ

Βρικόλακες

Ο Ροντ Φέρελ ήταν ο αρχηγός μιας γκανγκστερικής ομάδας έφηβων με το ψευδώνυμο “Η Ομάδα των Βρικολάκων”. Όμως μαζί με μερικά μέλη των “Βρικολάκων” το τράβηξαν περισσότερο από τους βανδαλισμούς που συνήθιζαν να κάνουν με τους υπόλοιπους.

Στις 25 Νοεμβρίου του 1996, ο 16χρονος Φέρελ σκότωσε τους γονείς της πρώην φιλενάδας του και πάνω στον πατέρα χάραξε το γράμμα “V” (Vampire). Ο Φέρελ δήλωνε παντού ότι στην πραγματικότητα ήταν ο βρικόλακας Βεσάγκο και ζούσε στη γη πάνω από 500 χρόνια.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε θάνατο το 1998, και για δύο χρόνια ήταν ο νεότερος θανατοποινίτης στην ιστορία της Αμερικής, μέχρι που το δικαστήριο της Φλόριντα μείωσε την ποινή του από θάνατο σε ισόβια, χωρίς τη δυνατότητα αναστολής.

Πορφυρία ή Βαμπιρισμός

Mήπως τελικά ο κόμης Δράκουλας έπασχε από γεννετική ασθένεια;

Βρικόλακες

Μπορεί όλα αυτά να σας φαίνονται πολύ απίστευτα για να έχουν κάποια πραγματική βάση, αλλά υπάρχει μια αληθινή και πολύ σπάνια γενετική ασθένεια του αίματος που αποδίδει στον άνθρωπο που πάσχει από αυτή μερικά χαρακτηριστικά των “τυπικών” βρικολάκων.

Μήπως είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην αλήθεια; Μήπως οι βρικόλακες υπάρχουν στα αλήθεια;

Η μορφή

Η πορφυρία περιγράφεται ως μια έλλειψη ερυθρών αιμοσφαιρίων που επιφέρει στον ασθενή μια υπερευαισθησία στο φως του ήλιου. Επιπλέον, εκείνος που πάσχει από αυτή έχει μεγάλες παραμορφώσεις στην εμφάνισή του. Το σύστημα που είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη και την κατανομή των τριχών στο σώμα του λειτουργεί ανώμαλα ενώ η μύτη και τα δάχτυλα του ασθενή ατροφούν και συρρικνώνονται, σε σημείο που να μοιάζουν περισσότερο με νύχια αρπακτικού πουλιού παρά με χέρια ανθρώπου. Επίσης, παρατηρείται δυσκαμψία των χειλών και των ούλων του πάσχοντα και αναγκαστικά αφήνει να φανούν τελείως τα δόντια του.

Ο παράγοντας “σκόρδο”

Και εκτός από την εμφάνιση, υπάρχει κι ένα άλλο στοιχείο που παραπέμπει στα χαρακτηριστικά των βαμπίρ: η απέχθεια προς το σκόρδο. Το φυτό αυτό περιέχει μια χημική ουσία που δρα ανασταλτικά με κάποια ένζυμα του ήπατος και αν ένας άνθρωπος που πάσχει από προφυρία φάει σκόρδο, τα προβλήματα της υγείας του θα πολλαπλασιαστούν.

Ο καθρέφτης και ο σταυρός

Η απέχθεια των ανθρώπων αυτών προς τον καθρέφτη και τον σταυρό, τα οποία είναι στοιχεία της… προσωπικότητας ενός βαμπίρ, μπορεί να εξηγηθεί πολύ απλά. Εφόσον το πρόσωπο και το σώμα τους είχε παραμορφωθεί σε τέτοιο βαθμό, δεν θα ήθελαν με τίποτα να δουν το είδωλό τους στον καθρέφτη και σε περίπτωση που τους έφερναν κοντά σε έναν σταυρό, θα πίστευαν ότι είναι δαιμονισμένοι και η ψυχική τους υγεία θα διαταρασσόταν περισσότερο από τις απλές νευρικές κρίσεις που τους ταλαιπωρούσαν.

Η δίψα για αίμα

Σήμερα, σε αντίθεση με τα παλιότερα χρόνια, η πορφυρία καταπολεμάται με μετάγγιση αίματος. Πως όμως μπορούσαν να αισθανθούν υγιείς οι ασθενείς του 16ου και 17ου αιώνα όταν οι μεταγγίσεις άνηκαν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας; Με το να πίνουν ποσότητες αίματος.

Πολλές οι συμπτώσεις για να μην υπάρχει καμία συσχέτιση…Δε νομίζεις;

Πηγή: MEN24

Read more »

Μία ασυνήθιστη λευκή τίγρης(video)

Ο Odin είναι μία αρσενική λευκή τίγρης, δυστυχώς μία από τις ελάχιστες που σώζονται πια, με μήκος 3 μέτρα. Ζει στο ζωολογικό κήπο Six Flags Discovery Kingdom κοντά στο San Francisco.

Αυτό που κάνει τον Odin ξεχωριστό είναι η αγάπη του για το νερό. Όπως είναι γνωστό, όλες οι μεγάλες γάτες μισούν το νερό και το αποφεύγουν. Ο Odin αντίθετα το λατρεύει, ενώ του αρέσει να βουτάει κάτω από την επιφάνεια και να «ψαρεύει» το φαγητό του.

Φυσικά, οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το ασυνήθιστο αυτό θέαμα μέσω των γυάλινων τοίχων που τον περιβάλλουν.

