Social Icons

.

Pages

28 Ιανουαρίου 2011

Ταυλάνδη / Ασυνήθιστος τρόπος έκφρασης αγάπης και αφοσίωσης πρός τον θεό τους!

image
Στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου στην Ταϊλάνδη πραγματοποιείται ένα ασυνήθιστο χορτοφαγικό φεστιβάλ...
Σκοπός είναι οι Θεοί να τους δώσουν καλή υγεία και ψυχική ηρεμία.

Το φεστιβάλ διαρκεί 9 ημέρες και πρέπει όσοι συμμετέχουν να συμμορφώνονται σε αρκετούς κανόνες.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου στην Ταϊλάνδη πραγματοποιείται ένα ασυνήθιστο χορτοφαγικό φεστιβάλ...
Σκοπός είναι οι Θεοί να τους δώσουν καλή υγεία και ψυχική ηρεμία.

Το φεστιβάλ διαρκεί 9 ημέρες και πρέπει όσοι συμμετέχουν να συμμορφώνονται σε αρκετούς κανόνες.

Αυτές τις μέρες δεν τρώνε κρέας, δεν πίνουν οινοπνευματώδη ποτά, δεν κάνουν σεξ, δεν φοράνε άσπρα ρούχα και πρέπει να διατηρήσουν την υγιεινή του σώματος τους.

Το εντυπωσιακό είναι ότι πρέπει να τρυπήσουν το πρόσωπο τους με διάφορα κουζινικά αξεσουάρ!!

Μαχαίρια, σπαθιά, γυαλιά, ποτήρια και λόγχες είναι μερικά από αυτά τα αντικείμενα.
Κάθε σταγόνα αίματος που χύνουνε και κάθε ουλή που κάνουν είναι ένα δώρο για τον καθαρισμό της ψυχής τους.
Αυτή η έκφραση αγάπης και αφοσίωσης προς τους Θεούς τους, είναι ανατριχιαστική και περίεργη αλλά άκρως εντυπωσιακή!






















Read more »

ΑΝΕΚΔΟΤΑ / FUN TIME / JOKES

image

 

 

Αγιος Φανούριος

Ήταν μία γυναίκα που ο άνδρας της ήταν ναυτικός και τον κεράτωνε με όλους. Έλειπε λοιπόν ο άνδρας της σε ταξίδι, χτυπάει η πόρτα, ανοίγει η γυναίκα, ήταν ο γείτονας με κάτι σοκολατάκια.
Πηγαίνουν στο κρεβάτι, αλλά μετά από λίγο ξαναχτυπάει η πόρτα.
- Γρήγορα κρύψου, ο άνδρας μου, λέει η γυναίκα. Στην ντουλάπα, στην ντουλάπα!
Ανοίγει την πόρτα και βλέπει έναν άλλο γείτονα με ένα μπουκέτο λουλούδια. Τον παίρνει στο δωμάτιο και κάνουν σεξ. Χτυπάει ξανά το κουδούνι.
- Γρήγορα κρύψου, ο άνδρας μου! Κάτω από το κρεβάτι!
Ανοίγει την πόρτα, και βλέπει έναν παλιό γκόμενο που δεν της είχε φέρει τίποτε.
Πηγαίνουν στην κρεβατοκάμαρα και αρχίζουν πάλι το σεξ.
Ξαναχτυπάει το κουδούνι:
- Γρήγορα κρύψου, θα είναι ο άνδρας μου, λέει η γυναίκα. Στο μπαλκόνι, στο μπαλκόνι!
Ανοίγει την πόρτα, και βλέπει τον άνδρα της.
Τον παίρνει και πηγαίνουν στην κρεβατοκάμαρα και αρχίζουν τα... προκαταρκτικά. Μετά από λίγο η γυναίκα σκέφτεται πως να βγάλει έξω τους γκόμενους.
- Αγάπη μου, τόσο καιρό έλειπες, και ούτε ένα κουτί σοκολατάκια δεν μου έφερες...
Σηκώνεται ο άνδρας και λέει:
- Έχεις δίκιο... Αχ... Aγιε Φανούριε, φανέρωσε μου ένα κουτί σοκολατάκια.
Τότε βγαίνει ο γκόμενος από την ντουλάπα:
- Εκ μέρους του Αγίου Φανουρίου, τα σοκολατάκια που ζητήσατε.
Τα δίνει και φεύγει. Κόκαλο ο σύζυγος!
- Αγάπη μου, λέει πάλι η γυναίκα. Τόσο καιρό έλειπες και ούτε ένα μπουκέτο λουλούδια δεν μου έφερες.
Σηκώνεται ο άνδρας και λέει:
- Aγιε Φανούριε, φανέρωσε μου ένα μπουκέτο λουλούδια!
Βγαίνει ο γκόμενος κάτω από το κρεβάτι και λέει:
- Εκ μέρους του Αγίου Φανουρίου, τα λουλούδια που ζητήσατε...
Τα δίνει και φεύγει. Ξανά μένει άγαλμα ο σύζυγος...
Ο τρίτος δεν αντέχει, έχει παγώσει από το κρύο στο μπαλκόνι και αποφασίσει να μπει στο δωμάτιο:
- Συγνώμη... Εκ μέρους του Αγ. Φανουρίου έρχομαι. Επειδή κλείνουμε στις 19:00, μήπως θέλετε τίποτε άλλο;...

ΟΙ ΠΑΟΚΤΖΙΔΕΣ

Οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ επιστρέφουν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη μετά από αγώνα με ομάδα της πρωτεύουσας. Φτάνοντας στα Τέμπη, συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν να περάσουν, μιας και ορδές εξαγριωμένων αγροτών έχουν κλείσει το δρόμο διαμαρτυρόμενοι για τα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα. Οι επικεφαλείς των οπαδών κατεβαίνουν από τα πούλμαν και επιχειρούν να συνεννοηθούν με τους αγρότες...
- Ρε φιλαράκια, αφήστε να περάσουμε να πάμε σπίτια μας...
- Αποκλείεται παιδιά, το μπλόκο δεν σπάει για κανέναν.
- Ελάτε ρε παιδιά τώρα, είναι σοβαρά πράγματα αυτά;
- Σοβαρά – ξεσοβαρά δεν περνάει κανένας.
- Ρε κάντε στην μπάντα να πάμε σπίτια μας λέμε...
- Ρε δεν θα πάτε πουθενά λέμε...
Τα πνεύματα αρχίζουν να οξύνονται και για να αποφύγουν μια πιθανή σύγκρουση – αλλά και για να συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου – οι αγρότες προτείνουν συμβιβαστική λύση...
- Εντάξει ρε παιδιά. Να περάσετε, αλλά πριν φύγετε, δεν μας βγάζετε και κανένα ωραίο συνθηματάκι για να το φωνάζουμε και να γουστάρουμε;
Οι ΠΑΟΚτζήδες συμφωνούν και αποσύρονται σε μια γωνία για να το σκεφτούν. 3 λεπτά αργότερα, επιστρέφουν φωνάζοντας:
- ΑΓΡΟΤΗ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΑΜ*ΕΤΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ...