Λευκή τίγρη

Λευκή τίγρη

Λευκή τίγρη

Λευκή τίγρη

Λευκή τίγρη

Λευκή τίγρη

Λευκή τίγρη

Λευκή τίγρη

Λευκή τίγρη

Λευκή τίγρη

by SociaLMagazinE

Read more »

Από το Facebook στο Hatebook…

Τα μέλη του αναρίθμητα, οι οπαδοί του άλλοι τόσοι αλλά και οι εχθροί πλέον αρκετοί. Ο λόγος για το γνωστό μας Facebook, που φαίνεται πως γέννησε και τόσες αντιπάθειες ώστε να δημιουργηθεί το…Hatebook!

Μια τυπική μέρα στο γραφείο σίγουρα εμπεριέχει και λίγο…Facebook. Να ακούσουμε το τραγούδι που ανέβασε ένας «φίλος» μας, να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στις φωτογραφίες από το χθεσινό πάρτι, να διαβάσουμε μια ανάρτηση ενός άλλου φίλου ή να σχολιάσουμε ό, τι μας κατέβει στο κεφάλι.

Και ενώ σιγά σιγά, οι Σειρήνες πανίσχυρου Facebook μάγεψαν ακόμη και τους πιο ορκισμένους εχθρούς του, κάπου η «κλειδαρότρυπα» που τόσο απερίσκεπτα ανοίξαμε στην ιδιωτική μας ζωή, φαίνεται πως έβαλε σε σκέψη κάποιους που άρχισαν να ενοχλούνται με τα «καλά» της διάσημης ιστοσελίδας που τελικά μόνο καλά δεν ήταν….

Οι πολέμιοι…

-«Ωχ, τι θα κάνω, μου έστειλε friend request ο διευθυντής μου…», σίγουρα θα σκεφτήκατε μόλις είδατε την πρόσκληση του αφεντικού που μπορεί να θέλει να προβάλει το μοντέρνο και φιλικό προφίλ του αλλά ταυτόχρονα θα τσεκάρει και αν χαζεύετε στο Facebook αντί να τελειώνετε μια ώρα αρχύτερα τη δουλειά σας…

-«Μα καλά, είναι ανάγκη να βλέπω πόσο χαρούμενος είναι με τη νέα του αγάπη;», ενδεχομένως θα σας πέρασε από το νου, κοιτάζοντας με βουβό πόνο τις χαρούμενες φωτογραφίες που έχει αναρτήσει ο πρώην αγαπημένος σας αγκαλιά με την καινούργια του αγάπη… Και αν τον διαγράψετε, ίσως φανεί πως έχετε πικραθεί, αλλά και πάλι προκειμένου να φανείτε ανώτερη, πρέπει να υποστείτε αυτό το μαρτύριο;

-«Αυτόν τον απέφευγα τόσα χρόνια, τώρα θα του μιλάω κιόλας;» προφανώς σκεφτήκατε όταν ο σπασίκλας συμμαθητής σας από το δημοτικό που χρόνια αποφεύγατε, σας αναζήτησε και ζήτησε να προστεθείτε στην λίστα των «φίλων» του….

-«Είναι δυνατόν κάθε φορά που βγαίνουμε να το μαθαίνει όλος ο κόσμος;» αναρωτιέστε και δίκαια όταν κάποιοι φίλοι σας κάνουν tag στις φωτογραφίες σας τσαλακώνοντας το φιλήσυχο προφίλ που με τόσο κόπο έχετε χτίσει και ανακοινώνοντας στη διαδικτυακή κοινότητα πως κάθε βράδυ ξεσαλώνετε και αλλού….

Αν λοιπόν έχετε έστω για μια φορά σκεφτεί κάτι από τα παραπάνω, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να διαγραφείτε από το Facebook και να γραφτείτε στο Hatebook ( www.hatebook.org ) ..

Καλωσήρθατε στο Hatebook…

Η διαφορά είναι αισθητή με το πρώτο κιόλας κλικ. «Καλωσήρθατε στο Hatebook, μια αντικοινωνική εφαρμογή που σας αποσυνδέει από τα πράγματα που μισείτε…», μας καλωσορίζει το Hatebook που σε αντίθεση με τον αντίπαλό του διαθέτει λογότυπο σε έντονο κόκκινο χρώμα και έχει σύμβολό του έναν αναμμένο πυρσό, ικανό να πυρπολήσει ό,τι σας εκνευρίζει στο πόνημα του Μαρκ Ζούκενμπεργκ…

Και συνεχίζουμε. Δεύτερο σύνθημα «σε όλους αρέσει να μισούν» και αρκεί μια εγγραφή για να μπούμε στα ενδότερα. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε εδώ; Ακριβώς τα ανάποδα από το Facebook. Αν έχετε βαρεθεί τα παραφουσκωμένα ψέματα που διαβάζετε (π.χ. «ετοιμάζομαι για το βραδινό πάρτι» γραμμένο στο status της γεροντοκόρης συναδέλφου που ξεμυτίζει από το σπίτι μόνο για να έρθει στη δουλειά), ώρα για την εκδίκησή σας. Στο Hatebook μπορείτε να αναρτήσετε τα ψέματα κάποιου και να δώσετε και τη δική σας εκδοχή αλήθειας.

Μπορείτε επίσης να αναρτήσετε τα μυστικά που γνωρίζετε για κάποιον ή να μοιραστείτε τα τελευταία πικάντικα κουτσομπολιά που μάθατε εχθές (ε, λοιπόν ναι, η Ελένη δεν είναι μόνο 27 ετών και να έχει υποστεί πολλαπλές πλαστικές για να μοιάζει με 18χρονη)… Αν έχετε κάποιον άχτι, ώρα για ξεμπρόστιασμα στο «hate profile» σας όπου μπορείτε να ανεβάσετε ταπεινωτικές φωτογραφίες του από τα χρόνια της άκομψης νιότης με μαλλί χαίτη και βάτες ή να κάνετε tag όχι στους φίλους σας αλλά στους εχθρούς σας…

Τέλος μπορείτε να γραφτείτε σε κάποια ομάδα για να δηλώσετε ποια πράγματα σας εκνευρίζουν (π.χ. γκρουπ «μισώ τα Χριστούγεννα» ή «με εκνευρίζουν οι χαρούμενοι άνθρωποι») ή να αναζητήσετε «φίλους» , που σύμφωνα με το Hatebook δεν είναι άλλοι από τους εχθρούς των εχθρών σας….

Υπερβολικό ή όχι, το Hatebook ποντάροντας στη φήμη και τη δόξα του άσπονδου εχθρού του Facebook, φαίνεται πως ήρθε για να μείνει. Ήδη μετρά σημαντικότατο αριθμό μελών ενώ τα νούμερά του φαίνεται πως ανεβαίνουν κατακόρυφα καθημερινά. Ένα ακόμη κόλπο του marketing που ποντάρει στην καλπάζουσα ανασφάλειά μας για να πλουτίσουν κάποιοι ή μια αθώα διαδικτυακή εφαρμογή που ξεκίνησε για «πλάκα»;

Ότι από τα δύο πάντως και αν συμβαίνει, το γεγονός παραμένει ένα: το Internet μπορεί να είναι διασκεδαστικό ή καταστροφικό, μπορεί να σου διδάξει πράγματα ή να σε… αποβλακώσει, να σε κάνει να γελάσεις με αυτά που βλέπεις ή να πονέσεις βαθιά για όσα έχασες, να σε βοηθήσει να κουτσομπολέψεις ή να διαβάζεις ποιοι σε κουτσομπολεύουν, να τους ψάχνεις ή να σε ψάχνουν. Εν ολίγοις πρόκειται για ένα ακόμη «εργαλείο» που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ή να αφήσεις να σε χρησιμοποιήσει…

ΛΙΛΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ

by SociaLMagazinE

Read more »

Το φαινόμενο της αστρικής προβολής

image

Αστρική προβολή ονομάζουμε την διαδικασία κατα την οποία η ψυχή αφήνει το υλικό σώμα μας όπου στην ουσία είναι ενα μέσο μεταφοράς της.
Αφήνοντας το σώμα η ψυχή είναι σε θέση να ταξιδέψει στον αστρικό κόσμο (παράλληλο σύμπαν) και να έχει εμπειρίες τις οποίες μπορεί να διαχειριστει την στιγμή την οποία συμβαίνουν.
Την κατάσταση αυτή μπορεί να την προκαλέσει ο άνθρωπος έιτε με την θέληση του είτε και να γίνει ακούσια.  Για να προκαλέσουμε την αστρική προβολή χρειάζεται πολύ εξάσκηση και έχει πολλά επίπεδα απο τα οποία πρέπει να περάσει κάποιος για να είναι σε θέση να την ζήσει όπως έχει. Στην περίπτωση που γίνεται ακούσια η αστρική προβολή τότε σημαίνει ή οτι άθελα μας την προκαλέσαμε ή όπως αναφέρει η εκκλησία είναι ¨θελημα θεού¨..

image

Η Χριστιανική ερμηνεία του φαινομένου

Η ενεργοποίηση αυτού που στη σημερινή εποχή ονομάζουμε: "αστρική προβολή", κατά τη Χριστιανική πίστη, είναι μία "κατά φύσιν" εμπειρία, και ταυτίζεται με την ενεργοποίηση της νοεράς δυνάμεως του ανθρώπου, η οποία συνήθως στον άνθρωπο της φθοράς, βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση. Όμως είναι ΥΠΑΡΚΤΗ, και κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, (οι οποίες δημιουργούνται, είτε από δική μας βούληση, είτε κατά παραχώρησιν Θεού), ο άνθρωπος αποκτά εμπειρία αυτής της "άγνωστης" ανθρώπινης ψυχικής δύναμης.

  • Οι δυνάμεις αυτές, ήταν γνωστές στον Αδάμ. Ευρισκόμενος ο Αδάμ σε φωτισμό, είχε σε λειτουργία, τόσο τη λογική, όσο και τη νοερά δύναμη της ψυχής του. Έτσι μπορούσε να επικοινωνεί όχι μόνο με την υλική κτίση, αλλά και με την πνευματική. Ήταν ουσιαστικά κατά τη διατύπωση της Αγίας Γραφής: "συμπολίτης των αγίων" (Εφεσίους 2/β: 19). Όμως μετά την πτώση του, ο Θεός για τη δική του ασφάλεια, του στέρησε τη χρήση αυτής της νοεράς ενέργειας. Και ομοίως, και εμείς οι πτωτικοί άνθρωποι, όσοι δεν είμαστε στον φωτισμό, παραμένουμε προσκολλημένοι Μστη "λογική" ενέργεια της ψυχής, αγνοώντας τη νοερά.