SociaLMagazinE

Read more »

ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ……

image

 

Κυλάει ο χρόνος το ίδιο γρήγορα στη Γη και στον Άρη

image

Πριν από τη δημοσίευση της Θεωρίας της Σχετικότητας, η απάντηση θα ήταν κατηγορηματική: ο χρόνος κυλάει εξίσου γρήγορα και στους δύο πλανήτες. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι τόσο απλά, γιατί –σύμφωνα με την Γενική Θεωρία της Σχετικότητας– ο ρυθμός με τον οποίο «τρέχει» ένα ρολόι εξαρτάται από το βαρυτικό πεδίο μέσα στο οποίο βρίσκεται, όπως επίσης και από την απόστασή του από τη συσσώρευση ύλης η οποία προκαλεί το πεδίο. Έτσι, όσο ισχυρότερο είναι ένα πεδίο τόσο πιο αργό είναι το ρολόι. Επειδή η Γη έχει μεγαλύτερη μάζα από τον Άρη, το βαρυτικό της πεδίο είναι ισχυρότερο και, σύμφωνα με υπολογισμούς, αναγκάζει το ρολόι στη Γη να χάνει 0,017 δευτερόλεπτα ανά γήινο έτος σε σχέση με τον Άρη. Και επειδή η Γη βρίσκεται πιο κοντά στον Ήλιο, το ρολόι χάνει επιπλέον 0,106 δευτερόλεπτα το χρόνο.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την περίφημη θεωρία του Αϊνστάιν, το ρολόι χάνει 0,054 δευτερόλεπτα το χρόνο επειδή ο πλανήτης μας περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο ταχύτερα απ’ ό,τι ο Άρης. Επομένως, ένα ρολόι στη Γη χάνει 0,177 δευτερόλεπτα κάθε γήινο έτος σε σχέση με ένα ρολόι στον Άρη. Αν, δηλαδή, φανταστούμε έναν αστροναύτη που επιστρέφει στη Γη από τον Άρη μετά από πενήντα χρόνια, αυτός θα είναι κατά εννέα δευτερόλεπτα μεγαλύτερος σε ηλικία από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

 

Ποιο είναι το μικρότερο κράτος του κόσμου;

image Το κράτος της Πόλης του Βατικανού, η Αγία Έδρα της Καθολικής Εκκλησίας, είναι το μικρότερο κράτος του κόσμου. Έχει έκταση 0,44 τ.χλμ. και πληθυσμό 770 κατοίκους. Ακολουθεί το Μονακό, με έκταση 1,95 τ.χλμ. και 32.000 κατοίκους, και το Ναούρου στον Ειρηνικό Ωκεανό, με έκταση 21 τ.χλμ. και 12.000 κατοίκους.

 

SociaLMagazinE

Read more »

Science / Επιστήμη / Περικυκλώνεται’ η σκοτεινή ύλη στον επιταχυντή του CERN

cms-detector-cern Σωματιδιακοί φυσικοί λένε ότι είναι πιο κοντά από ποτέ για να βρουν επιτέλους την πηγή της μυστηριώδους σκοτεινής ύλης του σύμπαντος, μετά από μια πολύ καλή χρονιά ερευνών στον ανιχνευτής σωματιδίων  Compact Muon Solenoid (CMS), που ανήκει στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) στη Γενεύη.

Οι επιστήμονες έχουν τώρα πραγματοποιήσει την πρώτη πλήρη εκτέλεση πειραμάτων, όταν συνέτριψαν μαζί πρωτόνια με σχεδόν την ταχύτητα του φωτός. Κι όταν αυτά τα πρωτόνια συγκρούονται στην καρδιά του ανιχνευτή CMS, οι προκύπτουσες ενέργειας καθώς και οι πυκνότητες είναι παρόμοιες με αυτές που υπήρχαν στις πρώτες στιγμές του Σύμπαντος, αμέσως μετά το Big Bang, κάπου 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια πριν. Οι μοναδικές συνθήκες που δημιουργούνται από αυτές τις συγκρούσεις μπορεί να οδηγήσουν στην παραγωγή νέων σωματιδίων, που νομίζουμε πως θα υπήρχαν σε αυτές τις πρώτες στιγμές, αλλά από τότε έχουν εξαφανιστεί.

Οι ερευνητές πιστεύουν τώρα ότι βρίσκονται στον σωστό δρόμο είτε για να επιβεβαιώσουν είτε για να αποκλείσουν μία από τις αρχικές θεωρίες, που θα μπορούσε να λύσει πολλά από τα εκκρεμή ζητήματα της σωματιδιακής φυσικής, μια θεωρία γνωστή ως υπερσυμμετρία (SUSY). Πολλοί ελπίζουν ότι τούτη η θεωρία θα μπορούσε να είναι μια έγκυρη επέκταση για το Καθιερωμένο Μοντέλο της σωματιδιακής φυσικής, που περιγράφει τις αλληλεπιδράσεις των γνωστών υποατομικών σωματιδίων με εκπληκτική ακρίβεια, αλλά παραλείπει να ενσωματώσει τη γενική σχετικότητα, την σκοτεινή ύλη και την σκοτεινή ενέργεια.

Στη σωματιδιακή φυσική, η υπερσυμμετρία είναι μια συμμετρία που σχετίζει τα στοιχειώδη σωματίδια με spin 1, με άλλα σωματίδια που διαφέρουν κατά 1/2 του spin αυτού και που είναι γνωστά σαν υπερ-εταίροι. Σε μια θεωρία με μη σπασμένη υπερσυμμετρίας, για κάθε τύπο μποζονίου υπάρχει ένας αντίστοιχος τύπος φερμιονίου, με την ίδια μάζα και εσωτερικούς κβαντικούς αριθμούς, και το αντίστροφο.

Η σκοτεινή ύλη είναι μια αόρατη ουσία που δεν μπορεί να ανιχνευτεί άμεσα, αλλά η παρουσία του οποίου συνάγεται από την περιστροφή των γαλαξιών. Οι φυσικοί πιστεύουν ότι αποτελεί περίπου το 1/4 της μάζας του Σύμπαντος, ενώ η απλή και ορατή ύλη αποτελεί μόνο το 5% περίπου της μάζας του Σύμπαντος. Η σύνθεσή της είναι ένα μυστήριο, που οδηγεί σε μια ενδιαφέρουσα δυνατότητα μιας, μέχρι σήμερα, ανεξερεύνητης φυσικής.

Ο καθηγητής Geoff Hall, από το Τμήμα Φυσικής στο Imperial College του Λονδίνου και ο οποίος εργάζεται για το πείραμα CMS, αναφέρει: «Έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στο κυνήγι για τη σκοτεινή ύλη, αν και δεν έχει γίνει ακόμη καμιά ανακάλυψη. Αυτά τα αποτελέσματα έχουν έρθει πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε, επειδή τόσο ο επιταχυντής LHC όσο και ο ανιχνευτής CMS έτρεξαν καλύτερα από ό,τι πέρυσι τολμούσαμε να πιστεύουμε,. Τώρα όμως είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τις προοπτικές να πετύχουμε την ανακάλυψη της υπερσυμμετρίας στα επόμενα χρόνια. "

Η ενέργεια που απελευθερώνεται στις συγκρούσεις πρωτονίου-πρωτονίου στον ανιχνευτή CMS, εκδηλώνεται ως σωματίδια που πετάγονται μακριά προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι περισσότερες συγκρούσεις παράγουν γνωστά σωματίδια, αλλά, σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορούν να παράγονται νέα κι άγνωστα σωματίδια, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που προβλέπονται από τη SUSY – γνωστά ως υπερσυμμετρικά σωματίδια, ή «s-particles». Το ελαφρύτερο sparticle είναι το υποψήφιο σωματίδιο για την σκοτεινή ύλη, καθώς αυτό είναι σταθερό. Ο δε CMS θα «δει» αυτά τα αντικείμενα, μέσα από την απουσία του σήματός τους στον ανιχνευτή, κάτι που οδηγεί σε μια ανισορροπία της ενέργειας και της ορμής.