  • Τι νιώθεις όταν σου συμβαίνει το  φαινόμενο της αστρικής προβολής ;
    Αν νιώσετε ενα βόμβο απο μέσα σας ο οποίος αυξάνεται συνέχεια σε σημείο να δονήστε, αν οι χτύποι της καρδιάς όλο κ ανεβάζουν ρυθμούς, αν νομίζετε οτι γίνετε σεισμός αλλά δεν μπορείτε να αντιδράσετε και νιώσετε οτι κοιτάτε τον εαυτό σας απο ψηλά, τότε ναι δεν είναι όνειρο ειναι ενα ακούσιο ταξίδι.
    Πολλές φορές ξυπνάμε στον ύπνο μας απότομα χωρίς να έχει υπάρξει κάποιος λόγος, αυτό συμβαίνει γιατί η ψυχή επιστρέφει στο σώμα με βίαιο τρόπο όπως : Α) Όταν τρομάξουμε απο αυτο που βλέπουμε (πχ να κοιτάτε το σωμα σας απο ψηλά) Β) επειδή κάποιος εξωγενείς παράγοντας κτλ απείλησε το σώμα σας, φυσικές καταστροφές κτλ.

  • Ποιοι μπορούν να ζήσουν έχουν αυτές τις εμπειρίες ;

    Όλοι οι άνθρωποι μπορούν μέσα απο την εξάσκηση να φτάσουν σε ενα πολύ  καλό επίπεδο. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι σε θέση να ανέβουν πιο έυκολα επίπεδο είτε γιατί γνωρίζουν τεχνικές αυτοσυγκέντρωσης είτε γιατί είναι πιο δεκτικοί στο φαινόμενο αυτό. Πολλοί έχουν τις εμπειρίες απο ενα αστρικό ταξίδι αλλά είτε το χαρακτηρίζουν ως όνειρο είτε απλά δεν το θυμούντε όταν ξυπνάνε.

  • Τι είναι ο αστρικός κόσμος ;

    Ο αστρικός κόσμος είναι μια άλλη αντίληψη της πραγματικότητας. Ο άνθρωπος είναι σε θέση να δεί πράγματα που δεν μπορεί να δεί με τα μάτια του, βλέπει κυρίως την ενεργειακή φύση των πραγμάτων.

  • Υπάρχουν και άλλες οντότητες στον αστρικό κόσμο ;

    Με βάση τις θρησκείες και τις παραδόσεις ναι υπάρχουν και άλλες οντότητες, καλές και κακές. Μπορούν να έρθουν σε σύγκρουση με το αστρικό μας σώμα και να μην μας αφήσουν να συνεχίσουμε το ταξίδι.

  • Υπάρχουν κίνδυνοι ;

    Λόγω της ταχυκαρδίες προκαλείτε είναι καλό να αποφεύγεται απο άτομα που πάσχουν απο καρδιοπάθειες μιας και είναι σαν μια πολύ δυνατή συγκίνηση. Υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος να σε θεωρήσουν τρελό αν αναφέρεις κάποια εμπειρία. Όταν η ψυχή απομακρύνετε απο το σώμα μπορεί δαιμόνια να σας ζητήσουν να το καταλάβουν, απλά είναι στο χέρι σας να πείτε όχι ή ναι.

  • Τι με εμποδίζει να πραγματοποιήσω ενα ταξίδι αστρικής προβολής ;

    Τα ναρκωτικά και το αλκόολ αποτελούν εμπόδιο δίοτι δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε στον σκοπό.

  • Τι μπορούμε να κάνουμε στον αστρικό κόσμο ;

    Μπορούμε να κινηθούμε ανάμεσα στον χώρο μας ή και πολύ μακριά απο αυτόν δηλαδή απο το σπίτι μας ή σε μεγαλύτερες κατα πολύ...αποστάσεις. Μια λεπτή ασημένια κλωστή, η κλωστή της ζωής (αργυρός χορδή) είναι πάντα δεμένη με το αστρικό μας σώμα και το βοηθάει να γυρίσει πάντα πίσω. Σε περίπτωση που αυτή η κλωστή κοπεί, σημαίνει οτι το άτομο δεν είναι πια στην ζωή και δεν μπορεί να προκληθεί απο κάποιο ταξίδι.

  • Επιστημονικές αποδείξεις υπάρχουν ;

    Οι άνθρωποι οι οποίες αναφέρουν παρόμοιες εμπειρίες σε όλο τον κόσμο πληθαίνουν. Υπάρχουν έρευνες σε πολλά πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο αλλά κανένα επίσημο πόρισμα προς στιγμήν. Ας μην ξενχάμε όμως οτι δεν έχει να κάνει με το θέμα ¨ονειρο¨μιας και η REM δεν έχει χώρο εδω αφού ο άνθρωπος δεν κοιμάτε όταν το κάνει με την θέληση του.

  • Τρόποι για να επιτύχω την αστρική προβολή ;

    Οι τρόποι είναι πολλοί, κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του τρόπο να συγκεντρώνεται και με τον καιρό μαθαίνει να το εξασκεί. Ας πούμε κάποιους τρόπους όμως για να γίνει κατανοητό τι εννοούμε συγκέντρωση.

  • Η μέθοδος των μαγισσών (απο την ερευνήτρια Silver Ravenwoulf)

    Βασικό είναι να διαλλέξουμε ώρα οπου κανείς εσωγενείς ή εξωγενείς παράγοντας δεν θα μας ενοχλήσει
    Να μην έχουμε καταναλώσει κόκκινο κρέας και γενικά βαριές τροφές.
    Κάντε οτι σας χαλαρώνει πρίν να προσπαθήσετε, πχ μπάνιο.
    Τοποθετήστε ενα μπόλ με αλάτι και ένα με νερό δίπλα απο το κρέβάτι σας και φροντίστε να ¨ραντίσετε¨ με νερό κ αλάτι τις γωνίες στο δωμάτιο σας.

  • Αρχίζουμε λοιπόν :
    Χαλαρώστε στο κρεβάτι όπως εσάς σας βολεύει αλλά καλύτερα να είστε ανάσκελα. Χαλαρώστε κάθε σημείο του σώματος σας.
    Επικεντρωθείτε στο μέτωπο σας, ανάμεσα απο τα μάτια, εκεί που αναφέρουν οι παραδόσεις για το τρίτο ματι..

  • Η διαδικασία :
    Ίσως ενα ελαφρύ μούδιασμα στο σώμα κάνει την εμφάνιση του, καθώς και ένα ελαφρύ μυρμήγκιαμα στο πρόσωπο σας. Ακόμα μπορεί να νιώσετε οτι αιωρείστε, μην σταματήσετε μην φοβάστε. Συνήθως η αστρική προβολή διακόπτεται απο τον φόβο μας. Αν χάσετε την αυτοσυγκέντρωση σας δοκιμάστε ξανά απο την αρχή. Μην απογοητεύεστε θα χρειαστεί πολλές φορές εξάσκηση.
    Συνεχίστε την συγκέντρωση, επικεντρωθείτε ανάμεσα στα μάτια σας, δείτε με το μυαλό σας να σας λούζει ενα κατάλευκο φώς και να σας τραβάει προς τα έξω, σκεφτείτε τι θα θέλατε να κάνετε.
    Αν η μέθοδος πετύχει, θα νιώσετε την καρδιά σας να χτυπάει δυνατά, το σώμα σας να πάλλεται, μην φοβηθείτε, σύντομα θα μπορείτε να βλέπετε το σώμα σας απο ψηλά.
    Στην αρχή μέινετε μέσα στον χώρο, εξερευνήστε τις δυνατότητες σας, το πως βλέπετε, τον χώτο στον οποίο βρίσκεστε. Μπορεί να είστε στο σπίτι σας αλλά τίποτα δεν είναι ίδιο. Μην απομακρυνθείτε στην αρχή απο το σώμα σας, όταν θελήσετε να επιστρέψετε πίσω αρκεί να το σκεφτείτε οτι το θέλετε και μετρήστε μέχρι το 5.
    Αυτή είναι μια μέθοδος, ψάχνοντας το θέμα θα βρείτε πολλές, το σίγουρο όμως είναι οτι ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του μέθοδο αρκεί να την ανακαλύψει. Όσο πιο συχνά κάνουμε αστρικά ταξίδια τόσο πιο εύκολο είναι να τα επικαλούμαστε.

  • Μια άλλη μέθοδος είναι να :
    Κλείσουμε τα μάτια και να επικεντρωθούμε στον μαύρο κύκλο που βλέπουμε, σκεφτείτε οτι ειναι ενας πλανήτης και οτι τα υπόλοιπα που βλέπεται ότι είναι αστέρια, ταξίδέψτε μέσα τους με τερράστια ταχύτητα καθώς αφήνετε πισω σας μια γραμμή απο άσπρο φως.
    Όπως καταλαβαίνεται η τρόποι είναι πολλοί, ο καθένας πρέπει να βρεί τον δικό του ακόμα και αν είναι ένα κράμα απο πολλές μεθόδους μαζί.

  • Η αστρική προβολή στην αρχαιότητα :

    Πολλοί αρχαίοι Έλληνες αναφέρουν την αστρική προβολή στο έργο τους, το πιο καλό παράδειγμα είναι ο Πλάτωνας ο οποίος χώριζε τον κόσμο σε μια υλική και μια ιδεατή σφαίρα.
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BB%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD
    Είτε είναι κάτι ανεξήγητο είτε εξηγείτε επιστημονικά το μόνο σίγουρο είναι οτι η εμπειρία ενός αστρικού ταξιδιού είναι μοναδική για κάθε άνθρωπο. Ας μην ξενχάμε και τον αείμνηστο καθηγητή Λιαντίνη ο οποίος με τα μαθηματικά προσπαθούσε να εξηγήσει το ανεξήγητο.

by SociaLMagazinE

Read more »

Πως βάζουν ψεύτικους κομπάρσους σε ταινίες; (Photos)

Να που ακόμη και μια φουσκωτή κούκλα μπορεί να κάνει καριέρα στον κινηματογράφο… Όταν το budget μιας ταινίας δεν επιτρέπει την πρόσληψη 800 κομπάρσων ή την χρήση ακριβών εφε, τότε μερικές εκατοντάδες φουσκωτές κούκλες μπορούν να δώσουν μια οικονομική λύση. Δείτε το πως!

Read more »

Τι θα γινόταν εάν εντοπιζόταν ένα σήμα επικοινωνίας από αλλοδαπούς πολιτισμούς η διαπιστωνόταν η ύπαρξη τους ?

Everything is possible in photoshop11

Το έγγραφο που συντάχτηκε το 1988 με αφορμή το πρόγραμμα SETI εξηγεί γενικά της δύο προτεινόμενες συμφωνίες σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά από μια υποτιθέμενη λήψη ενός μηνύματος από εξωγήινη νοημοσύνη.
Η δήλωση αρχών για τις δραστηριότητες μετά την ανίχνευση εξωγήινης νοημοσύνης, αναθεωρήθηκε ελαφρός και έχει υιοθετηθεί από τη Διεθνή Ακαδημία Αστροναυτικής, το Διεθνές Ινστιτούτο Δικαίου του Διαστήματος και της Επιτροπής 51 της Διεθνής Αστρονομικής Ένωσης. Έχει προταθεί ότι η δήλωση θα εισαχθεί στην Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τις ειρηνικές χρήσεις του διαστήματος, αναγνωρίζοντας ότι η αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εξερεύνησης του διαστήματος και έχει αναληφθεί για ειρηνικούς σκοπούς και για το κοινό συμφέρον ολόκληρης της ανθρωπότητας.
image

1. Σε οποιοδήποτε πρόσωπο, δημόσιο ή ιδιωτικό ίδρυμα έρευνας, ή κυβερνητικό οργανισμό που πιστεύει ότι εντόπισε ένα σήμα ή από άλλα στοιχεία εξωγήινης νοημοσύνη, θα επιδιώξει να βεβαιωθεί ότι πράγματι τα αποδεικτικά στοιχεία μαρτυρούν τη ύπαρξη εξωγήινης νοημοσύνης και όχι κάποιο άλλο φυσικό φαινόμενο ή ανθρωπογενούς φαινομένου, πριν προβεί σε δημόσια ανακοίνωση.
Για την ανακάλυψη του πρέπει πρώτα να ενημερώσει της αρμόδιες εθνικές αρχές.