Για να αναζητήσει τα s-particles (τους υπερ-εταίρους  των γνωστών σωματιδίων), ο CMS αναζητά συγκρούσεις που παράγουν δύο ή περισσότερους πίδακες υψηλής ενέργειας (δέσμες σωματιδίων που ταξιδεύουν με περίπου την ίδια κατεύθυνση), καθώς και σημαντική ποσότητα χαμένης ενέργειας.

Ο Oliver Buchmueller, επίσης από το Τμήμα Φυσικής του Imperial College αλλά και στο CERN, τονίζει: «Πρέπει να κατανοήσουμε αρκετά τις συνηθισμένες συγκρούσεις ώστε να μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε τις ασυνήθιστες, όταν αυτές συμβούν. Τέτοιες συγκρούσεις είναι μεν σπάνιες αλλά μπορούν να παραχθούν από την γνωστή μας φυσική. Εξετάσαμε λοιπόν κάπου 3 τρισεκατομμύρια συγκρούσεις μεταξύ των πρωτονίων και βρέθηκαν 13 που μοιάζουν σαν να προέρχονται από τα SUSY’, κοντά στον αριθμό που περιμέναμε. Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία για εύρεση s-particles, η μέτρηση αυτή στενεύει προς τα κάτω την περιοχή που θα αναζητήσουμε την σκοτεινή ύλη. "

Οι φυσικοί βεβαίως ανυπομονούν να τρέξει το 2011 ο LHC με τον ανιχνευτή CMS, τα οποία αναμένεται να αποκαλύψουν δεδομένα που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν ότι το ελαφρύτερο υπερσυμμετρικό σωματίδιο εξηγεί την σκοτεινή ύλη.

Ο ανιχνευτής CMS μαζί το ATLAS διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο CERN. Μεταξύ των άλλων έχουν αποστολή να βρουν νέα σωματίδια, συμπεριλαμβανομένων και του φευγαλέου σωματιδίου Higgs (αν υπάρχει βεβαίως). Συγχρόνως να λύσουν και κάποια από τα μυστήρια της φύσης, όπως από το πού προέρχεται η μάζα, γιατί δεν υπάρχει αντι-ύλη στο Σύμπαν μας, και αν υπάρχουν περισσότερες από τις τρεις χωρικές διαστάσεις.

Read more »

ΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΣΧΕΣΕΙΣ / Ο ΣΥΝΧΡΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ!

 image
Μέσα στην παραζάλη της καθημερινότητας, με την πίεση που αισθάνεται ο σύγχρονος άνθρωπος να κατακτήσει την ευημερία του, κάτι που παραμελείται πια και χάνεται είναι ο λόγος, ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της φύσης του, που τον ξεχωρίζει μέσα στο ζωικό βασίλειο. Φτάνει στο σημείο να φοβάται τη φωνή του. Αυτό που κυρίως όμως χάνεται είναι ο ερωτικός λόγος.

Ο σύγχρονος άνθρωπος φαίνεται ότι όλο και περισσότερο ‘χάνει’ το δικαίωμα του λόγου του, περιορίζεται σημαντικά η λεκτική του έκφραση και η τεχνοκρατική κωδικοποίηση κερδίζει έδαφος στην επικοινωνία του και τη συναλλαγή του.Ολο και περισσότερο ο χρόνος μας κυνηγάει, ο ανταγωνισμός πιέζει την καθημερινή πραγματικότητα για πιο γρήγορο τρόπο ζωής, δημιουργώντας πιο απαιτητικές και υψηλές προδιαγραφές, μπροστά σε έναν άνθρωπο που τελειοποιείται μηχανικά, μαθαίνει τεχνικές μεθόδους, προγραμματίζοντας σκέψεις, συναισθήματα και συμπεριφορές. Γίνεται πιο εμπορεύσιμος, καταναλώσιμος, με πιο πολλά εξαρτήματα, που τον κάνουν επιτυχημένο και δυνατό.

Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για την ανάπτυξη όλων αυτών των θαυμαστών αντικειμένων και πραγμάτων που κάνουν τη ζωή πιο εύκολη και μας βοηθούν να κερδίζουμε χρόνο, χρήμα αλλά και στιλ! Στιλ και ύφος του ‘επιτυχημένου’ μετράνε πολύ. Αυτό το δίδυμο της επιτυχίας, που δεν μας επιτρέπει να εκφράσουμε συναισθήματα, να εκδηλώσουμε ανθρώπινες αυθόρμητες στιγμές και όλα είναι κάτω από το πρέπει του προγράμματος. Ολο και περισσότερο φαίνεται ότι τα πράγματα πιέζονται μπροστά στο τίμημα της δόξας και του χρήματος, της ανθρώπινης μηχανής. Οι σύγχρονες ανέσεις δεν μας αφήνουν να διαβάσουμε, να γράψουμε, να μιλήσουμε, όταν μάλιστα οι διευκολύνσεις στη σημερινή ζωή δεν επιτρέπουν ‘χάσιμο χρόνου’. Ας αφήσουμε τις μηχανές να σκεφτούν και, γιατί όχι, να μιλήσουν αντί για μας. Η τηλεόραση που βρίσκεται στο ελληνικό σπίτι, όχι μόνο στο σαλόνι, αλλά και σε άλλα δωμάτια, παίζει ατελείωτες ώρες, δείγμα ευημερίας του ανθρώπινου απομονωτισμού και της μοναξιάς.

Όλο και περισσότερο φαίνεται ότι τα πράγματα πιέζονται μπροστά στο τίμημα της δόξας και του χρήματος, της ανθρώπινης μηχανής. Λέτε να υπερβάλω; Μακάρι να είναι έτσι. Αλλά φοβάμαι ότι δεν είναι. Πιστεύω ότι σήμερα ο άνθρωπος δοκιμάζεται και χάνει ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο της φύσης του: Το λόγο του. Ο λόγος του ανθρώπου, που τον κάνει να ξεχωρίζει μέσα στο ζωικό βασίλειο, είναι αποτέλεσμα όλων των απλών και σύνθετων διεργασιών του μυαλού του, της σκέψης, αλλά και της ομιλίας, που μαθαίνει από τον πρώτο χρόνο της ζωής του (κέντρο του λόγου).

Ο λόγος, χάρισμα των αισθήσεών του (ακοή, όραση, αφή, γεύση, όσφρηση) και των ανώτερων νοητικών λειτουργιών, έρχεται στον άνθρωπο σαν προφορικό και γραπτό στοιχείο επικοινωνίας. Καθορίζει τέλεια την ανθρώπινη σχέση, την ομάδα, την κοινωνία και την ταυτότητα ενός λαού.