2. Πριν να γίνει δημόσια ανακοίνωση, της ανακάλυψης η μέρους πρέπει να ενημερωθούν αμέσως όλοι οι παρατηρητές ή ερευνητικούς οργανισμούς που είναι τα συμβαλλόμενα μέρη στην παρούσα συμφωνία, έτσι ώστε τα άλλα συμβαλλόμενα μέρη να επιβεβαιώσουν τη ανακάλυψη. Τα Συμβαλλόμενα μέρη στη συμφωνία αυτή δεν θα προβούν σε δημόσια ανακοίνωση των πληροφοριών μέχρι να καθοριστεί αν η πληροφορία αυτή είναι ή δεν είναι απτή απόδειξη για την ύπαρξη εξωγήινης νοημοσύνης.

3. Αφού καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η ανακάλυψη φαίνεται να είναι αξιόπιστη απόδειξη της εξωγήινης νοημοσύνης, και αφού ενημερωθούν όλα τα μέρη της παρούσας συμφωνίας, η Διεθνής Αστρονομική Ένωση, ενημερώνει το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με το άρθρο ΧΙ της συνθήκης για τις αρχές που διέπουν τις δραστηριότητες των μελών κατά την εξερεύνηση και χρήση του διαστήματος, συμπεριλαμβανομένης της Σελήνης και άλλων ουράνιων σωμάτων.

4. Ακολούθου η διάδοση των ειδήσεων γρήγορα, ανοιχτά, και σε μεγάλο βαθμό μέσω της επιστημονικής κοινότητας και των δημόσιων μέσων ενημέρωσης, τηρώντας τις διαδικασίες που καθορίζονται στην παρούσα συμφωνία. Η πρώτη οργάνωση θα έχει το προνόμιο να κάνη τη πρώτη δημόσια ανακοίνωση.

5. Όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την επιβεβαίωση της ανίχνευσης θα είναι στη διάθεση της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας με δημοσιεύσεις συναντήσεις, συνέδρια, και άλλα κατάλληλα μέσα.

6. Τα μέρη της παρούσας συμφωνίας, οι οποίοι αναλαμβάνουν να επιβεβαιώσουν και να παρακολουθήσουν την ανακάλυψη, θα συμφωνούν να καταγράφουν και να αποθηκεύουν μόνιμα τα στοιχεία για την απόδειξη της εξωγήινης νοημοσύνης στο μεγαλύτερο βαθμό που είναι εφικτό σε μια μορφή που θα τα καταστήσει διαθέσιμα για περαιτέρω ανάλυση και ερμηνεία.

7. Εάν τα αποδεικτικά στοιχεία της ανίχνευσης είναι με τη μορφή ηλεκτρομαγνητικών σημάτων, τα μέρη της συμφωνίας θα επιδιώξουν διεθνή συμφωνία για την προστασία των  κατάλληλων συχνοτήτων, ασκώντας  έκτακτες διαδικασίες που έχουν θεσπιστεί στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συμβουλίου των Διοικήσεων των Ραδιοεπικοινωνιών της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών.

8. Δεν θα απαντηθεί κανένα  μήνυμα, οι διαδικασίες για τις διαβουλεύσεις αυτές θα αποτελέσουν αντικείμενο ξεχωριστής συμφωνίας.
Οι υπογράφουσες χώρες συμφωνούν ότι η επικοινωνία με εξωγήινη νοημοσύνη όταν θα γίνει θα καθοδηγείται από τις ακόλουθες αρχές:

9. Η επικοινωνία με τη εξωγήινη νοημοσύνη θα αναληφθεί εξ ονόματος όλης της ανθρωπότητας, και όχι με συγκεκριμένα έθνη, ομάδες, ή άτομα.

10. Έθνη, οργανισμοί και ιδιώτες δεν επιτρέπετε να στείλουν η να πραγματοποιήσουν μονομερώς επικοινωνίες με την εξωγήινη νοημοσύνη μέχρι τις κατάλληλες διεθνείς διαβουλεύσεις που θα λάβουν χώρα.

11. Οι υπογράφοντες δεν θα συνεργαστούν για  απόπειρες επικοινωνίας  με την εξωγήινη νοημοσύνη που δεν είναι σύμφωνες με τις αρχές που καθορίζονται στην παρούσα συμφωνία.

12. Μια διεθνής ομάδα συμπεριλαμβανομένης της εκπροσώπησης από όλα τα ενδιαφερόμενα κράτη θα συσταθεί για να ασχοληθεί με το ζήτημα του κατά πόσον μια τέτοια επικοινωνία πρέπει να πραγματοποιηθεί και, αν ναι, ποιο θα είναι το περιεχόμενό της.