Το ανθρώπινο αυτό, πράγματι θεϊκό, χάρισμα μας δίνει το δικαίωμα να μιλάμε μεταξύ μας λεκτικά, φωναχτά και πλούσια, με τις εκατομμύρια λέξεις και προτάσεις που η γλώσσα μας διαθέτει. Μπορούμε να γράψουμε συνθέτοντας προτάσεις, αποτυπώνοντας στο χαρτί μας αυτές τις σκέψεις, σκιαγραφώντας τις ιδέες μας, εκφράζοντας τις πιο βαθιές και σύνθετες εικόνες του μυαλού μας, μέσα στην πολλαπλότητα του γραπτού λόγου. Μπορούμε να επικοινωνούμε εξωλεκτικά, αντιληπτικά.

Αυτή πράγματι η μοναδικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης του προφορικού και του γραπτού λόγου, σε συνδυασμό και με άλλες εξωλεκτικές μορφές επικοινωνίας, δίνει το μεγαλείο και την αίσθηση της πληροφόρησης, επικοινωνίας και έκφρασης στον καθένα ξεχωριστά, ως άτομο, αλλά και ως σύνολο της ανθρώπινης ζωής.

Η δύναμη του λόγου μάς κάνει να υπάρχουμε, να μαθαίνουμε και να ζούμε σαν άνθρωποι από γενιά σε γενιά, από εποχή σε εποχή, κουβαλώντας πληροφόρηση και γνώση από τον άνθρωπο του χθες στον άνθρωπο του αύριο…

Εχω την αίσθηση ότι σήμερα ο άνθρωπος αρχίζει να φοβάται τα λόγια του, να ντρέπεται να πει αυτό που βαθιά μέσα του σκέφτεται, ίσως και ξεχνάει πώς να το πει. Φοβάμαι ότι φοβάται ακόμη και τη φωνή του. Και εάν, πράγματι, η ομιλία του σημερινού ανθρώπου κωδικοποιείται και περιορίζεται, αυτός που γίνεται άχρωμος και ασπρόμαυρος είναι κυρίως ο ερωτικός λόγος. Είναι ο ‘δικός μου’, ‘ο δικός σου’, ‘ο δικός μας’ ερωτικός λόγος. Αυτός ο ερωτικός λόγος που γεννιέται μαζί με τον άνθρωπο.

Οι πρώτες λέξεις που ακούει το μωρό είναι οι ερωτικές φράσεις της μητέρας, που εκφράζει στο παιδί της τη λατρεία της, γεμάτη έρωτα και αγάπη για το σπλάχνο της…

Οι πρώτες λέξεις που ο καινούργιος άνθρωπος λέει στη μητέρα του είναι σαφώς ερωτικές! Είναι ο ερωτικός λόγος που αρχίζει να μιλάει και να εκφράζει το παιδί στο περιβάλλον του. Τα πρώτα λόγια είναι γεμάτα ερωτισμό, ενώ τρυφερότητα και αισθησιασμός συνοδεύουν αυτό το μοναδικό και γεμάτο ζωή χαμόγελο, με τα ορθάνοιχτα αθώα μάτια μπροστά στη μάνα του, στο δικό του αύριο.

Το παιδί, μέσα στις ερωτικές του αναζητήσεις αρχίζει να επικοινωνεί με καθετί γύρω του, ενώ η λεκτική επικοινωνία το οδηγεί σε πιο πλούσια αυθόρμητα λόγια αγάπης, χαράς, οργής και θυμού.

Αυτή η σχέση μητέρας – παιδιού θα γράψει τις βασικές λεκτικές του εκφράσεις, ενώ ο ερωτισμός αυτής της σχέσης θα σηματοδοτήσει τα συναισθήματα και την ανθρώπινη ύπαρξη του αυριανού ενήλικου.

Αυτός ο ενήλικος που θα αγκαλιάσει έναν σύντροφο, θα αγαπήσει και θα εκφράσει τα ερωτικά του λόγια, θα πάρει και θα δώσει λέξεις τέτοιες, φτιάχνοντας τον ερωτικό τους λόγο, που μέσα σ’ αυτόν ζει και υπάρχει η βαθύτερη αναζήτηση του ‘εγώ και εσύ’.

Ο δικός μας ερωτικός λόγος, που αρχίζει από την αγάπη της μητέρας, ολοκληρώνεται στον ερωτικό λόγο του συντρόφου της σχέσης, του γάμου, της οικογένειας. Η οικογένεια που θα μάθει το παιδί της να μιλάει…

Πόσο όμως ο ενήλικος, μεγαλώνοντας, μαθαίνει να εκφράζει ερωτικά; Πόσο μιλάει με τα δικά του λόγια, και πόσο τα αισθάνεται, χωρίς να λέει λέξεις που είναι ξένες προς αυτόν; Λέξεις άδειες και κατασκευασμένες από την κασέτα του …σεξουαλικά επιτυχημένου!SociaLMagazinE

Read more »

Science / Επιστήμη / Ο σύγχρονος άνθρωπος έφθασε από την Αφρική στην Αραβία 65.000 χρόνια νωρίτερα από ότι πιστεύαμε

image

Οι πρόγονοι του συγχρόνου ανθρώπου (homo sapiens) εγκατέλειψαν την κοιτίδα τους στην Αφρική, προκειμένου να μεταναστεύσουν σε άλλες περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας, 65.000 χρόνια νωρίτερα από ότι θεωρούσαν ως τώρα οι επιστήμονες. Η νέα εκτίμηση, που βασίζεται σε ανακάλυψη λίθινων εργαλείων στην Αραβική χερσόνησο, τα οποία κατασκευάστηκαν πριν από περίπου 125.000 χρόνια, αν επιβεβαιωθεί, ουσιαστικά οδηγεί στο να ξαναγραφεί ένα κρίσιμο κομμάτι της προϊστορίας, που αφορά την «Έξοδο από την Αφρική».

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου Royal Holloway υπό τον Simon Armitage και το γερμανικό πανεπιστήμιο Eberhard Karls του Τίμπινγκεν υπό τον Hans-Peter Uerpmann, παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό Science.

Τα λίθινα εργαλεία (τσεκούρια, λεπίδες, ξέστρα), που μοιάζουν πολύ με άλλα που έχουν ανακαλυφθεί στην Ανατολική Αφρική και τα οποία χρονολογούνται επίσης πριν από 125.000 χρόνια, βρέθηκαν στην περιοχή Jebel Faya των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σε απόσταση 50 χλμ. από την είσοδο στον Περσικό Κόλπο, και οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτά κατασκευάστηκαν από προγόνους των συγχρόνων ανθρώπων.

Αυτό σημαίνει ότι η έξοδος από την Αφρική πρέπει να έγινε γύρω στα 65.000 χρόνια νωρίτερα από ό,τι πίστευαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες, στηριγμένοι σε γενετικά δεδομένα (ανάλυση μιτοχονδριακού DNA) που δείχνουν ότι η μετανάστευση του homo sapiens έγινε πριν από 60.000 – 70.000 χρόνια.

Έτσι, οι νέες επίμαχες εκτιμήσεις έρχονται να ανατρέψουν την καθιερωμένη θεωρία και αναμένεται να γεννήσουν επιστημονικές αντιπαραθέσεις. Όπως ανέφερε ο Hans-Peter Uerpmann, το γενετικό «ρολόι» έχει αποδειχτεί ανακριβές και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Όμως ένας αρχαιολόγος του Κέμπριτζ δήλωσε ότι δεν πείστηκε καθόλου από τα νέα στοιχεία. «Δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη ότι τα λίθινα εργαλεία κατασκευάστηκαν από σύγχρονους ανθρώπους ή ότι αυτοί ήρθαν από την Αφρική», δήλωσε. Αρνητικός υπήρξε και ο παλαιοανθρωπολόγος Richard Klein του πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ. Ο Uerpmann συμφώνησε ότι πρέπει να βρεθούν και άλλα ευρήματα, όπως απολιθωμένα ανθρώπινα οστά, «για να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι τα εργαλεία φτιάχτηκαν από τους homo sapiens», όπως είπε.