13. Εάν παρθεί μια απόφαση για την επικοινωνία με την εξωγήινη νοημοσύνη θα είναι εξ ονόματος όλης της ανθρωπότητας, με τις ακόλουθες αρχές που θα πρέπει να τηρούνται:
(1) Ο σεβασμός για την αξία της ζωής και της νοημοσύνης.
(2) Ο σεβασμός της αξίας της διαφορετικότητας, συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού για τα διαφορετικά έθιμα, συνήθειες, γλώσσες, θρησκείες και δόγματα, προσεγγίσεις για την κοινωνική οργάνωση, και ρυθμοί της ζωής.
(3) Ο σεβασμός για το έδαφος και την περιουσία των άλλων.
(4) Αναγνώριση της βούλησης να ζήσουν.
(5) Η αναγνώριση της ανάγκης για ζωτικό χώρο.
(6) Να υπαρχή το δίκαιο,η δικαιοσύνη και το έλεος.
(7) Την αμοιβαιότητα και το αντάλλαγμα.
(8) Ειλικρίνεια και μη-εξαπάτηση.
(10) Ειρηνική και φιλική υποδοχή.
(11) Η συνεργασία.
(12) Ο σεβασμός της γνώσης, της περιέργειας, και μάθησης.

14. Οι συντάκτες της ανακοίνωσης για την εξωγήινη νοημοσύνη θα εξετάσουν λεπτομέρειες και πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια ,ευημερία, και την αμοιβαιότητα.

15. Σε περίπτωση που οι εξωγήινοι φαίνεται να αποτελούν απειλή για το ανθρώπινο είδος,  την ευημερία, ή την ειρήνη, κανένα έθνος δεν θα θα ενεργήσει αν δεν συμβουλευτή το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

by SociaLMagazinE

Read more »

Το πιο περίεργο φαγητό που φάγατε ποτέ….

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στην Βρετανία ένας ραδιοφωνικός παραγωγός, εν ονόματι Γκρέιαμ Μακ, ο οποίος απ’ότι φαίνεται σε κάθε εκπομπή του θέτει ένα ερώτημα στο οποίο καλούνται οι ακροατές να απαντήσουν στα πλαίσια ενός διαγωνισμού προκειμένου να συμμετέχει και το κοινό και η εκπομπή να γίνεται πιο φιλική προς τον κόσμο, έθεσε το ερώτημα “Ποιο είναι το πιο περίεργο φαγητό που έχετε φάει;”. Βέβαια όταν έβαζε αυτό το ερώτημα δεν φανταζόταν ποτέ τις απαντήσεις που μπορεί να άκουγε και να τον άφηναν άφωνο. Σε ένα λοιπόν από τα τηλεφωνήματα που απάντησε μια γυναίκα, η οποία είπε πως ονομαζόταν Ανθέα του δήλωσε πως έχει φάει ανθρώπινο κρέας όταν κατοικούσε στην Αφρική, χωρίς όμως να το ξέρει, διότι ο χασάπης από τον οποίο προμηθευόταν το κρέας της συνελήφθη για πώληση ανθρώπινου κρέατος. Η Ανθέα δήλωσε: “Ξαφνικά το κρέας άρχισε να έχει καλύτερη γεύση. Δεν το κατάλαβα μέχρι τη στιγμή που ταξίδεψα στο Λονδίνο και έμαθα ότι ο συγκεκριμένος χασάπης είχε συλληφθεί.”

Όπως καταλαβαίνετε ο Μακ τα έχασε με την απάντηση αυτή. Ο ίδιος δήλωσε: “Ήταν ένα από τα πιο παράξενα τηλεφωνήματα που έχω λάβει. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι.” Τελικά η γυναίκα αυτή αναδείχθηκε, όπως καταλαβαίνετε, η νικήτρια του διαγωνισμού για το πιο περίεργο φαγητό που έχει φάει ποτέ.

Αλήθεια το δικό σας πιο περίεργο φαγητό ποιο είναι; Εγώ για να είμαι ειλικρινής αποφεύγω να τρώω ότι δεν ξέρω…

by SociaLMagazinE

Read more »

Από τι έλκονται κατά περίεργο τρόπο οι γυναίκες!

image

Μερικές φορές δεν αρκεί η καλή εξωτερική εμφάνιση για να προσελκύσετε μια γυναίκα. Υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά που μπορεί να τραβήξουν το γυναικείο ενδιαφέρον, τα οποία ούτε καν θα φανταζόσασταν ότι έχουν τέτοια δύναμη. Πιθανώς δε βρίσκετε κάτι ιδιαίτερο σε ένα ιδιόμορφο και μοναδικό χαρακτηριστικό που έχετε, αλλά θα μπορούσε να είναι ένα από τα πράγματα που σας κάνουν πιο ελκυστικό στο αντίθετο φύλο. Δεν αποκλείεται να προκαλεί μία αύρα γοητείας και μυστηρίου.

Ας δούμε λοιπόν 5 πράγματα, που ίσως προκαλεί έκπληξη αλλά βρίσκουν ελκυστικά οι γυναίκες.

Ουλές στο πρόσωπο

Η κοπέλα που έχετε βγει ραντεβού για πρώτη φορά δεν γνωρίζει τι κρύβεται πίσω από αυτή την ουλή, αλλά δεν αποκλείεται να θεωρεί ότι σας προσθέτει γοητεία. Φαίνεται ότι οι ουλές μπορούν να κάνουν έναν άνδρα πιο αρρενωπό και μυστηριώδη και τελικά πιο σέξι.