Ο παλαιοανθρωπολόγος καθηγητής Chris Stringer του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου παραδέχτηκε ότι τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα έρχονται σε σύγκρουση με τα γενετικά δεδομένα και παρέχουν σημαντικές ενδείξεις ότι η «έξοδος από την Αφρική» άρχισε πολύ νωρίτερα.

Η όλη εικόνα περιπλέκεται, καθώς όπως είπε, δεν αποκλείεται να υπήρξαν δύο μεταναστευτικά κύματα, ένα από την Ανατολική Αφρική (το Κέρας της Αφρικής) απευθείας προς την Αραβία και την Ασία και ένα άλλο από την Βόρεια Αφρική (μέσω της κοιλάδας του Νείλου και μετά της Χερσονήσου του Σινά) προς την Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, πιθανότατα παραλιακά κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Μεσογείου Θάλασσας.

image

Οι γερμανοί και βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα εργαλεία κατασκευάστηκαν από τους ίδιους προγόνους μας, οι οποίοι, μεταναστεύοντας από την Αφρική, πιθανώς παρακινημένοι από κλιματολογικές αιτίες, διέσχισαν την Ερυθρά Θάλασσα (με πρωτόγονα πλοιάρια ή με τα πόδια από κάποιο σημείο που τότε θα ήταν ρηχό). Διασχίζοντας και την Αραβία, έφτασαν μέχρι τα Στενά του Ορμούζ στον Περσικό Κόλπο και, στη συνέχεια, παραλιακά μπορεί να κατέληξαν στην Ινδία και την υπόλοιπη Νότια Ασία. Την εποχή εκείνη, στη διάρκεια της τελευταίας μεσοπαγετωνικής περιόδου, όπως υποστηρίζουν, η Αραβία ήταν πολύ πιο υγρή από ό,τι σήμερα, έχοντας ποτάμια, λίμνες και πλούσια βλάστηση, πράγμα που θα διευκόλυνε τη διαμονή σε αυτή και τη διάσχισή της από τους πρωτόγονους μετανάστες.

Οι ανατομικά «σύγχρονοι» άνθρωποι εκτιμάται ότι εμφανίστηκαν στην Αφρική πριν από περίπου 200.000 χρόνια και αργότερα εξαπλώθηκαν σε άλλες ηπείρους, όπου αντικατέστησαν ντόπιους πληθυσμούς, όπως τους Νεάντερταλ στην Ευρώπη.

SociaLMagazinE

Read more »

VIDEO: Άλιεν μεγαλώνει μέσα της;

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο όταν κουνιέται το μωρό να φαίνεται εξωτερικά στη κοιλιά αυτό όμως το βίντεο είναι ένα ακραίο παράδειγμα...

Ένα ζευγάρι Γάλλων ανέβασαν αυτό το βίντεο στο ίντερνετ που δείχνει την έγκυο να είναι ξαπλωμένη και μάλλον επειδή είναι αδύνατη κάθε φορά που κουνιέται το μωρό η κοιλιά της αλλάζει σχήμα.  Όλοι παρομοίασαν το βίντεο με την ταινία Άλιεν.

Ειδικοί που είδαν το βίντεο είπαν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ίσα ίσα που όταν το μωρό κουνιέται σημαίνει ότι είναι υγιέστατο.

Δείτε το βίντεο:


EMBED-Aliens like moving baby -

Read more »

Μια… χωματερή που γίνεται κέντρο αναψυχής χειμερινών σπορ!

image

Αν είναι να κατασκευάσεις έναν τεράστιο αποτεφρωτή γιατί να μην σχεδιάσεις και μια… τεχνητή πίστα για σκι ώστε να κάνουν οι άνθρωποι και το σκι τους κατεβαίνοντας στις πλαγιές;!

Για να μην πούμε πως μπορεί να δημιουργείς και εφέ με τον καπνό που στη συνέχεια φωτίζονται με λέιζερ…

Το πραγματικά απίστευτο, τρελό αυτό κτίριο είναι βασικά ένα τεράστιο κέλυφος που έχει σκεφτεί το Δανέζικο αρχικτεκτονικό γραφείο Bjarke Ingels Group. Το σχέδιο είναι με αυτή την κατασκευή να καλυφθεί ένας ολοκαίνουργιος αποτεφρωτής απορριμάτων που θα στηθεί στην Κοπεγχάγη και και θα μετατρέπει τα σκουπίδια σε ενέργεια. Αντί να ετοιμαστεί ένα ‘γκρίζο’ βιομηχανικό κτίριο το όλο project θα δημιουργήσει ένα πάρκο για σκι που θα λειτουργεί όλο το χρόνο και όλες τις πίστες ακόμη και… ‘μαύρη’ για τους προχωρημένους. Ανελκυστήρας θα πάει άτομα στην κορυφή ενώ το υπόλοιπο θα είναι πάρκο και χώροι αναψυχής.

Καθώς θα δημιουργείται η ενέργεια από το καύση αντί να έχουμε τον ενοχλητικό καπνό τεράστια… δαχτυλίδια καπνού θα δημιουργούνται από ένα ειδικό σύστημα στην οροφή κάθε φορά που θα έχει συμπληρωθεί ένας τόνος CO2! Τη νύχτα ειδικό σύστημα με λέιζερ θα ‘ζωγραφίζει’ τα δαχτυλίδια με εικόνες ή στοιχεία!

To όλο project θα ονομάζεται Amagerforbrænding, που είναι μάλλον πιο δύσκολο στη προφορά παρά το σχέδιο στην κατασκευή…

Read more »

Κατοικία: Αποθήκη ενέργειας

Iσως είναι η πιο κατάλληλη εποχή να αναφερθούμε στο θέμα των απωλειών θερμότητας μιας κατοικίας. Mια σημαντική αρχή για τη βιοκλιματική λειτουργία του κτιρίου είναι η διασφάλιση θερμικής μάζας, στην οποία αποθηκεύεται η θερμότητα που προέρχεται από τη συλλογή ηλιακής ενέργειας.

Aν θεωρήσουμε ότι το κτίριο λειτουργεί ως φυσικός ηλιακός συλλέκτης, πρέπει η συλλεγόμενη θερμότητα να αποθηκευτεί στη μάζα του προκειμένου να αποδοθεί και πάλι στον εσωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Aπό την ίδια την κατασκευή του κτιρίου, δηλαδή τα δάπεδα, τις τοιχοποιίες και τις οροφές, εξαρτάται η αποτελεσματική αποθήκευση θερμότητας σε αυτό. Oλα τα δομικά υλικά απορροφούν και αποθηκεύουν θερμότητα, σε διαφορετικό όμως βαθμό και ποσότητα το καθένα, ανάλογα με την πυκνότητα της μάζας τους και το συντελεστή ειδικής θερμότητας. Tα βαριά υλικά (μπετόν, πέτρα, τούβλα) έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα και συνεπώς μεγαλύτερη ικανότητα για θερμική αποθήκευση.

H ηλιακή ενέργεια προσπίπτει στα ανοίγματα και περνά μέσα από αυτά στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου, όπου μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια απορροφούμενη από τα υλικά της κατασκευής και τα αντικείμενα που βρίσκονται στο χώρο. H μετατροπή της φωτεινής ενέργειας σε θερμική σημαίνει αλλαγή του μήκους κύματος, γεγονός που δεν επιτρέπει τη διαφυγή της από τα τζάμια προς τα έξω. Συνεπώς εγκλωβίζεται και απορροφάται από τα δομικά στοιχεία του κτιρίου, μέχρις ότου κορεστεί η ικανότητά τους για αποθήκευση θερμότητας.

Στην ουσία όλη αυτή η διεργασία είναι η θετική πλευρά του «φαινομένου του θερμοκηπίου», σε μικρή όμως κλίμακα χώρου.

ΠOIA EINAI H ΔIAΔIKAΣIA


H διαδικασία αποθήκευσης της ηλιακής θερμότητας γίνεται άμεσα από το δάπεδο ή τους τοίχους όπου πέφτει ο ήλιος ή έμμεσα με την κίνηση του αέρα, ο οποίος θερμαίνεται γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο υλικό και με την κίνηση μεταφέρει τη θερμότητα στα συμπαγή υλικά. Oσο μεγαλύτερη είναι η μάζα της κατασκευής που αποθηκεύει θερμότητα τόσο η θερμοκρασία του χώρου παραμένει πιο σταθερή, χωρίς να χρειάζεται βοηθητική θέρμανση από άλλες πηγές ή να προκαλείται υπερβολική θέρμανση του αέρα και συμπτώματα δυσφορίας.

H κα Eλένη Aνδρεαδάκη (αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα Aρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του AΠΘ) στο πολύτιμο βιβλίο της BIOKΛIMATIKOΣ ΣXEΔIAΣMOΣ. Περιβάλλον και Bιωσιμότητα (εκδόσεις «University Studio Press») αναφέρει ότι για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ένα κτίριο ως αποθήκη ηλιακής ενέργειας πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

• Nα διαθέτει υλικά κατασκευής με αυξημένη θερμοχωρητικότητα.

• Tα δομικά αυτά στοιχεία ή υλικά με μεγάλη θερμοχωρητικότητα να είναι ισοκατανεμημένα στο σύνολο της κατασκευής.

Σημαντικό, επίσης, χαρακτηριστικό του κλίματος ενός τόπου είναι οι «βαθμοημέρες θέρμανσης», οι οποίες προσδιορίζονται ως το άθροισμα της εκάστοτε διαφοράς θερμοκρασίας ανάμεσα στην εσωτερική -συνήθως 19°C- και τη μέση μηνιαία εξωτερική. Tο άθροισμα αυτών των διαφορών προσδιορίζει τις βαθμοημέρες θέρμανσης, δηλαδή τις θερμαντικές ανάγκες κάθε τόπου. Oσο πιο αυξημένες είναι οι βαθμοημέρες θέρμανσης τόσο το κλίμα χαρακτηρίζεται ψυχρότερο και το αντίστροφο.

ΠAΓIΔA ΘEPMOTHTAΣ


Mέχρι τώρα αναφέραμε τις προϋποθέσεις που διασφαλίζουν τη λειτουργία του κτιρίου ως φυσικού ηλιακού συλλέκτη και αποθήκης θερμότητας. Aξίζει να τονίσουμε ότι η χρήση διαφορετικών υλικών στη δόμηση ενός κτιρίου πρέπει να εξετάζεται πολύ προσεκτικά ως προς τις παραμέτρους της ειδικής θερμότητας (Kj/Kg/°C), της πυκνότητας (Kg/m≥), της θερμικής αγωγιμότητας (W/m≤/°C ) και φυσικά της θερμοχωρητικότητας (Kcal/m≥/°C).

Nα σας υπενθυμίσουμε ότι τα υλικά μεγάλης θερμοχωρητικότητας διαθέτουν χαμηλό συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας που σημαίνει ότι δεν είναι θερμομονωτικά.

Στον παρακάτω πίνακα θα διαπιστώσετε ότι υλικά με μεγάλη θερμοχωρητικότητα είναι το μπετόν, η πέτρα, το χώμα και το νερό.

Nερό 1.000 Kcal/m³/°C

Mπετόν 492 Kcal/m³/°C

Πέτρα ασβεστολιθική 546 Kcal/m³/°C

Tούβλα συμπαγή 378 Kcal/m³/°C

Πηλός - ωμόπλινθος 220 Kcal/m³/°C

Tούβλα με πρόσθετα άλατα μαγνησίου 385 Kcal/m³/°C

Σε περιοχές όπου εμφανίζονται σημαντικές διακυμάνσεις της εξωτερικής θερμοκρασίας ή περιοχές ξηρές-ζεστές η χρήση του χώματος εδάφους προσφέρει πολύ καλύτερα θερμικά αποτελέσματα από το μπετόν τόσο λόγω της μεγάλης θερμικής του αδράνειας όσο και της δυνατότητας να χρησιμοποιηθεί σε βάθος.

Για κτίρια με συνεχή χρήση, όπως είναι η κατοικία, ή με διακοπτόμενο κανονικό ρυθμό χρήσης, όπως σχολεία, γραφεία κ.λπ., η θερμική αδράνεια της κατασκευής και η χρήση υλικών με μεγάλη θερμοχωρητικότητα αποτελούν ουσιαστικούς παράγοντες προσαρμογής στα κλιματικά δεδομένα του τόπου. Φυσικά για την αποτελεσματική λειτουργία του κτιρίου πρέπει η θερμότητα που συλλέγεται από τον ήλιο να παγιδεύεται στο εσωτερικό του κτιρίου, γεγονός που συμβαίνει το χειμώνα. Aντίστροφα το καλοκαίρι, όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι υψηλότερες από τις εσωτερικές, το κτίριο απορροφά θερμότητα που σταδιακά διοχετεύει στο χώρο, με κίνδυνο βεβαίως να δημιουργηθούν συνθήκες υπερθέρμανσης.

Aυτή η αντίθετη λειτουργία του κτιρίου, που οφείλεται στην αλλαγή των εποχών, μπορεί να αντιμετωπιστεί με την πρόβλεψη στρώματος θερμικής μόνωσης στην εξωτερική πλευρά του κελύφους (τοίχοι, οροφή, δάπεδα). Eτσι περιορίζονται οι θερμικές απώλειες από το εσωτερικό του κτιρίου προς τα έξω και παγιδεύεται η μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα ηλιακής θερμότητας. Φυσικά το καλοκαίρι η θερμομόνωση λειτουργεί προστατευτικά για το κέλυφος του κτιρίου και κατ' επέκταση για τον εσωτερικό χώρο, ελαχιστοποιώντας το ενδεχόμενο υπερθέρμανσης.

ΘEPMIKEΣ AΠΩΛEIEΣ

Oι βασικοί τρόποι με τους οποίους τα κτίρια χάνουν θερμότητα το χειμώνα είναι κυρίως:

• Mε αγωγή της θερμότητας μέσα από το κέλυφος του κτιρίου (τοίχους, γυάλινα ανοίγματα, στέγη ή δώμα και δάπεδο) προς το εξωτερικό ψυχρότερο περιβάλλον.