Σύμφωνα με έρευνα των Πανεπιστημίων Λίβερπουλ και Sterling οι γυναίκες συνδέουν τις ουλές με την υγεία και τη γενναιότητα. Δεν είναι μόνο ότι τα σημάδια δείχνουν ότι είστε θαρραλέος, αλλά ότι είστε αρκετά σκληρός για να ζήσετε περισσότερο. Προσπαθήστε να μη χαλάσετε το μυστήριο, λέγοντας για παράδειγμα ότι το σημάδι στο μέτωπό σας ήταν από μια αδέξια πτώση, ενώ ήσασταν μεθυσμένος.

Όμορφα φυτά στο σπίτι

Η γυναίκα θέλει να είστε γλυκός και περιποιητικός, πώς όμως θα είναι σίγουρη για την ευαισθησία σας; Ακούγεται λίγο περίεργο αλλά φαίνεται ότι ένας τρόπος είναι να παρατηρήσει πώς αντιμετωπίζετε ένα ζωντανό οργανισμό που, σε αντίθεση με την ίδια, δεν σας ενδιαφέρει πρωτίστως να ρίξετε στο κρεβάτι. Αυτό σημαίνει ότι θα "επιθεωρήσει" τα φυτά του σπιτιού σας. Μόνο ένας περιποιητικός και ευαίσθητος άνθρωπος μπορεί να φροντίζει τα φυτά και από τον τρόπο που καλλιεργείτε τα φυτά σας παίρνει μια γεύση για το πώς καλλιεργείτε το πνεύμα σας.

Σε έρευνα που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο ρωτήθηκαν 1.500 γυναίκες για τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που βρίσκουν πιο ελκυστικά στους άνδρες και η φροντίδα για το περιβάλλον βρισκόταν στις πρώτες επιλογές τους.

Ιδρώτας

Όσο και αν σας φαίνεται δύσκολο να το πιστέψετε, ο ιδρώτας μπορεί να είναι σέξι. Αναρωτηθείτε απλά γιατί σε πολλές γυναίκες αρέσει να βλέπουν ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ διαπίστωσαν ότι μία χημική ουσία που περιέχεται στον ιδρώτα ενός άνδρα και ονομάζεται ανδροστενεδιόνη, προκαλεί αύξηση στα επίπεδα ορμονών και στη σεξουαλική διέγερση των γυναικών.

Αυτό βέβαια ισχύει κάτω από ειδικές συνθήκες - όταν για παράδειγμα θα της ζητήσετε να κάνετε μαζί γυμναστική- και σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι πρέπει να αποχωριστείτε το αποσμητικό σας.

Γκρίζες τρίχες

Σε μια κοινωνία που στέλνει συνεχώς μηνύματα ότι η αιώνια νεότητα είναι το ζητούμενο, κάποιοι άνδρες πέφτουν στην παγίδα να "καλύψουν" τις γκρίζες τρίχες τους. Λάθος κίνηση! Οι περισσότερες γυναίκες - αν όχι όλες - βρίσκουν τους άνδρες με γκρίζες τρίχες ακαταμάχητα ελκυστικούς.

Αν δεν έχετε πειστεί μέχρι τώρα ότι τα γκρίζα μαλλιά είναι γοητεία, αρκεί να σκεφτείτε ότι πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 72% των γυναικών δηλώνουν ότι οι γκρίζες τρίχες προσθέτουν γοητεία σε έναν άνδρα.

Γυαλιά

Σύμφωνα με μελέτες του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από τους άνδρες με γυαλιά σε σύγκριση με εκείνους που δε φορούν γυαλιά. Δε χρειάζεται να αναρωτιέστε γιατί - τα γυαλιά σας κάνουν να φαίνεστε πιο ευφυείς και πνευματώδεις.

Πολλές γυναίκες δηλώνουν ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από μια έξυπνη συζήτηση με έναν πνευματώδη συνομιλητή.

Η εξυπνάδα όμως φαίνεται ότι συνδέεται και με τη βιολογία. Ερευνητές από το Νέο Μεξικό υπέβαλαν 400 βετεράνους του πολέμου του Βιετνάμ σε εκτεταμένα πνευματικά τεστ και αργότερα τους ζήτησαν να δώσουν δείγματα σπέρματος.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνδρες που σημείωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στα τεστ νοημοσύνης, είχαν επίσης υψηλότερα επίπεδα υγιούς σπέρματος. Μετά από όλα αυτά ίσως έχετε ένα λόγο να πετάξετε τους φακούς επαφής σας και να επιστρέψετε στην παραδοσιακή λύση των γυαλιών.

by SociaLMagazinE
Read more »

Ένα κατεψυγμένο... ενυδρείο!

Συνήθως όταν οι άνθρωποι επισκέπτονται ενυδρεία, περιμένουν να δουν θαλάσσια ζώα που σφύζουν από ζωή. Οι Ιάπωνες όμως δημιούργησαν κάτι εντελώς διαφορετικό, που καμιά σχέση δεν έχει με την παραπάνω περιγραφή.

Το "Kori no Suizokukan" (Ice Aquarium) στο Kesennuma της βορειοανατολικής Ιαπωνίας χρησιμοποιώντας τεχνολογία ταχείας κατάψυξης έχει συγκεντρώσει περίπου 450 δείγματα από 80 διαφορετικά είδη θαλασσίων ζώων τα οποία και εκθέτει μέσα σε παγοκολώνες. Χάρις την ταχεία κατάψυξη και το μπλε φως που φωτίζει τα εκθέματα, τα παγωμένα ζώα μοιάζουν εκπληκτικά ζωντανά. Παρόλα αυτά όμως, πιο πολύ του ταιριάζει ο τίτλος "παγωμένο μουσείο της άγριας πανίδας", παρά θαλάσσιο ενυδρείο.

Read more »

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com