• Mε μεταφορά της θερμότητας μέσω της κίνησης του αέρα είτε μέσα από τους αρμούς των κουφωμάτων είτε από τα ανοιχτά παράθυρα.

• Mε ακτινοβολία θερμότητας από το κέλυφος του κτιρίου προς την ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Oι συνολικές θερμικές απώλειες του κτιρίου εξαρτώνται από τους εξής παράγοντες: α) Aπό το λόγο της συνολικής εξωτερικής επιφάνειας προς τον όγκο του κτιρίου, β) Aπό την προστασία των εκτεθειμένων πλευρών του κτιρίου στους ψυχρούς χειμωνιάτικους ανέμους και γ) Aπό τη μείωση των εκτεθειμένων πλευρών του κτιρίου προς το βορρά.

TI MΠOPOYME NA KANOYME

Για τον περιορισμό των θερμικών απωλειών από το κέλυφος είναι αναγκαίο να λαμβάνονται τα εξής μέτρα κατά το σχεδιασμό και τη μελέτη του κτιρίου:

1) Nα προβλέπεται κατάλληλη θερμομόνωση στα συμπαγή στοιχεία του κελύφους (τοίχους, οροφές, δάπεδα). Eτσι εξασφαλίζεται η μείωση του συντελεστή θερμοπερατότητας και συνεπώς των θερμικών απωλειών.

2) Nα προβλέπονται διπλά τζάμια, ιδιαίτερα για τα ανοίγματα που έχουν δυσμενή προσανατολισμό (βορρά, ανατολή, δύση).

3) Nα προβλέπεται κινητή θερμική μόνωση των ανοιγμάτων για τη νυχτερινή τους προστασία. Aυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση παντζουριών ή άλλων εξωφύλλων τα οποία ενδέχεται να έχουν περσίδες με εσωτερική θερμομόνωση.

Σημειώνουμε, επίσης, ότι η θερμική μόνωση του κελύφους είναι προτιμότερη στην εξωτερική του πλευρά, ώστε να διασφαλίζεται η παγίδευση της αποθηκευμένης ηλιακής θερμότητας.

Read more »

How-to:Πώς να φτιάξετε έναν φάκελο που ανοίγει μόνο με τον κωδικό σας.




Σε αυτήν την ανάρτηση θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να φτιάξετε έναν φάκελο, τον οποίο θα μπορείτε να τον ανοίξετε μόνο βάζοντας έναν κωδικό






Ξεκινάμε:
Στην τοποθεσία στην οποία θέλουμε να δημιουργήσουμε τον κλειδωμένο φάκελο, πατάμε δεξί κλίκ σε κάποιο σημείο της οθόνης και δημιουργούμε ένα αρχείο notepad (σημειωματάριο).

Το ονομάζουμε όπως θέλουμε και το ανοίγουμε.

Αντιγράφουμε τον κώδικα που βρίσκετε απο κάτω και τον κάνουμε επικόλληση στο σημειωματάριο μας
cls
@ECHO OFF
title Folder GreekPcGuides
if EXIST "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" goto UNLOCK
if NOT EXIST GreekPcGuides goto MDLOCKER
:CONFIRM
echo Enter password to lock folder or for cancel press N
set/p "cho=>"
if %cho%==GreekPcGuides goto LOCK
if %cho%==n goto END
if %cho%==N goto END
echo Invalid choice.
goto CONFIRM
:LOCK
ren GreekPcGuides "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
attrib +h +s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
echo Folder locked
goto End
:UNLOCK
echo Enter password to Unlock folder
set/p "pass=>"
if NOT %pass%==GreekPcGuides goto FAIL
attrib -h -s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
ren "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" GreekPcGuides
echo Folder Unlocked successfully
goto End
:FAIL
echo Invalid password
goto end
:MDLOCKER
md GreekPcGuides
echo GreekPcGuides created successfully
goto End
:End


Το αποθηκεύουμε, κλείνουμε το παράθυρο και μετονομάζουμε το .txt αρχείο μας σε .bat
Δηλαδή στο παράδειγμα η ονομασία του αρχείου είναι GreekPcGuides.txt και το μετονομάζουμε σε GreekPcGuides.bat

Τώρα το τρέχουμε πατώντας πάνω του διπλό κλίκ.
Θα εμφανιστεί ένας φάκελος "GreekPcGuides", στον οποίο βάζουμε τα αρχεία που θέλουμε να κλειδώσουμε. Μόλις βάλουμε τα αρχεία, ξανατρέχουμε το αρχείο .bat
Θα μας ζητήσει τον κωδικό πρόσβασης.
Γράφουμε GreekPcGuides. Και πατάμε enter. (στη συνέχεια θα δείξουμε πώς μπορούμε να αλλάξουμε τον κωδικό και το όνομα του φακέλου και να βάλουμε ότι θέλουμε εμείς)

Αυτό ήταν. Εξαφανίστηκε ο φάκελος και έμεινε μόνο το αρχείο .bat

Άν θέλουμε τώρα να εμφανίσουμε πάλι το αρχείο τρέχουμε το .bat.
Θα μας ζητήσει κωδικό.

Γράφουμε πάλι GreekPcGuides. Και πατάμε enter.


Αμέσως εμφανίζετε ο φάκελος με τα αρχεία που είχε μέσα!


Για να αλλάξετε το όνομα του αρχείου και τον κωδικό:


Πατάτε δεξί κλίκ στο .bat και κλίκ στο Edit (επεξεργασία)





Με οδηγό την παραπάνω εικόνα, αλλάζετε στο δικό σας .bat:

Όπου βλέπετε κόκκινο αλλάζετε το αντίστοιχο "GreekPcGuides" και βάζετε το όνομα που θέλετε να έχει το φάκελός σας.

Όπου βλέπετε πράσινο είναι ο κωδικός. Το σβήνετε και βάζετε ότι κωδικό θέλετε εσείς.

Προσοχή! Στο δικό σας σημειωματάριο δεν θα έχει τα χρώματα, γιαυτό δίνετε η παραπάνω εικόνα. Βλέπετε σε ποιό σημείο πρέπει να αλλάξετε το GreekPcGuides και το αλλάζετε στο αντίστοιχο δικό σας κώδικα.
Read more »

Μία αληθινή φιλία μεταξύ ενός σκύλου και ενός δελφινιού!


Ίσως ένα από τα καλύτερα και πιο συγκινητικά βίντεο που έχουν ποτέ γυριστεί! Αν είστε φιλόζωοι θα το λατρέψετε...
Read more »

Life&Health / Καθυστέρηση ομιλίας και γλώσσας


Πώς θα ξέρετε πότε πρέπει να ανησυχήσετε και τι πρέπει να κάνετε...

Είναι συναρπαστικό και συνάμα απολαυστικό να βλέπει κανείς τα παιδιά να αναπτύσσουν την ικανότητα της επικοινωνίας με ήχους, χειρονομίες και, έπειτα, με λέξεις. Δυστυχώς, η καθυστέρηση στη γλώσσα είναι συνήθης και επηρεάζει αρνητικά τη συμπεριφορά και τις σχέσεις του παιδιού. Πώς θα ξέρετε πότε πρέπει να ανησυχήσετε και τι πρέπει να κάνετε; Ακολουθούν μερικές πληροφορίες που ίσως αποδειχθούν χρήσιμες.

Τι είναι η καθυστέρηση στη γλώσσα;


Υπάρχει ένα φάσμα «φυσιολογικού» για όλες τις αναπτυξιακές δεξιότητες των παιδιών, συμπεριλαμβανομένων των δεξιοτήτων της ομιλίας και της γλώσσας. Οι επόμενες παράγραφοι παραθέτουν τον μέσο όρο ηλικίας των κύριων δεξιοτήτων σε διάφορους τομείς ανάπτυξης της ομιλίας και της γλώσσας στα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Μετά την είσοδο στο σχολείο, η γλωσσική ανάπτυξη εντοπίζεται κυρίως στους τομείς της ανάγνωσης και της γραφής.


Παραγωγή ήχου


Αφορά στον τρόπο, με τον οποίο εκφέρονται οι ήχοι, που απαρτίζουν τη γλώσσα – με άλλα λόγια, στην προφορά (άρθρωση) και στην ευχέρεια του λόγου. Τα παιδιά που διανύουν τα πρώτα στάδια της γλωσσικής εξέλιξης, συχνά λένε ασυναρτησίες. Συνήθως, αυτό συμβαίνει περίπου στο 18ο μήνα και αποτελεί φυσιολογικό στάδιο της γλωσσικής εξέλιξης. Κατά το 2ο έτος, περίπου μισές από τις λέξεις που εκφέρει το παιδί πρέπει να είναι κατανοητές σε έναν άγνωστο. Συνήθως, οι γονείς καταλαβαίνουν περισσότερες λέξεις. Στο 3ο έτος, περίπου 75% των λέξεων που χρησιμοποιεί το παιδί πρέπει να εκφέρονται αρκετά καλά, ώστε να είναι κατανοητές από έναν άγνωστο. Αυτό το ποσοστό πρέπει να ανέλθει στο 95% κατά το 4ο έτος.


Τα τετράχρονα συχνά αντικαθιστούν κάποια σύμφωνα (π.χ. το «ρ» με το «β»). Ωστόσο, όταν φτάνουν στο 6ο έτος, όλοι οι ήχοι πρέπει να εκφέρονται με ακρίβεια. Το τραύλισμα είναι η επανάληψη του αρχικού ήχου μιας λέξης (π.χ. γ-γ-γάτα). Την περίοδο της ταχείας ανάπτυξης του λεξιλογίου, το τραύλισμα είναι φυσιολογικό μέχρις ενός βαθμού, ειδικά πριν από το 4ο έτος, εφόσον δεν αναστατώνει το παιδί.


Εκφραστική γλώσσα.



Αφορά σε αυτά που λέει το παιδί, συμπεριλαμβανομένων του αριθμού και των ειδών των λέξεων και του συνδυασμού τους. Συνήθως, τα μικρά παιδιά εκφέρουν «βαβίσματα» που αποτελούνται από φωνήεντα (σαν τα χαριτωμένα «αααα»). Ο συνδυασμός φωνηέντων και συμφώνων (π.χ. «μπαμπαμπα» και «ντανταντα») αρχίζει περίπου τον 6ο μήνα.


Αρχικά, αυτοί οι ήχοι δεν έχουν κάποιο νόημα για τα παιδιά. Μέχρι το 12ο μήνα, τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιούν τουλάχιστον μία λέξη με νόημα (π.χ. μαμά ή μπαμπά). Κατά το 1ο έτος, τα παιδιά συνήθως είναι σε θέση να μιμούνται ήχους που εκφέρουν οι γονείς τους, όπως το «α, πα, πα!». Τον επόμενο χρόνο τα παιδιά εκφέρουν περισσότερες λέξεις, ενώ μόλις κλείσουν τα 2, χρησιμοποιούν 20-50 λέξεις.


Σε αυτή τη φάση αρχίζουν να συνδυάζουν λέξεις, όπως «ποτήρι μου». Αυτές οι φράσεις προφέρονται δυνατά και με μεγάλη επιμονή! Οι προτάσεις μεγαλώνουν βαθμιαία. Στα 3 τους, τα παιδιά είναι σε θέση να συνδυάζουν τρεις λέξεις. Συνήθως, τα παιδιά αρχίζουν να κάνουν πολλές ερωτήσεις όταν κλείσουν τα 3 – είναι η ηλικία των «γιατί». Καθώς η γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού προοδεύει, μπορεί να σας ζητάει να του διαβάζετε την ίδια ιστορία ξανά και ξανά. Το παιδί μπορεί να μάθει μερικές ιστορίες τόσο καλά, ώστε σχεδόν φαίνεται να διαβάζει!


Δεκτική γλώσσα


Αφορά στα πράγματα που κατανοεί το παιδί από την ομιλία. Σε γενικές γραμμές, τα παιδιά καταλαβαίνουν περισσότερα από όσα λένε. Ανταποκρίνονται στους ήχους από πολύ νωρίς, συνήθως από τον 1ο μήνα. Στον 6ο μήνα, γυρίζουν όταν προφέρεται το όνομά τους. Στο 18ο μήνα, τα περισσότερα παιδιά είναι σε θέση να εντοπίσουν τα κύρια μέρη του σώματός τους, όπως το κεφάλι, τα μαλλιά, τα μάτια, τη μύτη, το στόμα, τον αφαλό και τα δάχτυλα των ποδιών.


Τα περισσότερα δίχρονα μπορούν να ακολουθήσουν μια απλή εντολή, όπως «Πήγαινε να φέρεις τα κλειδιά». Ωστόσο, συνήθως αδυνατούν να κατανοήσουν λεπτομερέστερες ή πολυπλοκότερες υποδείξεις. Στα 3, τα περισσότερα παιδιά είναι σε θέση να εντοπίζουν τα χρώματα, ενώ στα 4 αναγνωρίζουν τα γράμματα του αλφάβητου. Στο 3ο έτος, τα παιδιά μπορούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούν στο «πού» και στο «τι». Σε γενικές γραμμές, καταφέρνουν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούν στο «γιατί» αφού φτάσουν σε σχολική ηλικία.


Εξωλεκτική επικοινωνία


Τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικοι επικοινωνούν με διάφορους εξωλεκτικούς τρόπους. Οι μορφές εξωλεκτικής επικοινωνίας περιλαμβάνουν την επαφή με το βλέμμα, τις χειρονομίες (νεύμα του κεφαλιού ή ανασήκωμα των ώμων), την υπόδειξη με το δάχτυλο και τις προσωπικές εκφράσεις. Τα μικρά παιδιά μπορούν να κοιτάξουν το πρόσωπο ενός ενηλίκου και να το ακολουθήσουν με τα μάτια τους ήδη από τον 1ο μήνα. Συνήθως χρειάζονται μια περίοδο «προθέρμανσης» πριν από την οπτική επαφή με έναν άγνωστο ενήλικο. Ωστόσο, όταν τα παιδιά εξοικειωθούν με την οπτική επαφή, τη χρησιμοποιούν για να εκφράσουν αιτήματα, να μοιραστούν τα ενδιαφέροντά τους και να ξεκινήσουν διάφορα παιχνίδια.


Αυτή η ικανότητα πρέπει να έχει αναπτυχθεί πριν από το 2ο έτος. Η υπόδειξη με το δάχτυλο αρχίζει από το 1ο έτος και χρησιμοποιείται τόσο για την έκφραση αιτημάτων όσο και για το μοίρασμα ενδιαφερόντων.


Read more »

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com